Noord-Zuidlijn: Onmiddellijke stop werkzaamheden

Verzakking tuin burgemeester ‘onacceptabel’

De werkzaamheden om een nieuwe ADSL-kabel voor de familie de Geus aan te leggen bij de Vismarkt in het Brabantse Heusden zijn met onmiddellijke ingang gestaakt. De kabel onder de monumentale binnenstad leggen blijkt een onderschat karwei. Aannemer Tonnie Herkema verwacht dat de werkzaamheden ‘behoorlijk’ kunnen uitlopen. De familie De Geus vond de ADSL-kabel eigenlijk een hypermoderne en onnodige aanschaf, maar het leek de leden ‘wel handig’.

Afgelopen vrijdag rolde er al wat zand terug in de geul, die de Ridderstraat en de Vismarkt met elkaar moet verbinden. Op zaterdag werd duidelijk dat een plaatselijk drama in de maak was, toen steeds meer zand verdween in het gat. Toen duidelijk werd dat enige tegels in de oprijlaan van de ambtswoning van burgemeester Willems begonnen te verzakken, werd een algehele stop van de werkzaamheden afgekondigd.

Van diverse kanten was in de afgelopen weken al gewaarschuwd dat de werkzaamheden een veel grotere schaal aan het bereiken waren dan voorzien. Aannemer Tonnie Herkema had een ploeg van 35 man fulltime aan het werk om het ogenschijnlijk simpele klusje te klaren. Met de complicaties die zijn opgetreden zijn inmiddels 19 extra mensen in dienst genomen.

Burgemeester Willems had toestemming gegeven voor de aanleg van de kabel omdat hij het aanzien van de stad wilde doen stijgen. “Je moet met de tijd mee, dit is een belangrijke ingreep voor de infrastructuur en de toekomst van onze gemeente. Dan is dit natuurlijk een heftige tegenslag”, verklaarde de burgemeester. De familie heeft bij monde van vader Jan de Geus aangegeven het geen probleem te vinden voorlopig nog zonder hypermodern internet te leven. De voorlopige prognose is dat de Noord-Zuidlijn in 2012 gereed zal zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op stopdenoordzuidlijn.nl kun je jouw mening geven.

Reageer
gravatar

ADSL is toch achterhaald? Voor minder dan een hypermoderne ADHD-verbinding zou ik nog geen stoeptegel lichten.

Reageer