Bezoeker IKEA zoekt bommelding

"Bij voorkeur een rode"

Frans Hendriks uit Oudekerk aan de Amstel probeert al enige dagen om een bommelding aan te schaffen. Op internet las hij dat de IKEA in Amsterdam Zuid-Oost deze dingen in de aanbieding zou hebben. Hij wist meteen dat hij er ook een wilde. “Je moet met je tijd meegaan” zegt Hendriks, “bommelen is blijkbaar de nieuwe trend.”

Zijn zoektocht is echter moeilijker dan verwacht. “Urenlang heb ik al gezocht”, vertelt de account manager van een middelgroot logistiek bedrijf. “Via de woonkamers naar de slaapkamers, de keukens en de kantoormeubels, helemaal tot aan de lampen en de hangkasten,” zegt Hendriks, heftig kauwend op een Zweeds balletje. “Ik ben toch weer verleid om even een paar accessoires mee te nemen voor de keuken” voegt hij toe.

Extra lastig is het feit dat Hendriks niet precies weet waar hij naar zoekt: “Ik weet dat het een ding is. En dat het waarschijnlijk bedoeld is om mee te bommelen. Maar verder? Bommelt het naar voren of naar achteren, omhoog of omlaag? Wanneer bommelt het überhaupt? Niemand kan het me vertellen!” Als het vandaag niet lukt, is Hendriks voornemens volgend weekend weer een poging te wagen. Waar in huis het bommelding komt te staan weet hij nog niet, maar over de kleur wil de trendsetter al wel wat kwijt. “Als ik er een aanschaf, dan toch bij voorkeur een rode. Lekker sportief, net zoals mijn auto.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@3 de heer Totztov, ik kan u de Mölötöv van harte aanbevelen. Ze hebben slechts ‘n klein onvolkomenheidje, nl. de zelfontsteking.
Uit ervaring kan ik zeggen dat ik, als doe-het-zelver, liever geen zelfontsteking in mijn zelfbouwpakket wil. U snapt dat wel: als doe-het-zelver ontsteek ik mijn Mölötöv liefst zelf, al dan niet op afstand. Met zelfontsteking onsteek ik ook wel zelf, maar dan in woede.

Maar niet getreurd, er is een simpele oplossing voorhanden, IKEA verkoopt nl. ook de plöfstöp, een zelfontstekingsremmer voor de Mölötöv. Die werkt perfect. Leest u wel voor het gebruik de bijsluiter of vraag het uw arts of apothöker.

Reageer
gravatar

Het is nog steeds mogelijk bommeldingen te bestellen bij Ikea. Alleen zijn ze in de winkel lastig te vinden. U kunt het beste de dichtstbijzijnden Ikea bellen en uw verzoek voor een bommelding doen.

Reageer
gravatar

He, was dat niet die tijd dat je gewoon de gleuf neukte die naast je lag op dat moment?

Daar had ik toen geen tekening voor nodig.

Reageer
gravatar

@Kees.
Ach ja, die goeie ouwe tijd. Met haar tot over onze schouders, vale spijkerbroeken waar de gaten in vielen en jacks van de legerdump. En oranje (zonder koningshuisgevoel), paars en bruin als de dominante kleuren.

Reageer
gravatar

Ik maakte vroegâh mijn Molotovs gewoon zelf. Maar ja, dat was wel in mijn studententijd, toen we nog boekenkasten maakten van gasbetonblokken en sloopplanken. Boekenkasten waar bijvoorbeeld Krazy Kat, The Fabulous Furry Brothers, de werken van Crumb, het Handboek voor de Anarchist en dergelijke werken in stonden.
En we stencilden hele nachten om ‘s morgens de arbeider te kunnen bevrijden.
Ikea bestond toen nog helemaal niet, tenminste niet in Nederland.
Ik moet nog wel ergens een schetsje hebben voor het zelf bouwen van een Molotov.

Reageer
gravatar

Het vervelende aan die bommeldingen is dat je ze wel kunt kopen bij IKEA, maar ze nergens kunt inladen. Zowel op het laadplatform als in de parkeergarage zijn ze ongewenst. Kan iemand mij vertellen hoe ik zo’n ding meekrijg, want bij mij zouden ze ook zeker niet misstaan. Vooral model Mölötöv zou prachtig kleuren bij mijn voetenbankje.

Reageer
gravatar

Er lagen nog genoeg rode exemplaren bij de Ikea in Duiven. Afgelopen zaterdag dan. Meer kan ik er niet over zeggen vrees ik. Gisteren en vandaag ben ik niet geweest. Vandaar.

Reageer