Wilders: weerbericht ‘links pamflet’

‘Ik erger me rot aan dat opgeheven vingertje’

Na eerdere kritiek op de vermeende subjectiviteit van het NOS-Journaal heeft Geert Wilders nu zijn pijlen gericht op het daarop aansluitende weerbericht. In een frontale aanval op de dagelijkse meteorologische voorspelling van de publieke omroep noemt de PVV-politicus het informatieve blokje van Erwin Kroll en zijn collega’s ‘een bastion van linkse sentimenten.’ Zijn beleidsvoorstel Een Frisse Wind is een poging het weerbericht weer ‘terug te brengen bij de gewone Nederlander.’

“Wij hebben als partij eens goed gekeken naar het NOS-weer, en de linkse tendens is onmiskenbaar”, zo zegt de flamboyante lijsttrekker, die als voorbeeld de belerende houding van de weermannen en vrouwen aanhaalt: “Dat opgeheven vingertje, ik erger me er al jaren rot aan.”

Ook de politieke correctheid van de dagelijkse vooruitzichten is Wilders een doorn in het oog: “Waarom horen we wel dat depressies vanuit Engeland ons land naderen, maar wordt verzwegen dat ze hun oorsprong vinden op de Antillen?”

Het weer is bovendien doorspekt met een terminologie die de fractieleider als gekleurd beschouwt. “Minima, maxima, temperaturen in het rood, allemaal neo-communistisch jargon waar de gewone Nederlander niet op zit te wachten. En altijd dat zure toontje. In de winter is het te warm, in de zomer juist weer te koud of regent het te veel. Waarom kunnen we nooit eens gewoon trots zijn op ons klimaat, zoals vroeger?”

Als oplossing ziet Wilders een verplaatsing van ‘de gestaalde kaders’ van het KNMI richting de provincie, zodat men ook weet wat er dáár speelt. In veel gevallen wordt immers de weersverwachting voor héél Nederland gegeven: “Alsof het ooit overal binnen de grenzen hetzelfde weer is. Altijd die linkse kerk die ons een meteorologische eenheidsworst wil opdringen en het individu buiten beschouwing laat.”

Naast het feit dat Wilders het weerbericht politiek gekleurd vindt, is hij ook bijzonder ontevreden over de wijze waarop men bij de NOS met klimaatgevoelige informatie omgaat: “Ik voorspel al jarenlang een tsunami die stelselmatig genegeerd wordt door de gevestigde meteorologie.”

De politicus is momenteel bezig met een persoonlijk antwoord op ‘het vod vol leugens van de publieke omroep.’ Hij werkt aan een eigen weerbericht dat de socialistische hegemonie van de huidige weersvoorspellingen op ‘een pijnlijke manier blootlegt.’

Het weerbericht heeft voor publicatie al een hoop commotie veroorzaakt in metereologische kringen. Verschillende instituten waaronder Meteo Consult en het KNMI hebben aangifte gedaan en waarschuwen voor consequenties als de voorspellingen van Wilders openbaar worden gemaakt. Premier Balkenende spreekt inmiddels van ‘een forse crisissituatie.’ John Bernard, Marjon de Hond en Gerrit Hiemstra zijn bezig met een tegenweerbericht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wonderlijk; deze onverwachte reis door de tijd, bijna hallucinerend in zijn overgang van 2008 via 2009 naar 2011. Met op 32 in 2010 nog een uniek confidentiële bijdrage van de heer Leo (Pielkenrood uit de voormalige Zaangemeente Zaandijk?) en een treffende respons van Bus Showfeur. Compliment aan de redactie van De Speld die op deze wijze oud nieuws aan de mottenballen ontrukt en opnieuw in de driedimensionale actualiteit plaatst; met de juiste dosering kampferlucht; geestverruimend! Mogen we meer van dit moois tegemoet zien?

Reageer
gravatar

Wilders kan zich beter op ‘Tussen Kunst en Kitsch’ richten. Wat ik in dat programma al niet voor politiek correcte door de linkse kerk gesubsidieerde multicultitroep zie voorbijkomen.

Ons land wordt overspoeld door een tsunami van Berberprullaria, kitsch uit het Atlasgebergte en andere produkten van woestijnhuisvlijt. Soms zou je gewoon vergeten dat wij in Nederland wonen, waar de blanke natie met joods-christelijke wortels al eeuwenlang echte kunst produceert. Want wat is er nu mooier dan een in Delfts blauw uitgevoerde uit de klei getrokken beeldje van een oerhollands melkdraagsterje? Sommigen critici zullen beweren dat dit nu juist kitsch is. Misschien is het kitsch, maar het is tenminste wel onze kitsch. Ik zeg u: Eigen troep eerst.

Reageer
gravatar

De VVD heeft het gewoon van De Speld gestolen of de VVD is verworden tot een satirische partij. Op zich is dat laatste niet erg; de Tegenpartij werd ook opgeheven toen bleek dat het allemaal satire was. Dus Mark en Ivo doe dat masker maar af.

Reageer
gravatar

die maansverduistering van vorige week.. volgens Geert zat daar een islamiet achter.. om nog maar te zwijgen van al die sluierbewolking

Reageer
gravatar

Mijn piemel heeft de neiging om naar links te hangen.
En bij veelvuldig gebruik word ie een beetje rood.
Moeten we nu constateren dat hij ook niet deugd ?

Reageer
gravatar

@Piet: (Let wel: ik noem je bij naam en reduceer je niet tot nummer!) Ik betwijfel of onze nationale rattenvanger wel kleren aan heeft.
Demoniseren werp ik verre van mij, dat moeten wij niet willen.

Reageer
gravatar

@Piet: Dat joods heeft er weinig mee te maken hoor, dat is hier geen traditie, dat is een broodje aap.
Maar je weet toch wel dat het christendom ook van mediterrane oorsprong is?
We moeten gewoon terug naar onze echte wortels: het weer wordt gemaakt door de goden, onder aanvoering van Donar.

Reageer
gravatar

Albert: als je voor de geest houdt dat het weer in Nederland vanuit de Atlantische Oceaan komt, en je houdt de Nederlandsche landkaart in de goede positie (ik geef PVV Venlo even het voordeel van de twijfel), dan kun je inderdaad argumenteren dat de regen van links komt. Echter, klimaatgoeroe Richard de Mos (God hebbe zijn hersens, want iemand moet ze voor het laatst gezien hebben) is klimaatverandering ook een links verzinsel, dus ik ben bang dat hier een kleine regenachtige impasse speelt.

Reageer
gravatar

Stem Wilders als je vindt dat je recht hebt op iedere dag mooi weer. Het wordt toch echt tijd dat het knettergekke linkse tuig het land wordt uitgegooid als ze het nog 1 keer durven laten regenen. Ze helpen het land al lang naar de kloten met hun hagel- en onweersbuien daar moet echt iets tegen gedaan worden. Weet je wel hoe vaak het de laatste jaren heeft gesneeuwd en gevroren omdat ze er geen zak aan gedaan hebben. Dat moet nu echt afgelopen zijn. Wij willen hier het hele jaar Costa de Sol.

Reageer
gravatar

Wilders en het weerbericht,allebei niet te voorspellen.

Kris

Reageer
gravatar

@kees22
Uiteindelijk wordt rechts (rijdend) verkeer links ingehaald.
Alleen blijven die linkshangers zo vervelend. zouden die bang zijn om rechts te worden?

Reageer
gravatar

Toch heeft verkeer, ook langzaam verkeer!!!, dat van rechts komt, voorrang.
Dus ook het voortsnellende, links inhalende verkeer, moet voorrang geven aan rechts.
Dat geeft toch een diep bevredigend gevoel!

Reageer
gravatar

@Tom:

het is een welbekend gegeven dat het winnen van een literatuurprijs met een venijnige en olijke post op het internet het hoogst haalbare is in deze indivualistische samenleving

Reageer
gravatar

@Tom: Zowel spruitjes als archaismen gaan het helemaal worden in 2009!

Reageer
gravatar

Kan iemand mij vertellen wat er nou zo geil is aan praten in pretentieus archaisch Nederlands? ‘t Ruikt vooral naar spruitjes…

Reageer
gravatar

@Showfeur. Gij hebt geheel recht: Rechtsstreekse doorverbindingen is tevens ook nog zuiver Nederlandsch, terwijl dat Links Engelsche nieuwspraak is.
Maar ja, wat kan je ook andersch verwachten van een man met een letter in zijn naam die niet eens in onsch alphabet staat?

Reageer
gravatar

Haes, het is allemaal nog veel erger, dan men op het eerste idee zou kunnen bedenken: de grijnzende terrorist steekt zijn linkerarm naar voren en zijn rechter naar achteren, waarmee hij wil laten zien hoe rechts achterlijk zou zijn en hoezeer hij links voorwaarts wil stuwen. Gelukkig hebben wij deze FARC-adept door!
Zelfs de jongste telg aan media-landschap, de PON, is reeds doordrongen van het Marxisme: niet alleen is (mede-)oprichter Sörensen een oud-PvdA-lid, ook kan het geen toeval zijn, dat op hun site niet valt te klikken op RECHTSstreekse doorverbindingen, maar op LINKS. Als DAT voor éénheid op rechts moet zorgen? Makkers, past op uw zaak!

Reageer
gravatar

Kijk ook eens naar de foto. Het is duidelijk indoctrinatie, hoe het pijltje in het blauwe vlak (liberalisme) naar beneden wijst en met een 7 gewaardeerd wordt, terwijl in het vakje ernaast de pijl in het RODE vlak omhoog gericht is en meteen maar met een 10 gewaardeerd wordt. Het is als de films, waarin in een fractie van een seconde een cola-reclame getoond wordt, opdat je niet door zult hebben, wat je toch zo dorstig naar dat licht-pathetisch drankje maakt.

Reageer
gravatar

Toen de rode trui nog werd uitgereikt in de tour, was Mart trouwens veel meer betrokken. Dat kan geen toeval zijn.

Ik vind het gedweep met het Nederlands elftal van de publieke omroep ook verdacht. Oranje (de Speld!!) lijkt onschuldig, maar we weten hoe het is afgelopen met Oranje Blanje Bleu. Juist.

Reageer
gravatar

@kuifmans: Precies, mijn beste. Neem nou Studio Sport. Een bastion van revolutionaire parasieten. Merk jij ook op dat tijdens wedstrijden van Ajax de camera net iets langer gericht blijft staan op die anarchistische nietsnut Oleguer? Zo van ‘Dit is onze held, jeuhhh’. En ondertussen kan Mart Smeets op kosten van de belastingbetaler ieder jaar mooi weer naar Frankrijk om een beetje de Tour te presenteren met, let wel, naast zich standaard een glas rode(!) wijn. Daar is over nagedacht jongen, daar is over nagedacht, dat doet hij niet zomaar! Jij weet het, ik weet het, maar de rest van Nederland is blind voor de communistische leugens die Mart cs ons in verhulde taal door de strot duwen! ‘Frank Schleck 2e geworden in tijdrit’ Ha! Geloof je het zelf Mart? Bespaar ons je Maoistische leugens. We hebben je door!

Reageer
gravatar

@Steev Totztov: Is hier sprake van een eerlijke vergissing? Of tracht gij De joge weervrouwe BEWUST tot een Marxistische mantel-organisatie te doen toetreden? Zij is overigens reeds geheel doordrenkt van het revolutionaire virus: haar vóórnaam is ontleend aan Marianne, de revolutionaire voorvrouwe uit de Franse Revolutie. Naar verluidt komt haar achternaam van ietsje verder weg, uit bij ‘familie van’ En dan heb ik het niet slechts over Maurice, de wat verworden VARA-verbonden ‘politiek glazen bol lezer’ doch teevens over ‘Jan’ die in de oproerkraaiende troep met Freek en Bram zijn communistische propaganda muzikaal verstopt in de oren des volkes stiet.

Reageer
gravatar

Gerrit Hiemstra heeft rood haar, wat natuurlijk ook al voldoende zegt. Maar vooral wat Marjon de Hond betreft maak ik me grote zorgen. Ze is zo jong, zo mooi, edoch in al haar jeugdige naiviteit zo vatbaar voor de marxistisch/trotskistische propaganda van haar collegae. Oh, laat dit pareltje van De Bilt niet verworden tot een verfrigideerde wannabeFARC-activiste. SBS6, lijf haar in, voordat het te laat is!

Reageer