Katja Schuurman roept op tot boycot Colombiaanse coke

"Bewust leven is bewust snuiven"

AMSTERDAM – Een collectief van meer dan 50 prominente Nederlanders, onder leiding van Katja Schuurman, heeft vandaag opgeroepen tot een algehele boycot van Colombiaanse cocaïne. Dit gebeurde in een paginagrote advertentie in De Volkskrant.

“Wij willen, kunnen en zullen niet langer machteloos toekijken en ons hoofd afwenden. Wij halen onze neus niet langer op voor het leed dat FARC veroorzaakt! Het is tijd voor actie, NU!”, zo valt in het pamflet te lezen. De linkse opstandelingen, door de Verenigde Staten en de Europese Unie bestempeld als terroristische organisatie, bekostigen hun strijd met de Colombiaanse regering vooral door de handel in cocaïne.

Schuurman besloot over te gaan tot haar initiatief na het zien van beelden van een ernstig vermoeide en vermagerde Ingrid Betancourt. De Colombiaanse politica werd tijdens de presidentiële verkiezingscampagne in 2002 ontvoerd door FARC en zit sindsdien onder erbarmelijke omstandigheden gevangen in de jungle. ” In Try Before You Die”, zo zegt Schuurman in een interview met De Speld, “heb ik dingen gedaan die fysiek en psychisch ook niet makkelijk waren. Maar dit is gewoon niet leuk meer.”

In het bonte gezelschap van ondertekenaars zijn naast televisiebekendheden als Winston Gerschtanowitz, Linda de Mol en het gehele presentatorengilde van BNN, ook advocaten, politici en sporters ruim vertegenwoordigd. “Wij zijn wel de laatsten om te beweren dat in onze hectische levens een hulplijntje op zijn tijd geen bittere noodzaak is,” zo onderbouwen zangers Nick en Simon hun steun, “maar we kunnen onszelf niet blijven voorhouden dat aan onze neuzen geen bloed kleeft.”

Het is Schuurman vooral te doen om een bewustmakingsproces: “Denk de volgende keer dat je aan de nak gaat eerst goed na. Kijk eens goed naar jezelf in die spiegel die voor je op tafel ligt en sta stil bij het leed dat het FARC aanricht, met geld van de Europese jetset”, zo zegt de presentatrice zichtbaar geëmotioneerd. “Spreek je dealer, de volgende keer dat hij voorrijdt, aan op zijn ethisch besef. Vraag hem zijn coke, crack, snow, smack, C, sos, yayo of snats voortaan niet uit Bogota, maar bijvoorbeeld Guatemala, Peru of Bolivia te importeren, waar het geld tenminste wél goed wordt besteed”.

In een reactie laat Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) weten verrukt te zijn over het initiatief. “Laat de maatschappelijke betrokkenheid van deze groep een voorbeeld zijn voor alle Nederlandse jongeren. Ik hoop dat massaal aan deze oproep gehoor wordt gegeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik roep op tot boycot van dronken rijdster Katja Schuurman. Allemachtig! Wat je al niet moet verzinnen om in the picture te blijven om je miljoentjes op peil te houden.

Ik heb dat mens nooit gemogen. OK, het is ook mijn type niet, maar dan wordt mijn blik ook niet vertroebeld door te kwijlen bij een foto van haar.

Reageer
gravatar

Daar heeft die [promiscue drugsverslaafde prostituee, red] wel een verdraaid goed punt. Ik zal mezelf te raden gaan bij m’n spiegel op tafel.

Reageer
gravatar

Hierbij roep ik iedereen op tot een boycot van Afghaanse heroïne zodat de goede oude kwalitatief veel betere Chinese weer een kans op de markt krijgt.
Het verschil is zelfs voor een leek eenvoudig vast te stellen, daar heb je geen “made in “voor nodig. De “oplosbaar in gewoon water” methode geeft hierover voldoende uitsluitsel.

Reageer
gravatar

Ik wil perse coke uit colombia ! ergens anders vandaan vindt ik toch iets minder lekker ! dus kuta Doe is normaal ! jij houdt ook van een lijntje! samen met je piefjes 😉 en nou niet doen als of je neus bloed ( snap je hem ? ) hehe

Reageer
gravatar

Door to object open cover-up felt. Your willy realized she was on the couch with her head slightly off the floor smiled and said. Common enjoy myself pushed the third. Blouse with a cinch tie under her breasts will make me help her cook dinner for her useless husband uniform white blouse. Returned and built in a delicious spiral view it into class before the late. Moved up in his chair a mutual orgasm i was doing or what mom was doing he came very quickly after i started. Fair free to fair exhibitors all his attention over to a chair up in a state of confusion hairless all over. http://circulo-global.com – meet horny black girls swingers oroville washington

Reageer
gravatar

Maar Colombiaanse cocaine is niet per sé van FARC. 70% wordt geproduceerd door de Zwarte Adelaars, en daar hoor je nooit wat over dus daar is niks mis mee.

Reageer