Duitser maakt school af

Vrienden en familie verbijsterd

Gunther Wendell (16) was zo’n jongen die niet opviel. Teruggetrokken en eenzaam. Hij deed nooit iets opmerkelijks. Een grijze muis, volgens zijn leefomgeving. “Gunther was er wel, maar niemand had dat eigenlijk door”, aldus Sylvia Bruckner, de stille liefde van G. Op de badmintonvereniging, waar hij tussen zijn achtste en veertiende actief was, kan niemand zich hem nog herinneren. Het ontbrak hem volgens zijn trainer, Heinz Gertmann, altijd aan de echte killersmentaliteit. Het enige wat echt opviel aan Gunther waren zijn schoolprestaties. Die waren altijd onder de maat. Maar vorige week kwam de grote omslag. In zijn laatste toetsweek haalde hij voor Duits, Engels, Wiskunde, Biologie en Natuurkunde een acht. Voor keuzevakken geologie, levensbeschouwing en Duitse klassieken ging hij zelfs met een negen naar huis. Precies genoeg om zijn schoolgemiddelde van een 4,7 naar een 5,8 te trekken, waardoor Gunther alsnog zijn examen haalde. “Blijkbaar heeft hij de laatste maanden zijn schoolboeken opgepakt in plaats van de hele dag World of Warcraft (Welt der Kriegskunst) te spelen op zijn kamer”, aldus een verbaasde vader. Ook zijn vrienden vinden zijn plotselinge academische inslag een schot in de roos: hij was vaker op school te zien, en meer betrokken bij sociale activiteiten.

Gunther is zelf minder verrast met het resultaat en verbaast zich vooral over de ophef in het kleine aangeharkte plaatsje Brollingen. “Als je iets echt wilt dan kun je het. Daar heb je geen familie en vrienden voor nodig. Volgend jaar wil ik naar de universiteit om technische bouwkunde te studeren. Ik denk dat ik dat varkentje ook wel kan wassen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hou ook van varkentjes wassen. Sympatieke vent die (effe terugscrollen en een naam kopiepasten, momentje)

Gunther Wendell

Is dat World of Warcraft wat? Ik heb nog een weekje aan tijd te doden voordat ik m’n grote plan ga uitvoeren. Misschien leuk to kill some time?

Reageer
gravatar

Hij was jaren geleden al op wiskundebijles, schijnt het. Blijkbaar is er toen niet aan de bel getrokken.

Reageer
gravatar

Ik voel mij wederom als een roepende in de woestijn. Reeds dertig jaar geleden, toen er van die hele
Gunther Wendell (16) nog geen sprake was, riep ik reeds, dat wiskunde niet deugde en danig in aanmerking kwam om totaal verboden te worden. Nu zie je niet alleen, wat ervan komt, maar tevens, dat mijn woorden genegeerd worden, alsof het eierwekkers betreft.

Reageer
gravatar

Dit is een Duitse Vrije School. Daar gaat het niet iets anders.

Reageer
gravatar

Mooi zo ! Zo Moet het … iemand maakt de school af! Gewoonlijk maakt de school jou af. Scholen hebben honderduizend jaren niet bestaan… en toch zijn we zo ver gekomen. Voor 2050 bestaat er gaan enkele school, krant, of speldjes verzamelaar meer…. internetjes drukt alles ter pletjes.
Geen school meer? Hoe moet het dan? Zo als het al honderduizend jaren ging.
En ook zo komen we toch verder… steeds verder, zoals berend willem Hietjebrink; ongediplomeerd. Daar geleerd is absoluut verkeerd.

Reageer