Harde actie tegen stijgende brandstofprijzen

Taxi’s wijzigen bestemming, KLM gaat voor gewichtsbesparing op lijnvluchten

Het water staat transportbedrijven tot de lippen. Zowel de taxibranche als vliegmaatschappijen hebben te kampen met stijgende brandstofprijzen. Ze grijpen naar steeds drastischere maatregelen. Waar taxichauffeurs hun passagiers publieksvriendelijk ombouwen tot demonstrant, gaat de KLM voor lichtere vliegreizigers.

Ondernemers in de taxibranche merken bij elke tankbeurt hoe duur het leven is geworden. Verschillende chauffeurs zijn al failliet, en vrijwel iedereen heeft moeite om het hoofd boven water te houden. De overheid moet er iets aan doen, vinden ze. Daarom komen er publieksvriendelijke acties. Mensen die een taxi nemen, zullen voortaan niet meer afgezet worden op de plek waar ze heen hadden gewild. In plaats daarvan krijgen ze een spandoek in hun handen gedrukt, en worden op het Binnenhof uit de auto gelaten. “Dan kunnen ze mooi de minister aanspreken op de hoge benzineprijs.” Aldus Hein Moker, woordvoerder van de TUK (Taxirijders Uit op Kompensatie).

KLM-baas Peter Hartman probeert op een eigen wijze de stijgende prijzen het hoofd te bieden. Een lichter vliegtuig verbruikt minder kerosine. En hoe lichter de passagiers zijn, hoe efficiënter KLM vliegt. Hartman zegt dat hier ‘enorme besparingen’ mogelijk zijn. “Neem een 747. Daar zitten gemiddeld zo’n 400 man in. Stel je eens voor dat die 400 man elk gemiddeld 10 kilo afvallen. Je bespaart dan 4 ton! Dat is zo 3 procent van het leeggewicht van de kist. Pure winst.”

Op een gezamenlijke persconferentie presenteerden Hartman en afslankgoeroe Sonja Bakker een programma waarin passagiers een voordeeltje kunnen pakken door af te vallen. Wie een vlucht boekt, kan zich door een expert van het Sonja Bakker Institute for Weight Moderation laten wegen. Bij inchecken wordt nogmaals gewogen, en elk pondje minder leidt tot één procent korting op de vlucht. Bakker: “Op deze manier ontmoedig je ook weer dat mensen op vakantie een tweede bordje paella opscheppen.” De Avenhornse dieetmogul grapt: “Lekker op vakantie en meteen klaar voor je bikini. Zo kom iedereen vanzelf op vlieggewicht!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wereldwijd afslanken dat doen we allemaal.Vliegmaatschappijen hebben inmiddels besloten om te gaan concureren met de prijsvechters en gaan ook eenvoudige service bieden en meer stoelen in een vliegtuig bouwen, er is kennelijk geen markt voor hoge prijzen van ticket’s dat is natuurlijk ook logisch gezien de schulden van overheden en burgers. De broekriem word aangehaald !
Gelukkig staat nu eindelijk wel de olieprijs zelf onder druk vanwege de zelfde reden wereldwijd. Olieprijs vrijdag 4 % lager !
http://www.facebook.com/feed4you

Reageer