Shutterstock / Antonio Guillem

Shutterstock / Antonio Guillem

Joey (19) vergokte online al zijn geld en leeft nu op straat: ‘Maar ik speelde wel bewust’

De 19-jarige Joey uit Amstelveen was door het dolle heen toen zijn vriend Jaap hem meevroeg om een avondje online te gaan gokken. Vol goede moed en weloverwogen heeft hij vervolgens in één avond 30.000 euro verloren op een bekende gokwebsite. Gelukkig deed hij dit volledig bewust.

“Man, we hebben virtueel roulette gespeeld, gepokerd, en natuurlijk ingezet op voetbalwedstrijden. Maar, let wel: allemaal bewust. Je kent de slogan: ‘18+, speel bewust’. Daarom besloot ik er goed bij stil te staan toen ik 7.700 euro inzette op een wedstrijd in de derde divisie van Roemenië. Alles kwijtgeraakt natuurlijk, maar dat ik het bewust deed, verzacht de pijn”, aldus Joey.

Inmiddels heeft Joey zijn fatbike moeten verkopen en heeft zijn vriendin hem verlaten waardoor hij ‘tijdelijk’ op straat leeft. “Dat is wel even een dingetje”, zegt hij. “Maar ik ben er tenminste wel van bewust dat m’n leven totaal naar de klote is. En bovendien hebben Jaap en ik het gewoon ontzettend gezellig buiten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Namens de VVD en de Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders wil ik uit het diepst van mijn hart tegen Joey zeggen: Joey jongen, misschien heb je de volgende keer meer geluk.

Reageer
gravatar

Als trotse regeringsleider kan ik ongelogen maar waar beweren dat leugenpolitiek door mij in ons dierbare land is geïntroduceerd. O.a. Trump en Poetin hebben dat van mij overgenomen! Goed hè!

gravatar

Briljant!
Jaarlijks komen zo’n honderd miljoen van die flesjes in het milieu. ls je er van elke honderd er ééntje opraapt (dat lijkt me toch een kleine moeite) levert dat al anderhalve ton inkomsten per jaar op.
Rijk worden is makkelijk…