Marijnissen is het er niet mee eens

Marijnissen: “Wij zijn van plan de onderste steen boven te krijgen”

Bij een recente serie kamerdebatten leek de kloof tussen het kabinet en de oppositie groter dan ooit. Hoewel de discussies bij vlagen chaotisch verliepen, waren er ook zeker constante lijnen te vinden. Een ding stond wel vast, voor zowel de politieke insiders als de kijkers: Marijnissen was het er niet mee eens. De lijsttrekker van de SP liet weinig onduidelijkheid bestaan over de kwestie. Gevraagd naar hoe hij tot zijn standpunt was gekomen, antwoordde de Ossenaar: “Ja, de situatie zoals die er nu ligt maakt het zowel voor mij persoonlijk als voor mijn fractie compleet duidelijk: hier zijn we het absoluut niet mee eens. We kaarten deze kwestie keer op keer aan, maar wachten vooralsnog vergeefs op een helder antwoord.’

Gevraagd naar hoe hij dan tot zijn inzicht was gekomen kon de 55-jarige godfather van de SP meerdere knelpunten aanwijzen. “We zijn simpelweg onjuist voorgelicht. Wij hebben diverse malen aangekaart dat onze positie hier haaks op staat. De arrogantie waarmee de regering dit soort bezwaren afwimpelt is wat ons betreft tekenend voor de huidige status van de politiek. Wij zijn van plan de onderste steen boven te krijgen, en zullen niet rusten voor dit het geval is.” Marijnissen is vast voorgenomen schriftelijke vragen in te dienen en anderen te overtuigen van zijn standpunt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, zelfs een jaar en 9 maanden.
Rogier had dit dus al door zo’n beetje op het moment dat Agnes aantradt! Hulde!!

Reageer
gravatar

Wauw, wat een knappe prestatie van de schrijver van dit artikel: een artikel plaatsen bijna 9 maanden vóórdat het nieuws wordt. Natuurlijk gaat dit artikel over het aftreden van Agnes Kant!!!

Dat wij onnozele lezers dit niet eerder hebben ingezien…

Reageer