De grachtengordel slaat terug

Actiegroep 'pisnijdig' over links-elitair imago

De grachtengordel is het zat. Steeds maar weer wordt deze Amsterdamse buurt in een hoek gezet als bolwerk van linkse elitaire intellectuelen die het contact met de samenleving kwijt zijn. Daarom is deze maand actiegroep De Gordel opgericht. Voorzitter Marie-Claire van Strongeren Altens: “Ongelofelijk hoe in dit land zomaar een hele bevolkingsgroep aan de kant worden gezet, zonder dat er ook maar iemand naar omkijkt.” De Gordel komt met harde acties: “Wij zijn pisnijdig. Daarom komen we met een genuanceerd, evenwichtig, historisch accuraat en weloverwogen tegengeluid”.

Het logo van de actievoerders is een zeldzaam driebandig gordeldier. De groep telt inmiddels 23 leden, volgens Van Strongeren ‘een heerlijk gemengd groepje’. De voorzitter zegt: “De Amsterdamse grachtengordel wordt bewoond door heel veel verschillende mensen, die moet je niet zomaar over één kam scheren. Echt niet iedereen hoort bij de linkse elite, zo zijn er erg veel bewoners van de tweede en derde generatie die lang niet zo radicaal zijn. Enkelen onder hen stemmen zelfs op de VVD. Ik zal niet ontkennen dat er een paar cultuurrelativisten zijn die vasthouden aan het oude linkse ideaal van theedrinken met minderheden. Maar laat die kleine groep het niet verpesten voor de héle grachtengordel”.

Deze week zal De Gordel een paginagrote advertentie in de Groene Amsterdammer plaatsen. In de advertentie, ondertekend door onder andere Geert Mak, Eddy Terstall, Hans van Mierlo en Harry de Winter, wordt verwezen naar verschillende historische en filosofische bronnen om de boodschap kracht bij te zetten. Van Strongeren: “We moeten terug naar een samenleving waar plaats is voor iedereen. Een samenleving waar mensen zich niet hoeven te generen voor het feit dat ze aan een gracht wonen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal wel een onderdegrachtengordelse opmerking zijn. Die zitten altijd behoorlijk raak maar elitair cultureel antroposifisch gezien erg zwak. Er was ooit iemand die maakte een onder-de-dierenriemse opmerking – die is nu naar de sterren.

Je moet gewoon ontzetten opletten met wat je opmerkt tegenwoordig – al zijn het alleen maar sterretjes..

Weegschaal met Waterman, Boogschutter staat tot Leeuw.

Nou.. ziet er zeer gespannen uit.. met die gordels..

Reageer
gravatar

Die Grachtengordel heeft weer alle politieke baantjes ingepikt bij de PvdA en GL en de volgende keer ook weer bij D66.

Google maar eens op grachtengordelpartij

Misschien moet de actiegroep maar eens ervoor ijveren dat alle kamerleden, ministers, Europarlementariers en staatssecretarissen uit Amsterdam moeten komen. Daar gaat het bij politiek links (wederom) hard naar toe.

Reageer
gravatar

Linkse grachtengordel. Klopt precies. Je ziet er bijna geen echte Amsterdammer meer. Eén al bekakt en dragen overdag het masker van vriendelijkheid, maar het zijn grote bekakte racisten die Amsterdam bevolken.
Links elitair saai imago. De vertrutting is enorm toegeslagen in Amsterdam.

Reageer
gravatar

De google ad rechts op de pagina zegt:

Joost Zwagerman
Rechtstreeks te boeken bij John Bukman Management
http://www.johnbukman.nl

Ongelooflijk, is de AI van Google Ads zo goed ontwikkeld dat die bij een artikel over de linkse grachtengordelelite meteen aan Joost Zwagerman denkt?

Reageer
gravatar

Niet echt slim om een advertentie te plaatsen in de Groene Amsterdammer! Wie anders dan de linkse elite leest dit.
Men had het in de Telegraaf of Elsevier moeten plaatsen.
Maar ja ze vragen mij ook nooit wat.
Wat zeg je Swieb ? Gaat de bel?

Reageer
gravatar

Wat een fantasties idee! Femke H. was reeds , vanuit heur status ‘Roos van Groen L.’ omgedoped, sorry! omgedoopt tot ‘Grachtengordelroos’ Het zal nu aan de nieuwe groep zijn, een andere bloem, dan wel plantje te adopteren, als ‘uitdeel-symbool’. Wellicht is het iets om de ‘Grachtwaterkers’ uit te delen?

Reageer
gravatar

Het zijn dan misschien klotegrachtengordelbewoners, maar wel ónze klotegrachtengordelbewoners.

Reageer