Tolkien ‘zoog alles uit zijn duim’

Lord of the Rings blijkt puur gebaseerd op fantasie

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat veel van de gebeurtenissen die Tolkien beschrijft in zijn boek Lord of the Rings onmogelijk echt plaats kunnen hebben gevonden. Dit plaatst de internationale bestseller in een heel nieuw licht.

Een baanbrekende interdisciplinaire studie van antropologen, geologen en ecologen wordt volgende week gepubliceerd in het toonaangevende Science Journal. Hierin wordt aangetoond dat heel veel gebeurtenissen uit het boek onmogelijk waargebeurd kunnen zijn. Het lijkt erop dat Tolkien postuum is ontmaskerd als een van de grootste oplichters van zijn tijd.

De Speld sprak R.S. Mastenaer, als professor in de plantensociologie verbonden aan Harvard. Mastenaer: “De zogeheten ‘ents’ zijn biologisch gezien simpelweg erg onwaarschijnlijk. Planten vertonen soms beweging, ze draaien zich bijvoorbeeld naar de zon of beschermen zichzelf met behulp van chemische waarschuwingsmiddelen. Maar het idee dat planten of bomen samen kunnen werken in een gecoördineerde vechtpartij had mijns inziens al eerder alarmbellen moeten laten rinkelen.”

Ook de mythische spin van enkele meters hoog, waar Frodo mee geconfronteerd wordt in zijn queeste om de Ring om te smelten, ligt onder vuur. Gilles Springfield is ‘s wereld meest vermaarde arachnoloog. Hij laat vanuit het regenwoud van Papoea-Nieuw Guinea het volgende weten: “Die reusachtige spin is een biologische non-entiteit. Geleedpotigen kunnen niet veel groter worden dan 70 centimeter. Hun zuurstoftoevoer en pneumatische gewrichten staan grotere afmetingen niet toe. Ik ben blij dat we die charlatan hebben kunnen ontmaskeren.”

Het nieuws komt bij fans hard aan. De Speld sprak Gimgur de Vries, voorzitter van de Nederlandse Tolkien-fanclub. “Dit is werkelijk schokkend. Jarenlang geloofden we heilig dat het verhaal op historische gebeurtenissen is gebaseerd. Ieder vrij weekend hebben we besteed aan het doorspitten van oude documenten op zoek naar nieuw bewijs. Sommigen van ons voedden hun kinderen op dezelfde wijze op als de hobbits, omdat dat goed voor ze zou zijn. Dit is een klap voor ons allemaal. Tolkien heeft ons vertrouwen geschaad en onze families in gevaar gebracht.”

De eerste geruchten zijn dat Gimgur samen met veel fans de overstap naar Harry Potter zal maken. “Daar gaat het tenminste over echte mensen. Een stuk beter dan zo’n uit de duim gezogen verhaal als Lord of the Rings.” J.K. Rowling was ten tijde van het schrijven van dit stuk niet bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is werkelijk het meest zotte wat ik in tijden gelezen heb.
Schrijf je een sprookje met sprookjes figuren en voor sommigen wordt je als een gevaar voor de mensheid gezien. Wie is er nou helemaal gek en gestoord geworden. Mensen zonder een greintje fantasie waarbij in de tijd van televisie alles wordt ingevuld en voorgekauwd. Het lijkt mij dat de mensen die niet begrijpen dat dit fantasie is zelfeen gevaar voor de geestelijk gezonde mens is. Wat een triestheid.

Reageer
gravatar

Niks, maar val daar dan anderen niet mee lastig. De bonusverhalen van mega-tonnen uitgestort over onze bankiers, CEO’s en CFO’s geloof ik wél; de mythe van 72 renteloze maagden van onze andersdenkende Medelanders niet. Het lijkt teveel op het systeem van rentepunten van ING, imposante aantallen, maar je kunt er in dit leven niks mee. Recent nog iets gehoord van Badr Hari, trouwens?

gravatar

Ik raak nu helemaal de draad kwijt, wie speldt hier nu precies wie wat op de mouw? Kan iemand me nou 1 keer uitleggen wat nu ook weer wanneer waar waargebeurd is en wat niet? Zo kun je toch geen nieuws blijven volgen? pffh. zo moe.

Reageer
gravatar

@Maikel, Syvarrolas, Xenia en vooral Fien…

Lieve mensen, dit verhaal is geschreven met de grootste sarcastische ondertoon die ik ooit heb gelezen. Deze hele site staat vol met berichten die niet waar zijn, gewoon omdat het grappig is… je gaat me toch niet vertellen dat jullie echt dachten dat dit een serieus bericht was…. of wel?? 😛

Voor jullie gemoedsrust; dit artikel is niet echt, het is een grapje 🙂

Reageer
gravatar

En mijn overgrootvader professor John Tolkien (Bloemfontein, 3 januari 1892 – Bournemouth, 2 september 1973), mijn opa Christopher, mijn vader Simon, Lúthien en haar grote liefde Beren Erchamion zouden dus ook niet hebben bestaan. Het moet niet gekker worden.

Reageer
gravatar

Dit ga je niet menen gast! Hoe dom kun je zijn. Het is FANTASIE

Maar betekend dit dan ook dat de troetel beertjes niet bestaan?

Mijn wereld stort in mensen whahaha

Reageer
gravatar

Ik zag laatst op Private Spice de documentaire Lady of the Rings. Daar bleek Frodo een bevallige dame met een groot gemoed. Die zoog wel, maar bepaald niet op een duim!

Reageer
gravatar

Ik ken de voorzitter van de nederlandse Tolkien-fanclub Unquendor, en die heet geen Gimgur en is niet verzonnen, en die zou hier best wel hard om kunnen lachen… Ik ga hem tippen, wie weet wordt het wel gepubliceerd in de volgende Lembas! O, en lees ook allemaal ‘Bored of the Rings’… Minas Troney for everybody!

Reageer
gravatar

Wie heeft dit nou weer ooit verzonnen! Tolkien heeft zelf gezegd dat LOTR niet echt bestaat!!! Hij maakte het als een neiuwe mythe voor Engeland, want die hebben er geen!

Reageer
gravatar

Dag Fien, wij zouden niet graag willen dat u vies wordt. Daarom zal ik eens ernstig in overleg treden met de rest van de redactie of wij dit artikel kunnen gaan verwijderen. Het lijkt er inderdaad op dat we hier een faux pas van jewelste maken. Ik zal Tolkien zelf hier ook eens telefonisch over benaderen.

Reageer
gravatar

Hallo! kword hier zo vies van!
in harry potter komt er toch ook een reuzenspin van te pas?
en draken enzo?

deze zinnen vind ik zo schandalig!

ik citeer
‘Tolkien postuum is ontmaskerd als een van de grootste oplichters van zijn tijd’
en
‘Tolkien heeft ons vertrouwen geschaad en onze families in gevaar gebracht.”

De eerste geruchten zijn dat Gimgur samen met veel fans de overstap naar Harry Potter zal maken. “Daar gaat het tenminste over echte mensen. Een stuk beter dan zo’n uit de duim gezogen verhaal als Lord of the Rings’

komaan! het staat niet bij historische verhalen, maar bij fantastische verhalen! het is FANTASIE! mag een mens zijn fantasie dan niet gebruiken? aarg! kword er zo vies van!

verwijder dat artikel dus maar!

Reageer
gravatar

Een vriend van een kennis van de broer van mijn grootvader is nog samen met Indiana Jones op avontuur geweest. En die zou zeker ook niet bestaan?

Reageer
gravatar

Harry Potter een fantasieverhaal, hoe kom je erbij.
En die documentaires dan over Zweinstein, zeker ook fantasie? Of animatie, zoals Wallace and Gromit.
Jaja, en dan is de maanlanding zeker ook gefantaseerd en heeft de regering van deVSvA zelf de Twin Towers opgeblazen?
Sommige mensen geloven ook niks!

Reageer
gravatar

@ Xenia: Wáág het ook niet Harry Potter te beledigen! Dan zal zijn vervloeking over je komen! En overigens: Welke Frodo heet er nou Hobbit?

Reageer
gravatar

Omg,
Mensen dat is een fantasie verhaal !!!
Net zoals doornroosje , sneeuwwitje , hans & grietjes ,
klein duimpje ect…
Dat men daar onderzoeken over doet.
Kunnen jullie je niet bezig houden met echte onderzoeken.
En van wat Uladar zei over Harry potter dat is ook waar.
Harry potter is evenveel fantasie als LOTR ! Ik vind het
zo’n goeie filmen en boeken omdat het fantasie is ! Moet
echt alles werkelijk zijn voor je er een boek ma overschrijven
of een film over maken ? Daar voor moet de helft van de fans
van LOTR toch niet overstappen naar een verhaal dat even
verzonnen is ? Ik wil Harry Potter niet beledigen dat is ook
goed maar het blijft en is ook verzonnen !
LOTR ruuuulllzzz!

Reageer
gravatar

Jemig!!

Het is een fantasie verhaal!! Duhh!! Ik wil niet veel zeggen, maar dat je je boos gaat maken om iets waarvan de wereld al wist dat het een fantasie verhaal is!! En alsof Harry Potter wel waar is!! Het is gewoon een FEIT!! Het is een FANTASIE VERHAAL en dan nog iets: geloofden die mensen dat het echt was?!… naja moeten ze zelf weten…
Dom gezeur!!

Reageer
gravatar

@Uladar: Wat jij daar allemaal vertelt, heb je volgens mij zojuist verzonnen. En waarschijnlijk óók nog eens, met het oogmerk, ons allen door de maling te smijten. Achter het lapje te bewaren. Voorbij het ootje te penetreren…
Straks ga je nog beweren, dat Sinterklaas óók niet bestaat. Hoe gek kun je het maken, alvorens de mensen ophouden, je serieus te nemen?

Reageer
gravatar

@Uladar
Even voor de duidelijkheid: je weet dat het verhaal voor de grap is geschreven, en toch maak je je er kwaad om? Op wie ben je dan eigenlijk boos?

Reageer
gravatar

LOL, dit is pas een uit de duim gezogen verhaal. Welke klootviool weet nou niet dat Ents niet bestaan, Reusachtige spinnen niet hebben bestaan, goblins niet hebben bestaan, draken niet hebben bestaan, een almachtige ring niet heeft bestaan, elven niet hebben bestaan, Midden-aarde niet heeft bestaan…
Dat heet FANTASIE!
Sjongejongejongejonge…..
btw… hier komt de grote schok…
Tovernaars bestaan niet! Harry Potter is net zo’n FANTASIE als Lord of the Rings.
Zucht… niet te geloven dat ik reageer op een verhaal dat voor de grap geschreven is, maar vooruit dan maar…

Reageer
gravatar

Maar waarom zou je iets fantaseren dat tóch niet waar is? Lijkt me nogal zinloos.

Reageer
gravatar

Sorry maar ik snap dat onderzoek niet echt, voor de mensen die de soorten boeken niet kennen, het is een fantansie boek, en als je denkt dat het echt gebeurt is moet je dat vooral doen….
Voor mij blijft het gewoon hetzelfde boek, ook al wist ik vanaf het begin dat het allemaal fantasie was, eigenlijk goed ook maar.

Reageer