Rijkman Groenink koopt ABN AMRO

Gouden handdruk verzilverd

Oud-topman Rijkman Groenink heeft besloten met zijn gouden handdruk van 40 miljoen een meerderheidsbelang te nemen in voormalig werkgever ABN-AMRO. Daarmee is de bank van staatsbank een privébank geworden. Minister van Financiën Bos laat weten blij te zijn met de terugverkoop van het eerste stukje Fortis aan de markt.

Beleggers spreken van een meesterzet. Ook Groenink zelf is te spreken over de aanwending van de eigen gouden handdruk: “Ook al had ik een zakcentje wel verdiend, ik vond het toch jammer van de traditie die teloorging door al dat gekwakkel erna. De ABN, toch een deel van Hollands Glorie, die door Belgen werd overgenomen, daar voelde ik mij niet helemaal honderd bij.”

Wel kiest de bank onder hernieuwde leiding van Groenink voor een nieuwe strategie: ”Op kleine spaarders kon de bank niet drijven, de kleine man was zelfs debet aan de ondergang van de ‘oude’ ABN. In mijn netwerk bij ABN en Fortis hebben nogal wat vriendjes bij hun afscheid recentelijk een bescheiden zakcentje ontvangen. Ik denk dat dat een solide basis geeft voor een doorstart.” Volgens Groenink heeft de ingreep niets te maken met het debat over zijn gouden handdruk: “Ik zie mij niet als redder van nederlandse cultuur, historie en economie tegelijk. Ik denk dat iedereen in mijn positie hetzelfde zou doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Arjan: Dat is dan wel weer logisch: hoeveel medicijnen zijn er nodig, om zo’n Bank weer gezond te krijgen? Uiteindelijk is het de farmaceut, die er wel bij vaart.

Reageer
gravatar

Hoe absurd eigenlijk, dat je een meerderheids belang kunt kopen in de grootste Nederlandse bank voor een schamele 40 miljoen euro.

Terwijl bedrijven als Eli Lilly (farmaceut) dagelijks 11 miljoen winst boeken op 1 medicijn en het dus in een weekje bij elkaar hebben verdiend… :S

Reageer
gravatar

Nadere beschouwing leert, dat zowel het haarloze gedeelte van ‘s mans voorhoofd, alsook zijn neus een driehoekige vorm heeft. Ook in die zin is er dus sprake van driehoeks-meting. Lijkt mij een waterdicht bewijs. (Hoger beroep is nog binnen 6 weken vanaf heden mogelijk bij de Raad van State)

Reageer
gravatar

@Melle: dan ligt het voor de hand, eens te kijken naar de onderkanr van ‘s mans gezicht. Het is opvallend hoe sterk de driehoekige vorm zich daar manifesteert. Ik weet wel, dat dat slechts een met de mond bepleit geheel is, edoch, in samenhang met de twee eerdere bronnen zou ik het voordeel aan de twijfel durven verlenen. Per slot van (bankaire)rekening zijn er nu wel drie bronnen aan te wijzen!

Reageer
gravatar

Hoi Kees,

ik geloof dingen pas na driehoeksmeting. Drie is namelijk een heilig getal.

Reageer