Van der Laan: Prachtwijken omvormen tot uiterwaarden

Hangjeugd maakt plaats voor rivierkreeft

Een landelijke daling in de criminaliteitscijfers van 4,6%. Een effectief wapen in de strijd tegen het wassende water. En: de come-back van de rivierkreeft. Dat zijn de drie speerpunten van de nieuwe
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Huub: geen nood! Reeds wordt gewerkt aan een bijscholingstraject. De tot voor kort overbelaste kakkerlak-bestrijders krijgen een korte, doch effectieve bijscholing op het gebied van wolhandkrab-bestrijden. Reeds is een aantal offertes van gerenomeerde wolhandkrabbestrijdingsbureaux in bestudering. Nog voor het eind van de lente zal er uit de offertes een keuze worden gemaakt en kan de opleiding beginnen. De verwachting is, dat voor het einde van 2010 de wolhandkrabplaag geheel tot het verleden zal behoren.

Reageer
gravatar

@Huub: De wolhandkrab en de rivierkreeft kunnen in een symbiotische relatie samenleven in een kelderbox. Sterker nog: zij kunnen elkander tegen betaling van enige rivieralgen lichamelijke diensten aanbieden.

Reageer
gravatar

Kijk, dit zij nog eens oplossingen. Maar wat als het niet de inheemse rivierkreeft blijkt te zijn die de kelderboxen bevolkt, edoch de verderfelijke exoten als de wolhandkrab?

Reageer
gravatar

Ik zie nog een groot voordeel op het gebied van zelfredzaamheid van de bewoners van deze wijken. Ipv inflatie- en koopkrachtcorrecties op uitkeringen en lonen kan de Sociale Dienst gewoon hengeltjes uitdelen. Lijntje uitzetten tegen vijven, en om zes uur ligt er een heerlijke zoetwaterbaars op de eettafel.

Reageer
gravatar

Ik als Belg heb bewondering hoe de Nederlanders van de nood een deugd maken. Met één maatregel drie problemen opgelost! Wij hebben helaas geen probleemwijken die onder zeeniveau liggen. Erg jammer, vooral omdat ik rivierkreeft een delicatesse vind.
De enige oplossing is het Kyoto-verdrag in de prullenmand gooien. Als we allemaal samenwerken aan een spectaculaire CO2-uitstoot kan de aarde extra opwarmen, en de zeespiegel verder stijgen: zodat ook onze probleemwijken onder water komen. Een geluk hierbij is, is dat de rijke wijken van Brussel in de bovenstad liggen, de probleemwijken in de lagere delen. Ja, dit moet lukken!

Reageer
gravatar

“Steden worden groener”. Sinds wanneer is water groen? Dit is volgens mij een verkapte vorm van “meer blauw op straat”. Zo op de bijbehorende foto af te gaan zou er ook sprake kunnen zijn van “meer bruin op straat”. Daar zullen de PVV en de anti fascisten dan wel weer bezwaar tegen hebben.
En die extra winsituatie zal voornamelijk goed uitpakken voor de boomhuttenmaffia. Met al die extra knotwilgen is er ineens voldoende nieuwe bouwgrond beschikbaar. Toeval bestaat niet.

Reageer
gravatar

Hoera, hoezee! Het begin is gemaakt! De langverhoopte omslag in het denken begint te kenteren!
We beginnen met het doorprikken van de rivierdijken, dat levert nuttige ervaringen op om over een paar jaar ook de dijken rond de polders van Holland door te prikken. Het valt immers niet te ontkennen, dat de meeste prachtwijken in Holland liggen. In een klap slaan we dan meerdere vliegen. Megalomane plannen vallen in het water, de Haagse kaasstolp loopt vol, we krijgen er prachtige watersport- en natuurgebieden voor terug, de geluidsoverlast van Schiphol is voorbij, er zijn geen bovenstroomse maatregelen meer nodig om het onderlopen van de grote steden te voorkomen, prachtige kansen voor historisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord toerisme door rondvaarttochten boven de oude steden te organiseren, in alle lijken kan de paling zich prima vestigen, in één klap halen de overblijvende Nederlanders met gemak de Kyoto-doelstellingen, we kunnen weer met opgeheven vingertje het gidsland uithangen.

Wat een geluk,
mijn dag kan niet meer stuk!

Reageer