Ongediplomeerd arts raadt Winehouse ‘meer fruit’ aan

“Anders krijg je een gebrek aan vitamine C”

Wie recentelijk beelden van zangeres Amy Winehouse heeft gezien, kan het niet zijn ontgaan: de souldiva ziet er stukken beter uit. Het geheim: een 42-jarige verzekeringsagent uit het noorden van Londen.

Toen Winehouse enkele maanden geleden haar stamkroeg The Monarch in Londen binnen wilde gaan, moest ze zich zoals gebruikelijk door een zee van paparazzi vechten. In de rij bevond zich tevens Howard Kent, die haar voorzag van een ongevraagd medisch advies. Kent maakte zich al langer zorgen over de zangeres, die naast alcohol- en drugsproblemen ook lijdt aan de huidaandoening impetigo. Hij besloot niet langer zwijgend toe te kijken. Tussen de fotografen gedrukt gaf Kent de zangeres het dwingende advies ‘dagelijks minstens twee stukken fruit te eten’.

Hoewel Kent geen gediplomeerd arts is, zegt hij zeker 3 seizoenen ER gezien te hebben. “Je kan alleen maar hopen dat het met Amy anders afloopt dan met doctor Grant in die ene nachtdienst- aflevering”, verzucht Kent. Sinds zijn ongevraagde advies in goede aarde viel, is hij niet meer weg te denken uit de entourage van het enfant terrible. De problemen van Winehouse beginnen volgens Kent bij een tekort aan vitaminen. Haar overmatig alcoholgebruik leidt tot een verhoogde bloeddruk en kan hartritmestoornissen veroorzaken. “Onderzoek wijst uit dat voldoende fruit precies deze effecten tegengaat. Fruit bevat carotenoïde, vitamine C, kalium en bioactieve stoffen. Vitamine C beschermt samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Haar huidaandoening is direct te wijten aan een kwakkelend immuunsysteem, wat weer te maken heeft met een gebrek aan antioxidanten”, analyseert Kent. Winehouse zou dagelijks minstens 70 milligram vitamine C moeten krijgen.

Hoewel Winehouse Kent nog niet officieel heeft ingehuurd als medisch adviseur, spreken de meest recente foto’s voor zich. Kent zegt verheugd te zijn dat Winehouse begonnen is met fruit eten. Maar hij maakt zich nog steeds zorgen. Concluderend: “Ze heeft meer regelmaat in haar leven nodig. Te weinig slaap veroorzaakt ook een hoge bloeddruk. Ze zal echt 8 uur per nacht moeten gaan pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een mooi aanvulling Steev. Als gediplomeerd obstoloog, vergeet ik soms wel eens dat niet iedereen dezelfde kennis in huis heeft.

Daarom pleit ik ook al jaren voor een vergunning voor de in- en verkoop van alle fruitsoorten. Zoals je al aanhaalde, een mango kan leuk lijken in het begin, maar het is geen pretje als je op een morgen wakker wordt en hij je aan zit staren vanuit een donker hoekje.

Reageer
gravatar

Ja, beste onvolprezen Harold. Ik kan uw wijze woorden staven aan de ervaring der werkelijkheid zoals ik deze heb doorstaan. Edoch: verval met deze wetenschap niet te snel in overmoedigheid, want niet ieder fruit leent zich voor een afkickprogramma. Zo kan ik mijzelve nog een methadonmaatje herinneren die doodleuk verklaarde het klusje wel even te klaren met mango’s. Het gevolg was dat hij ook nog eens verviel in een hopeloze crackverslaving. Zo zie je maar weer dat je nooit zomaar in je eentje, zonder deskundige begeleiding aan het fruit moet.

Reageer
gravatar

Laten we daar vooral even op door gaan Steev. Kameraadschap van fruit in het leven van de gemiddelde junk is een nog onontgonnen gebied gebleken de laatste jaren. Er zijn zelfs geruchten die er op wijzen dat het juist niet de methadon is die de verslaving weet af te bouwen, maar de gemiddelde banaan of perzik.

Daarom een oproep voor allen die dit doormaken, verloochen uw perzik niet. Laat hem zien en wees trots!

Reageer
gravatar

Tijdens mijn heroineperiode hield ik mijzelve voornamelijk op de been door het mengen van stukjes mandarijn door mijn vanillevla. De stukjes raapte ik van de straat, en het koste mij doorgaans enige uren om een volledige mandarijn bij elkaar te rapen. Nochthans kan ik u melden dat ik mijzelve door deze vitamine C-injectie staande heb gehouden in deze roerige periode die ik desondanks niet had willen missen. Want de kameraadschap en de lol die je bij de methadonbus vindt, nee dat komt nooit meer terug

Reageer
gravatar

Sorry hoor, maar daar ben je toch geen medisch adviseur voor.
Iedereen weet dat een junk en alcoholist vitamine pillen moet slikken om nog een beetje te kunnen functioneren.

Reageer