Linda en Yes in meeslepend conflict

“boehoe-doenende beautyfundamentalisten"

Yes en Linda, twee spelers in de beauty- en lifestylebranche, staan lijnrecht tegenover elkaar. Een controverse ontstond over beautytips uit de jaren ‘80. Meisjesblad Yes, met een beduidend kleiner lezersbestand, wilde een herwaardering van het aloude avocadomasker. Linda dacht daar anders over.

Al weken achtereen zet Linda zich af tegen avocadomaskers en andere soortgelijke middelen. Volgens het blad veroorzaakt een avocadomasker ‘een te droge T-zone van het gezicht. En het verstopt de poriën’. Yes verzamelde vervolgens gegevens van lezeressen van Linda en publiceerde deze, met bijgaande tekst: “Hier een lijst van mensen die avocadomaskers niet erkennen als de beste manier om de huid te revitaliseren. Gebruik naar wens.” Een rel kon niet meer worden voorkomen.

De getergde redactie van Linda gaf al haar lezers vervolgens een bindend advies om nooit meer avocadomaskers te nemen. Bovendien riep Linda-woordvoerder Jeanine Pirt-Sift alle lezeressen op om rotte restpartijen komkommers of avocado’s op te vragen bij de supermarkt. Deze zouden dan kunnen worden uitgestort voor het hoofdkantoor van Yes in Hoofddorp.

Aan de actie werd massaal gehoor gegeven, waardoor de Yesredactie een ochtend lang haar kantoor niet kon bereiken. Op het Lindaforum werd ondertussen hard uitgehaald naar de ‘boehoe-doenende beautyfundamentalisten’, die geadviseerd werden beter met de ‘droge kut op die bank’ te blijven zitten.

Hoofredacteur Berb Culo van Yes reageerde geschokt: “Een tegenreactie hadden wij verwacht, maar om bewezen anti-ouderdomskuren zonder argumenten te weren, dat is ronduit onethisch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Door deze onvrijwillige werkonderbreking werd de Yes-redactie gedwongen tot een lastige keuze: het eerstvolgende nummer met lood in de schoenen aanvullen met roddel & achterklap of -bij hoge uitzondering- het journalistiek zwaargewicht Evert Santegoed in de strijd gooien met wat Seriously Investigative Journalism dat zich kan meten met Tegenlicht.

Het klinkt bijna alsof Jeanine getrouwd is met een der GS-redactieleden?

Reageer