Van der Laan noemt beestje bij de naam

Prachtwijken ‘zijn gewoon kutwijken’

Koud vier dagen zit hij op zijn post van Minister van Wonen, Wijken en Integratie, maar nu al laat Eberhard van der Laan duidelijk merken ‘geen integratiedoetje’ te zijn. Zijn eerste beleidsmaatregel is het omdopen van de zogenoemde prachtwijken in kutwijken.

Het omdopen van de voormalige achterstandswijken past volgens Van der Laan in een bredere trend van ‘beestjes bij de naam noemen’, die in de politiek steeds vastere greep krijgt. Het hernoemen van de voormalige Vogelaarwijken kan zo gezien worden als vergelijkbaar met het benoemen van de problemen die Marokkanen in diezelfde voormalige krachtwijken veroorzaken of het op waarde schatten van de politieke kwaliteiten van Mark Rutte.

De politieke reacties zijn overwegend lovend. Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb, die met zijn wethouderschap van Amsterdam erbij geteld in totaal 13 voormalige probleemwijken onder zijn hoede heeft gehad, laat weten dat ‘de problemen nog nooit zo kernachtig verwoord zijn.’

Het kabinet heeft laten weten naast de voormalige aandachtswijken nog meer zaken op de nominatie te hebben om gereduceerd te worden tot een catchy term: zo zullen voormalige backbenchers van de grote partijen voortaan als ‘renteniers’ door het leven gaan, zal een incoherente vraag die eigenlijk meer een statement is in het parlement voortaan een ‘Matthijsje’ heten en staan mislukte staatsecretarissen en bankdirecteuren voortaan bekend als ‘commissaris van ABN Amro.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten wij net zo als vroeger poortgelden of entreegeld gaan eisen! Mijn voorouders uit groningen en drente betaalden een vwrmogen om amsterdam in te komen, en ik betaalde een vermogen om die stad te ontvluchten! Eerst entree betalen dan in een kelder of op een zoldwr duwen, daarvoor laten betalen dat is puur winst draaien!ik ben dan ook voor een biedplaats voor nieuwe bewoners de hoogste bieder wint!

Reageer
gravatar

Tja daar houd hij toch geen rekening met de cultuur van de bewoners van de wijken he.In Nederland gebruiken we dan ziektes of geslachtsdelen in Marokko is schelden met je moeder veel normaler het moeten je-moeder-is-een-hoer wijken worden stukje inlevingsvermogen he. Het moet wel van 2 kanten komen natuurlijk dat integreren.

Reageer
gravatar

Het ministerie zal ook a-dequaat hernoemd worden: ‘Ministerie van Uitwonen, Moeten Wijken & Uit de Gratie’.
Nu bekend is geworden, dat wijlen Prins Bernhard, zijn echtgenote niet kwader kon krijgen, dan door haar “Majesteit” te noemen, mag wel worden aangenomen, dat de huidige vorstin, hun (beider?) dochter, ook liever zal worden aangesproken met “He, jij daar” of met: “Hoedje” Voor Sinterklaas is reeds de term “Die Knijter met die mijter” gereserveerd.

Reageer
gravatar

“Oh snap!”, “Oh no he didn’t!”, etc.

Reageer