Beste World of Warcraft-speler in Second Life

Ben Elker’s ambitie kent geen grenzen

Gisteren heeft Ben Elker(31) ontslag genomen bij een ICT-bedrijf te Bilthoven. De voormalige data-analist wil niet langer een ‘digitale slaaf’ zijn voor een marginaal bedrijf zonder groeimogelijkheden. Het werk begon een groot obstakel te vormen om zijn echte ambities te realiseren. Ben wil de ‘zesjescultuur’ achter zich laten om de beste World of Warcraftspeler in Second Life te worden.

De Avatar van Ben in Second Life is Bep, een 54-jarige lesbienne met kort grijs haar, een mollig lijf en hangtieten. Bepaald geen schoonheid. “Ik heb weinig behoefte aan sociaal contact daar”, zegt Ben over zijn karakterkeuze. Bep is jaren op virtuele wereldreis geweest en heeft twee jaar het huishouden gedaan voor een Eurocommissaris. Ze verdiende een goed zakcentje met virtueel onkruid wieden, de badkamers schoonmaken, stofzuigen en de auto wassen. Met de financiële buffer aan Lindendollars kon ze wel even voort. Nu kan Bep zich in een schuurtje in het virtuele Zoetermeer richten op het spel der spellen: World of Warcraft.

Door in haar vrije tijd te spelen is Bep door de jaren heen een verdienstelijk World of Warcrafter geworden. Het personage van Bep, de Tombstone Warrior, heeft onlangs een Warlockstatus verkregen. Met deze hoge status is ze een dominante vechter geworden in het werelddeel Kalimdor. De Tombstone Warrior is een Troll, een lang en slank dier met grote slagtanden. Ze is naast vechter ook kleermaker en alchemist. “Het zijn twee beroepen die voor Bep prima te combineren zijn omdat ze gewoon in Zoetermeer kan blijven”, aldus Ben.

Het laatste jaar is het aantal World of Warcraftspelers in Second Life gestaag toegenomen. Ben denkt echter op tijd ingestapt te zijn in de nichemarkt om een leidende rol te kunnen vervullen. “Ik wil de beste van de beste worden”, zegt de ambitieuze Ben. Voor inkomsten gaat Ben als Bep workshops geven in het spelen van World of Warcraft. Volgens zijn berekeningen moet er een fatsoenlijk jaarinkomen uit te slaan zijn in Lindendollars.

Het recente succes is Ben echter niet naar het hoofd gestegen. “Ik blijf gewoon mezelf”, concludeert Ben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *