Staat garandeert alle verliezen bij kansspelen

Dekking tot maximum van 5000 euro

In een poging het vertrouwen in de economie terug te brengen heeft de staat verklaard alle verliezen bij drie kansspelen, te weten roulette, blakjack en poker, te garanderen. De regeling geldt tot een maximum van 5000 euro per persoon per spel, met een looptijd van een jaar.

De opmerkelijke stap was volgens Minister Bos nodig omdat er sprake van ‘systeemrisico’ is. Veel spelers spelen namelijk met geleend geld. Wanneer zij dat niet terug kunnen betalen, zal ‘counterparty risk’ ervoor zorgen dat ook andere spelers niet meer kunnen spelen.

Bovendien blijken veel spelers weddenschappen te hebben afgesloten op het al dan niet terug kunnen betalen van leningen door andere spelers. Hierdoor kunnen veel, op zich solvabele, spelers in de problemen komen. “De ultieme consequentie zou kunnen zijn dat er in de hele economie niet meer gepokerd en geblack-jacked kan worden omdat er geen vertrouwen meer is dat de fiches ook echt ingewisseld kunnen worden”, stelt Nederlandsche Bank-directeur Wellink. “Dat zou weer over kunnen slaan op de reële economie. De gokwereld is een sector waar veel dynamiek en innovatie is, en dat blijkt vaak een indicator voor de echte economie te zijn. In positieve zin, maar mogelijk ook in negatieve zin. De 35 miljard euro die nu opzij wordt gezet om gokverliezen te dekken is daarbij vergeleken een schijntje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Thejo: een evenzeer vriendelijk, alsmede dringend verzoek niet te schieten onder mijn duiven. (In het uiterst geval zal Marianne Thieme, of zelfs mogelijkerwijs Maarten ‘t Hart op de hoogte gesteld worden!)

Reageer
gravatar

Een prima verklaring van de garantiestelling van de regering en het verbod op short selling.
En ondertussen de markt de schuld geven.

Zoals Kees de Kort al zegt: de lollies die uitgedeeld werden achterin de bus zijn al weer op 🙂

Reageer
gravatar

Sapristi! Laat deze jongen nu net vandaag zijn geld er doorheen gejast hebben met paardenrennen. En wederom heeft Steev op het verkeerde paard gewed. Eén schrale troost is, dat binnen nu en 105 minuten de wereld zal vergaan middels een UFO boven Alabama. Ik beveel u allen derhalve aan, de laatsdte restanten van deze dag te besteden aan drank en hoererij.

Reageer