14 Kinderen opgepakt wegens ‘Samenscholing’

Verjaarsfeest eindigt in drama

Recente pogingen om Amsterdam een veiliger stad te maken verlopen niet altijd even soepel. Nadat enkele jaren geleden het ‘samenscholingsverbod’ werd geïntroduceerd, opperden politici recentelijk de mogelijkheid van een ‘groepsverbod’, een aangescherpte versie van deze wet. Dat de maatregelen niet altijd het beoogde effect hebben bleek afgelopen dinsdag.

In de Amsterdamse wijk Slotervaart ontstond controverse door de kortstondige arrestatie van een groep kinderen. Volgens de dienstdoende agent was er duidelijk sprake van samenscholing. “Ze stonden met z’n allen midden in de speeltuin. Toen we langsreden zagen we enkelen van hen duidelijk met elkaar praten. Spelen is prima, maar de wet is de wet”, sprak Henk Douwstra, refererend aan het onlangs ingestelde samenscholingsverbod. “Er moet gewoon een duidelijk signaal afgegeven worden. Dat geldt voor alle leeftijden. Als ze nu verkeerde gewoonten aanleren komt er later veel meer ellende van.” Dat de dienstdoende agent er later achterkwam dat het een verjaardagsfeestje betrof veranderde in zijn ogen niets aan de zaak.

Douwstra stelt voor om bij toekomstige verjaardagsfeestjes ‘alleen de twee beste vriendjes uit te nodigen’ om zo de wettelijke grens van 3 niet te overschrijden. “Dat kan net zo leuk zijn, en bovendien overtreed je zo geen regels.” De 14 kinderen, allen tussen de 7 en 9 jaar oud, werden naar het bureau gebracht. Het feestvarken zelf moest zijn feestmuts afdoen. “Anders is hij niet duidelijk herkenbaar. Dat creëert wantrouwen.” De verjaardagstaart werd hem eveneens afhandig gemaakt. “Die kaarsjes zien er onschuldig uit, maar voor je het weet staat het hele politiebureau in de fik.” Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter en voorstander van een ‘zero tolerance’-beleid, was niet bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Betekent dat ook, dat wie HET niet weet, “HET” niet mag zeggen? Ik zou toch ongaarne afzien van HET gebruik van onzijdige zelfstandige naamwoorden.

Reageer
gravatar

“Maar om te stellen, dat haar leden ook des te beter weten hoe HET zit, lijkt me een ernstige vergissing. ”

Het is juist daarom, mijn beste, dat wie HET weet, “HET” mag zeggen!

Reageer
gravatar

De taalvaardigheid van enkele lieden welke hierboven een reactie hebben geplaatst gaat mijn kunnen soms wat te boven. Niet dat het voor mij geheel onbegrijpelijk is doch het is enig denkwerk meer dan dat ik normaal zou doen bij het lezen van teksten. Ik zal mij gaan verdiepen in de letteren der Nederlandsche Taal om in de toekomst sommige teksten en uitspraken beter op waarde te kunnen schatten. Tot aan dat moment doe ik het met aloude wikipedia en een oudhollandsch boek waarin woorduitleg wordt gegeven.

Met andere woorden: wacht maar af! (euh.., grapje)

Reageer
gravatar

@Melle: Voor de tweede door jou genoemde groep geldt zeker de lijfspreuk: “Dom geboren, suf gewiegd, nooit wat bijgeleerd en de rest vergeten!” Deze groep staat inderdaad lijnrecht tegenover de groep die de moeite heeft genomen om op school een beetje op te letten.
Maar om te stellen, dat haar leden ook des te beter weten hoe HET zit, lijkt me een ernstige vergissing. Want naar mijn ervaring weten deze leden van hun gebleekte voorkanten amper dat hun halal achtereinden leven.

Reageer
gravatar

Uiteraarderwijsch doet het mijn persoontje meer dan goed dat De Speld, het piepje in onsch aller koppeling, thansch na lange tijd wederom het toneel is van een polemisch perpetuum mobile! Jubelt het voort, jubelt het voort!

Reageer
gravatar

Beste Dennis,
ik denk dat de strijd die je hier ziet dieper gaat dan alleen deze site. De maatschappij is diep verdeeld tussen de groep die het te druk had met leugens en verzinsels van staatswege in te nemen en daarbij en passant goed Nederlands heeft geleerd en de groep die het vertikte om in het Ministry of Information dat wij het schoolstelsel noemen te bivakkeren en daardoor, helaas, taalvaardig iets minder onderlegd is maar des te beter weet hoe HET zit. Wordt vervolgd.

Reageer
gravatar

Ha Steev, oude naamgenoot van me, ge zijt weer tov bezig. Gij doelt wellicht op de beschermheiligen van de gebenedijde Almeerse villa ofte het Big Brotherhuis?
Wel wis en drie dat ik daar spoedig meer over wens te lezen. In de vorm van een hoofdartikel dezer site?

Reageer
gravatar

Steev – OK, je hebt me. Maar ik vind het niet leuk dat in #28 gesuggereerd wordt dat ik een letterkundige zou zijn. Echt niet! Ik heb een goed lopend bedrijf in halal varkensvoer, en in mijn vrije tijd organiseer ik schoonheidsverkiezingen voor lampekappen. Zoals iedereen bij mij in de straat heb ik een vergulde VW Golf en een golden retriever die ik boeddhistische levitatie heb aangeleerd.

Reageer
gravatar

@29: denk je dat ik dit soort linkse leugens geloof? Ha, ha, en nogmaals ha! Satire is de opium van het volk, de afgestompte dolk van fossiel Palestijnsjaal dragend Nederland, versteend tot een socialistische zoutpilaar, als waren zij Lot, omkijkend naar de verzengende resten van Sodom en Gomorra! Ha, neen, om mij te bezoedelen met uw linkse retoriek zult gij de gedateerde opwindwekker vroeger moeten instellen. Neen, Michiel en Dennis, gij zijt onze ware Nieuwetijdskinderen. De beschermheiligen van Almere (waarover spoedig meer), de bekroningen van de heerschappij van SBS6.

Reageer
gravatar

Haes, ik hoop van harte dat het iemand was met een subtiel gevoel voor ironie die het doet om voor zijn eigen vermaak reacties te vangen. Ik vrees echter toch dat het een “echte” was…

Reageer
gravatar

@Piet Hein. Denk jij dat ze dit bericht echt geloofden? Lijkt me nog een leuk onderwerp voor een weddenschap. Alleen hoe kom je daarachter?

Reageer
gravatar

Michiel, Dennis (een en dezelfde persoon?), ik ga jullie een geheimpje verklappen. De Speld is een satirische site! Door jullie serieuze reacties staan jullie grenzeloos voor schut. Ga er vooral mee door, want ik vermaak me kostelijk! Ik hoop alleen dat jullie geen stemrecht hebben.

Reageer
gravatar

Hmmmm, als ik het hier een beetje mee krijg, is het geen discussie groep, maar een groepje politieke meelopers die een aantal mensen zwart zit te maken omdat ze geen letterkundige zijn en dus gewoon in eigen bewoordingen proberen duidelijk te maken wat de mening is van het Nederlands volk.

Reageer
gravatar

En mag ik dan, op mijn beurt, een ieder er aan herinneren, dat stompzinnigheid vooral tijdens een bokswedstrijd van toepassing is? Tijdens zulk een wedstrijd is het uitermate en byzonder zinnig welgemikt en stevig te stompen. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

@Melle, dat mag. Bij de weg heeft iemand u al eens verteld dat uw foto een grote gelijkenis vertoont met die van de beroemde Oost-Europadeskundige dr. Clavan?

Reageer
gravatar

Mag ik ook weer proberen een hardwerkende, belastingbetalende en zijn regeerders hatende gewone Nederlander te zijn ipv modereerder van deze kemphanen? Dank u.

Reageer
gravatar

Nou Michiel, vertel het eens. Over welk artikel gaat het, waarop ik nog niet gereageerd heb.
Ik hoop alleen dat het niet net zo vol spelfouten staat, als je reacties, want daar heb ik een allergie voor ontwikkeld.

Waar je de wijsheid vandaan haalt dat ik ervandoor zou gaan, begrijp ik niet, aangezien ik er niet vandoor gegaan ben en dat ook niet van plan ben geweest, zoals ik hierboven al eens nadrukkelijk heb aangegeven.

Dat ik niet altijd stantepede antwoord op posts (al dan niet aan mij gericht), komt omdat ik niet voortdurend achter het beeldscherm zit. Een mens heeft ook slaap nodig en ik heb een drukke baan, die het niet toelaat dat ik me voortdurend met beuzelarijen kan inlaten.

Reageer
gravatar

@ Haes,

Jammer dat er zoveel over mijn persoon geroepen wordt, en er niet eens gereageert word op het artikel waar het over gaat. (je gaat er zelf als een haas (haes) vandoor als het jou zelf te warm word onder je wollige pootje’s)

Reageer
gravatar

@Pieter. Ik hoop (maar ik vrees tegelijkertijd met groten vreze) dat deze Michiel een waarachtig en wild exemplaar was van deze door u bedoelde “hedendaagsche Nederlander” en dat hij inmiddels vertrokken is zoals hij kwam, als een dief in de nacht.

Reageer
gravatar

Goed, heren. Mag ik dan nu weten wie van u “Michiel” was? Mijn complimenten voor het vertolken van deze rol. Ik heb erg gelachen om deze personificatie van de hedendaagse Nederlander, die veel klokken hoort luiden maar van klepels nog nooit gehoord heeft.

Reageer
gravatar

@Michiel: Ik vond die knop Nederlands op je site om hem te vertalen wel een goed idee. Dat zouden meer mensen moeten doen!
Maar waarom schrijf je niet gewoon meteen in correct Nederlands, dat is toch veel makkelijker?
Verder haal je kritiek op je mening en kritiek op je plagiaat door elkaar, dat is niet nodig.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik me hier maar eens terug trek, want als iemand niet eens een mening mag geven en gelijk als dief of plagiaatpleger aan de schandpaal genageld word, vraag ik me af wat er tegenwoordig nog wel mag in de land. Beledigen mag schijnbaar wel.
Ik wil iedereen namens de spelende kinderen en ouderen nog één ding zeggen: BEDANKT
(of mag ik dat ook niet zeggen omdat iemand andes dat al eens gedaan heeft???)

Reageer
gravatar

Mijn beschte Michiel. Mag ik u erop wijzen dat ik als uitvinder van de CAPSLOCK-knop (1983 alweer, die mooie zomer met Doe Maar en Toontje Lager, die zowat in mei begon) ook recht heb op copyrights? U hoort nog van mijn advocaat (Neen, deze is niet van Zwarte Kip, om maar even bij de hangouderen te blijven)

Reageer
gravatar

Haes: ook op een wat serieuzere noot – iemand die op een satirische site in volle ernst een politiestaat promoot in een Hyves-site met plagiaat en CAPSLOCK virus verdient een verbaal pak slaag. Tot de volgende kwinkslag!

Reageer
gravatar

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat als je kritiek hebt op de handel en wandel van anderen, jijzelf ervoor moet zorgen dat je de toets der kritiek kunt doorstaan.

Als iemand zo laconiek doet over het ongevraagd en onbetaald overnemen van andermans geesteskinderen, is dat gewoon een vorm van ordinaire diefstal. En dat noem ik stompzinnig, ja. Dat is mijn mening en die mag ik hebben en uiten.

Ik ben niet van plan me uit welke discussie op deze site dan ook “terug te trekken”. Daarvoor loop ik hier al weer veel te lang rond.

Meestal maak ik samen met anderen kwinkslagen, maar ik kan me ook ergeren en kwaad maken. Het is maar dat jullie het weten.

Reageer
gravatar

Gijsbert – u bedoelt natuurlijk de welberuchte hanggroepouderen, ook wel bekend als “kantkraagjes”. Allemaal terug naar de eeuw van herkomst, als je het mij vraagt!

Reageer
gravatar

Niet alleen in Amsterdam komt dit doorgeslagen gedrag van wetsdienaars voor. Ik was kort geleden getuige van een soortgelijk incident in de gemeente Apeldoorn waarbij een groepje samenscholende ouderen werd opgepakt.
Ondanks dat de bejaarden hevig tegenstribbelenden lukte het de agenten de in totaal 6 personen in een arrestantenwagen te ‘mieteren’. Een tweede opgeroepen voertuig was nodig om de aanwezige rollators en rolstoelen te vervoeren waarna beide voertuigen met loeiende sirenes uit het zicht verdwenen.
Hoe dit incident is afgelopen weet ik niet maar ik vermoed dat de 6 een nachtje in de cel hebben doorgebracht wegens verzet tegen aanhouding.

Reageer
gravatar

Heren, laten we het wel even netjes houden. Stompzinnigheid is iets waarvan niemand graag beticht wordt, ook al heeft die (fictieve) persoon een plaatje op zijn (fictieve) anti-regerings-Hyves gezet waarvan de eigendomsrechten op zijn minst betwistbaar zijn.

Reageer
gravatar

@ Haes,

Ik had niet de indruk dat het hier de bedoeling was om mensen te beledigen. Als het je niet aanstaat kan je het ook op een fatsoenlijke manier tegen me zeggen, of je geheel uit de discussie verwijderen. Dat lijkt me voor andere lezers ook een stuk aangenamer.

Reageer
gravatar

@Michiel.
“Nee, er zij geen rechten over betaald, maar het is vrij te copiëren van internet, dus zal het wat dat betreft wel mee vallen.”

Het is niet de eerste keer dat ik die opvatting hoor debiteren, maar die klopt van geen meter. Rechten zijn niet vrij omdat files, tekeningen, muziek, films en noem maar op, nu eenmaal makkelijk te kopiëren zijn.

Het enige dat makkelijk te kopiëren is, waarvan de rechten wel vrij zijn en waarvan jij blijkbaar voldoende bezit, is stompzinnigheid.

Reageer
gravatar

Hoi Haes,

Nee, er zij geen rechten over betaald, maar het is vrij te copiëren van internet, dus zal het wat dat betreft wel mee vallen.

Over de kleine lettertjes en achtergrond het volgende:
Als ik als burger iets van de overheid gedaan wil klijgen, zitten er ook altijd kleine lettertjes in een overeenkomst, en is het door een wirwar van richtlijnen ook niet meer te volgen.
En dat noemen ze in Nederland dan transparantie

Reageer
gravatar

Maar Melle, daar schiet je dan toch weer niet heel erg mee op als de teksten vervolgens een een dun lettertje gezet worden en volledig wegvallen tegen de achtergrond van overigens een mooie tekening van Woldhek.
Zijn daar overigens wel de rechten over betaald, Michiel?

Reageer
gravatar

HEEL GOED MICHIEL MENSEN LUISTEREN BETER ALS JE DINGEN IN CAPSLOCK SCHRIJFT

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik namens de rest van Nederland spreek als ik zeg dat ik het roerend met jullie eens ben, Michiel en Melle! Het wordt inderdaad hoog tijd dat politie en justitie de zakkenvullers uit Den Haag achter slot en grendel zetten. Eigenlijk gek dat niemand eerder op dit idee is gekomen. Het is briljant in al zijn eenvoud.

Reageer
gravatar

Precies Michiel, blij dat iemand t eens zegt.

Reageer
gravatar

Word het dan ook niet eens de hoogste tijd dat het nederlands parlement onder toezicht komt van politie en justitie, want dat is helemaaal een criminele bende. Voor velen in inze samenleving vormen ze een bedreiging voor nu, en een gezonde toekomst.

Reageer