Geneesmiddelenindustrie in problemen

Wondermiddel schiet in verkeerde keelgat

Na de bancaire en de grondstoffensector begint nu ook de medische industrie de klappen van de wereldwijde ineenstorting te voelen. Ramp stapelt zich op ramp, nu ook de zeepbel rondom fabrikant SPV uiteen spat. In de afgelopen jaren werd er voor vele miljarden belegd in een uit Amerika overgewaaid drinkbaar medicijn genaamd “Captain Dreamheart’s Oneiric”, in Nederland beter bekend onder de afkorting CDO.

Volgens de door de fabrikant gepresenteerde onderzoeksdata werkt het middel onder andere tegen acne, kanker, AIDS, Hepatitis C, suikerziekte, oogkwalen, en gebruikers zweren bij het middel om klachten rondom astma, allergieën en hooikoorts tegen te gaan. Het wondermiddel heeft bovendien nauwelijks iets aan R& gekost en kent zeer weinig bijwerkingen voor de gebruikers.

Bij nadere inspectie blijken de flessen CDO gevuld te zijn met rioolwater. Een verrassing, aangezien dozen ervan al geruime tijd met grote winsten werden doorverkocht.

Boudt Stellink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Kwalengenezers (NVKZ), en als toezichthouder verantwoordelijk voor de stabiliteit van de medische sector, geeft toe blind te zijn geweest voor het nare geurtje dat aan het wondermiddel kleefde. “Ik had al wel mijn bedenkingen, daarom heb ik het zelf ook nooit gebruikt. Onmogelijk kon ik hier het grote publiek op wijzen, want dat zou het placebo-effect dat het middel heeft teniet doen. Placebo-effecten zijn immers ook effecten. Bovendien werd dit model in het buitenland ook goedgekeurd. Hadden wij het afgekeurd, dan zouden consumenten naar het buitenland zijn uitgeweken, met desastreuze gevolgen voor de sector.”

Wouter Sof van het Koninklijk Werkverband van Apothekers en Kruideniers (KWAK) heeft een nieuw noodpakket aangekondigd met miljardensteun om de getroffen medische sector van nieuwe reserves te voorzien. Onder patiënten klinkt steeds meer gemor over het feit dat zij de rekening van de bittere pillen moeten vergoeden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] echter de overheid doorgaat met haar ongebreidelde roof- en spilzucht duurt ’t 108 jaar. Maar gelukkig bestaan we dan al heel lang niet […]

Reageer
gravatar

Kan iemand me vertellen waar de grap in dit artikel verstopt zit? Komop Speld-redactie, jullie moeten toch beter kunnen dan dit…

Reageer