Apocalyptic Destructor schrijft pamflet tegen de pil

Zanger de Vries: Feminisering leidt tot vormloosheid

Jasper de Vries heeft het gehad met de feminisering van de samenleving. De frontman van de Boxmeerse doom-metalband Apocalyptic Destructors heeft zich in het pamflet Pil Destruction uitgesproken tegen het gebruik van de pil. Niet omdat hij tegen geboortebeperking is (‘hell no, stop breeding’), maar omdat steeds meer wetenschappelijke studies aantonen dat decennialang gebruik leidt tot feminisering van de samenleving. De Vries zegt oprecht bezorgd te zijn over een dreigend ‘gebrek aan diversiteit in de samenleving’ en het verlies van zijn doelgroep door het gebruik van deze vorm van anticonceptie.

De Vries kwam op het idee toen hij onlangs in de bioscoop geconfronteerd werd met een reclame voor ‘de eerste bodylotion voor mannen’. Het aanhoudende succes van Within Temptation en het toenemend aantal mannen met make-up en ‘lange gewaden’ in de metalscene baarde hem al langer zorgen. “Waarom gedragen mannen zich steeds vaker als vrouw?”, vroeg De Vries zichzelf hardop af. Zelfs in de door mannen gedomineerde metalwereld zag hij steeds meer vrouwelijke trekjes opduiken. Na een uitgebreide studie kwam de bandleider tot de conclusie dat de dalende cd-verkoop van de Destructors niet te wijten is aan het downloadtijdperk, maar aan de invloed van de pil.

In zijn studie stuitte De Vries eerst op het onderzoek van dr. Karen Kidd. De Canadese biologe onderzocht de invloed die de pil via rioolwater op de vissenpopulatie heeft. Kidd toont aan dat steeds meer vismannetjes eitjes leggen nadat ze in aanraking gekomen zijn met de, uit de pil afkomstige, vrouwelijke hormoon oestrogeen. Daarnaast dreigt de vruchtbaarheid van de vissen af te nemen. Het voortbestaan van hele vissenpopulaties wordt bedreigd door de pil.

Recentelijk bleek uit onderzoek van Dr. Katherine Buchanan tevens dat de pil de mannelijke vogels geleidelijk ontmant . Steeds meer mannelijke vogels gaan onder invloed van pileffecten zingen als vrouwtjes. Ze zingen meer en complexere muziek nu oestrogeen via de pil ook in de voedselketting der vogels is gekomen. “Straks hebben we alleen nog maar mannelijke ‘rasmussen’”, aldus de pamflettist. Het ‘gegoochel met de seksen’ heeft volgens De Vries zijn weerslag reeds gevonden bij homo sapiens. Vergelijkbare ontwikkelingen zijn volgens hem gaande in de grotemensenwereld, waarin hem opvalt dat mannen zich steeds vaker als vrouwen gedragen.

Meest schokkend vond de Apocalyptic Destructor de onderzoeken waaruit blijkt dat het gebruik van de pil invloed heeft op de partnerkeuze. Het gebruik van de pil simuleert een zwangerschap, waardoor de vrouw zich het meest aangetrokken voelt tot mannen met vergelijkbare feromonen. Kort gezegd valt de vrouw in deze periode op brave betrouwbare mannen, terwijl ze in haar vruchtbare pilloze periode eerder op de baritone ‘man-man’ zou springen.

Volgens De Vries zien we nu al dat mannen met mannelijke kwaliteiten als drinken, schreeuwen en dingen tillen het steeds moeilijker krijgen om zich voort te planten. Daarnaast krijgt de gefeminiseerde man natuurlijk ook minder mannelijke zonen. “De tijd dat het mensenmannetje eitjes gaat leggen laat niet lang meer op zich wachten”, aldus De Vries in zijn manifest. “De effecten zijn overduidelijk in deze tijd waarin mannen epileren, lotionen, zalmroze dragen, Jamie Cullum luisteren en coca cola zero drinken.” Naast het pamflet ‘Pil Destruction’ roepen de Apocalyptic Destructors in hun nieuwe single Fucking Bitchmen go to Hell (and bring your pills to Satans party) vrouwen op om op andere vormen van anticonceptie over te stappen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *