Geitenhoeder heeft ‘misschien’ medicijn tegen AIDS

Het experiment heeft potentieel een kans van slagen

De Indiase herder Ravindi Alsaputri zegt dat hij mogelijkerwijs een werkzame stof tegen AIDS heeft gevonden: verwarmde geitenmelk. Volgens eigen zeggen is er een ‘niet onaanzienlijke kans’ dat dit het medicijn is waar de wereld al jaren op wacht.

De melk wordt door een simpele injectie ingebracht in de bloedbaan. Vervolgens ontstaat immuniteit voor HIV. Althans, Alsaputri beweert dat dat goed zou kunnen. “Zeker weten doe ik het niet”, zei de geitenhoeder op de persconferentie waarmee hij het nieuws naar buiten bracht. “Natuurlijk moeten we eerst nog kijken of het ook echt werkt.”
De gevolgen van een dergelijke ontdekking zouden groot zijn. Als het medicijn werkt, zou dat wel eens de belangrijkste geneeskundige ontwikkeling kunnen zijn sinds Fleming in 1928 penicilline ontdekte. “Het is helemaal niet ondenkbeeldig dat verwarmde geitenmelk dat wondermiddel is waar we allemaal naar zochten”, aldus Alsaputri.

Mochten de suggesties van de Indiase agrariër tot resultaten leiden, dan zal de wereldwijde volksgezondheid een dramatische impuls krijgen. Vooral in de armere delen van Afrika en Azië zullen de gevolgen ‘immens’ zijn, volgens epidemiologen. De Nobelprijs voor de Geneeskunde zou best eens in het verschiet kunnen liggen. Maar Alsaputri blijft vooralsnog bescheiden: “Zo ver is het natuurlijk nog niet. Alles wat ik zeg is: we zouden het eens moeten proberen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Niet ondenkbeeldig’ moet in deze context ook het omgekeerde betekenen, namelijk dat het denkbeeldig is. (- x – = +) Het lijkt mij echter niet ondenkbaar dat niet ondenkbaar een passender oplossing was geweest. Maar ik wil met dit voorstel van niet ondenkbaar niet ondankbaar overkomen hoor, het is ook niet ondenkbaar dat jullie je aan niet ondenkbeeldig willen vasthouden. In dat geval geldt alleen onderstaand commentaar: Het direct in de bloedbaan brengen van geitenmelk is zeker een middel tegen AIDS, net als tegen alle andere ziekten en achterstallige rekeningen. Dit werkt het best met een eenmalige hoge dosering. Tip: Sluit vooraf een hoge levensverzekering af.

Reageer
gravatar

ja het zou best wel kunnen kloppen. Dat heet serendipiteit, net als met louis pasteur, de meest briljante ontdekkingen ontstaan soms toevallig.
Hoe het ook zij, ik ben geitenmelk aan het hamsteren.

Reageer
gravatar

‘Niet ondenkbeeldig’ is dubbelop en resulteert dus in het omgekeerde. Foutje van de vertaler of gewoon een taalachterstand van de heer Alsaputri? 😉

Reageer