Monopoly eindelijk met échte dollars

Natte droom fabrikant Hasbro wordt werkelijkheid

Al bestaat Monopoly al sinds 1934, aankomende winter gaat een lang gedroomde primeur beleven. Nu de Amerikaanse economie steeds verder in het slop raakt en de dollar de zloty van de eenentwintigste eeuw dreigt te worden, wordt er voor het eerst een monopolyspel met échte dollars op de markt gebracht.

Wat men vroeger alleen in Qatar deed kan deze wintermaanden in elke Hollandse huiskamer. De persvoorlichter van speelgoedfabrikant Hasbro is zichtbaar trots op de nieuwe editie van de ‘grand old lady van de gezelschapsspellen’, die men nog voor de lucratieve decembermaand op de markt probeert te brengen. “Hier kunnen we kort over zijn, dit is de natte droom van elke spelletjesgigant. Spelen met écht geld! We hebben het wel eens overwogen met roepies, maar die hebben toch niet die ouderwetse charme van de dollar. Nu de waarde van de dollar blijft dalen moeten we het binnen enkele weken kunnen realiseren.”

De gezelschapsspellenfabrikant denkt dat de verkoop gestimuleerd zal worden omdat de dollar, volgens de consument, altijd wel iets waard blijft. Hasbro: “Wil je niet meer spelen, dan kun je je geld altijd omwisselen bij het GWK en een grote chocoladeletter kopen. Krijgt de dollar ooit weer haar oude waarde terug, dan kun je er misschien wel een platte televisie voor kopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *