Ben stelt ‘werken aan superego’ uit tot 2011

Sociale omgeving ontmoedigt 'Tombstone Warrior'

Ben Elker (26) had de laatste maanden meerdere minimale gedragsverbeteringen geïmplementeerd in zijn dagelijks leven. De verschuiving van ‘egocentrische rukker’ naar ‘rukker’ werd echter nauwelijks opgemerkt door zijn sociale omgeving. Zijn pogingen om regelmatig een deur voor zijn moeder open te houden en om ten gunste van zijn huisgenoot Wouter (24) WC-reiniger te gebruiken oogstten nauwelijks waardering. Die teleurstelling heeft ertoe geleid dat zijn grootschalige psychische project ‘werken aan superego’ is uitgesteld tot 2011. “Ik ben nu ontmoedigd om nog meer verbeteringen aan te brengen”, concludeert Ben.

De voormalig werknemer van de midgetgolfbaan in Bilthoven heeft volgens huisgenoot Wouter de ‘productiviteit van een visstick’ sinds zijn ontslag zes maanden geleden. Volgens meerdere bronnen kijkt Ben graag naar de ochtendfilms op SBS6 en gaat hij pas laat in middag douchen. Bovendien houdt hij er niet van om de was te doen en lukt het hem zelden een sigaret daadwerkelijk uit te maken.

Wel staat Ben bekend als een sterke speler van het spel World of Warcraft, waarin hij de naam ‘Tombstone Warrior’ draagt. Zijn medespelers noemen hem online ‘assertief’, ‘pro-actief’ en ‘ondernemend’. Ben had zich tot doel gesteld deze kwaliteiten meer in het ‘echte’ leven te implementeren. De teleurstelling was echter groot toen zijn eerste pogingen onopgemerkt bleven. “De online identiteit is voor Ben blijkbaar niet te evenaren”, stelt Ben in derde persoon.

De beslissing om alle doelstellingen omtrent het werken aan het superego minimaal drie jaar op te schorten heeft Ben wel enige rust bezorgd. “Ja. ik zag er enorm tegenop, ik voel me echt bevrijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ohoh, zo’n Harold Hubschrauber toch. Wie tegenwoordig nog een superego cultiveert leeft echt nog in de vorige eeuw. Ik download ze altijd, of bestel ze bij bol.com. Zorg echter wel dat je niet zo’n goedkoop superego uitkiest. Voor je het weet zit je Heleen van Rooyen te lezen.

Reageer
gravatar

O marmot,

Edel dier onder die zo verdomd recalcitrante eekhoorns, maar ook o zo lekker. Heb je je wel kunnen inhouden melle, een lekker stoofpotje is nooit weg.

Maar even terug naar de kern van de zaak. Ikzelf, als superego hebbende persoonlijkheid, begrijp dat je een ego zorgvuldig moet cultiveren. Wees maar gerust Ben, jij komt er wel.

Reageer
gravatar

Beste Steev,
mijn doelen in deze waren minder vooruitstrevend. Voor een bepaald cosmeticamerk (we mogen de naam niet noemen vanwege de Reclamecodewet) moest ik e.e.a. nader onderzoeken. Ik wil niet te veel zeggen, maar de volgende keer dat je shampoo koopt zou ik letten op de tekst “product kan sporen van marmot bevatten.”

Reageer
gravatar

@Melle: was je ontdekking uiteindelijk nog van belang voor de sociobiologie?

Reageer
gravatar

Ben’s beproeving doet me denken aan de periode dat ik op een kolonie marmotten in de Algarve moest passen. Ongelofelijk wat die beestjes mekaar aandoen als je tot 5 uur in je nest blijft liggen.

Reageer
gravatar

Groot gelijk!
Iedereen laat zich maar opfokken om aan zichzelf te werken en zich te verbeteren en zich beter voor te doen dan een ander. Eindelijk iemand die zich daaraan weet te onttrekken.
Ik zou zeggen: Ik ben OK, Ben is OK!
Hulde voor deze voortrukker!

Reageer