Wie is deze man?

Foto nieuwjaarsreceptie brengt zoekactie op gang

Een foto van de nieuwjaarsreceptie van de Friese gemeente Lemsterland heeft een ware internethausse veroorzaakt. De foto, waarop een mannelijke bezoeker van de receptie zijn fotocamera bestudeert, werd afgelopen dinsdag 6 januari gepubliceerd op de website van de gemeente. Direct ontstonden op diverse internetfora discussies over wie deze geheimzinnige feestganger wel niet was. Een en ander ontaardde in een regelrechte digitale klopjacht, tot dusverre echter zonder resultaat.

Ondervraagde bezoekers van de receptie ontkennen de man te kennen. Antje Kripstra, wethouder van Financiën en Dierenwelzijn, verklaarde de man ‘even te hebben zien rondstruinen’, maar besteedde verder geen aandacht aan hem, in de veronderstelling verkerend dat hij ‘tot iemands aanhang behoorde.’ De receptionist van het gemeentehuis, die verkiest anoniem te blijven, verklaarde ‘ruim voor het einde van de festiviteiten in de foyer bij de uitgang een onbekende man te hebben gesignaleerd die redelijk voldeed aan het signalement van de man op de foto.’

“De man heeft een stevig, maar opvallend egaal postuur”, aldus Siegfried Kruisberger, hoofd Werkgroep Filiaaldesign van C&A. “Zijn contouren maken van hem een ideaal model voor het ontwerpen van paspoppen.” Ook vanuit artistieke hoek weerklinkt de wens de man te leren kennen. “De man leent zich prima als model voor onze eerstejaars studenten”, aldus Gerbrand van Dongen van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. “Zijn gezicht heeft een vrolijke uitdrukking en toch verraden zijn kaaklijnen een zekere Keltisch aandoende zwaarmoedigheid. De snor is die van een plichtsgetrouwe huisvader, uit de ogen echter spreekt een olijke ontsnappingsdrang uit de dagelijkse sleur.”

De hausse rond de mysterieuze man lijkt inmiddels astronomische proporties aan te nemen. Zo is een fanclubhyve opgericht waarvan hyvers die de man kennen of willen leren kennen lid kunnen worden. Ook zal bij RTL Boulevard en Hart van Nederland in de loop van deze week aandacht worden besteed aan de ‘mysterieuze feestganger van Lemsterland.’

*Meent u de man te herkennen? Schroom niet en neem contact op met de redactie!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog een paar maanden en het is weer zover: we zijn benieuwd of het bekende Nederlanderschap deze persoon niet naar het hoofd is gestegen en hij daarom verstek zal laten gaan op de nieuwjaarsreceptie.

Reageer
gravatar

[…] op een nieuwjaarsreceptie in de gemeente Lemsterland en werd zelfs na een ongekend grote digitale zoektocht niet gevonden. Sindsdien staat hij symbool voor privacy en anonimiteit. Onderdelen van het leven […]

Reageer
gravatar

Een landelijke zoekactie lijkt mij op zijn plaats. Dit charismatische figuur krijgt vervolgens van mij een lucratieve job als omroeper bij de nog op te richten uitzendorganisatie “Nederland Ontwaakt, Na 10 Koppen Ondraaglijk Sterke Koffie”.

Reageer
gravatar

Ha die Yoss! Kom je de gelederen van de hyve ook versterken? Het heeft storm gelopen gisteren. Het aantal leden is verzesvoudigd!

Reageer
gravatar

Haha.. goede blog dit 🙂 zo overtrokken allemaal dat gedoe met die meid. Alleen omdat er een mooie dame voorop de slechtste baggerkrant van Nederland staat is half Nederland gek geworden.. Ik zie echt elke dag veeeeel mooiere meiden!! Alleen jammer dat ik geen krant tot m’n beschikking heb om ze vervolgens op te kunnen sporen. Voor mij is dit reden te meer de Telegraaf gewoon links te blijven laten liggen.

Reageer
gravatar

Zijn trui komt volgens mij van de H&M. Als Sherlock Holmes zich geroepen voelt: volgens mij zijn er nu nog maar 10.000 potentiele bezoekers over.

Reageer
gravatar

Hè, wat doet onze jongste bediende daar achter Rob? Die zat toch op de Bahama’s? Loopt ze in plaats daarvan stiekem recepties af in Lemsterland. Nou die zal nog een zware pijp te roken krijgen!

Reageer
gravatar

Gaan jullie nou de Telegraaf en Geen Stijl nadoen?
Met hun Unoxmeisje dat niet van worst houdt?
Dan had je toch beter een leuke meid naar die receptie kunnen sturen in plaats van Joop van der Vlist van de Stiensterstraatweg 44 in Leeuwarden. Zeker doorgestoken kaart he. Want Joop is wel in voor een geintje. Da’s zeker.

Reageer
gravatar

Wellichterwijs is hier sprake van een geestverschijning. Of zou de gemeente Lemsterland op laaghartige wijze aan de fotofuck zijn gegaan? Wie HET weet mag ‘HET’ zeggen!

Reageer
gravatar

Da benne us aller Ype! Dye ken ‘k nog van cafe de Lieuwe in Aerum ! Da het syn famielje net geslobberd aan t dinea no?

Tjark

Reageer