Oeuvre Joost Zwagerman blijkt ‘onbekende buit’

Radicalen willen aandacht afleiden van ‘Zwaags’ opinie’

Amsterdam – Bij de overval op de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in de nacht van 26 op 27 augustus is het gehele oeuvre van Joost Zwagerman ontvreemd, zo melden insiders. Een radicale organisatie wil zo de aandacht vestigen op de literatuur van Joost Zwagerman in plaats van op zijn steeds dominantere rol in de publieke opinie.

“Zijn literaire broddelwerkjes zijn niet om door te komen, maar het is relatief onschuldig vergeleken met zijn mening,” zo meldt een anonieme betrokkene. “De Zwaag mag tegenwoordig in elke krant publiceren, en nu zelfs de immer kritische Wouter Bos en Matthijs van Nieuwkerk hem serieus nemen dreigt Zwaags mening de mening van het volk te worden. Daar moet iets aan veranderen.”

De organisatie hoopt dat dankzij de publiciteit en wellicht nog enkele overvallen het Nederlandse volk werken als ‘De Buitenvrouw’, ‘Vals Licht’ en ‘Zes sterren’ gaat lezen. “Dan valt hij vanzelf door de mand,” zo denkt de organisatie. Tevens overweegt zij om in hetzelfde kader enkele afleveringen van Zwagermans Zomergasten op Youtube te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jazeker; door €99,95 over te maken naar het Genootschap van Dolle Zwagerman Adepten (GVDZWA) kunt u de box persoonlijk door Joost bij u afgeleverd krijgen. Als u snel beslist krijgt u er gratis en voor niets een Meet & Greet bij.*

* = Joost betaalt niet zijn eigen lunch.

Reageer