Kort Nieuws

Kritiek op zware podium-delegatie 5 kilometer

'Een verkeerd signaal'

Deel op FacebookReactiesTweetReacties102 EmailenPrinten
Bron: NOS screenshot

Door • zondag 9 februari 2014

De oppositie heeft kritiek op de zware Nederlandse delegatie op het podium van de 5 kilometer schaatsen in Sotsji. Op de eerste officiële dag van de Olympische Winterspelen brachten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma namens Nederland een bezoek aan het podium. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma spreekt van een ‘verkeerd signaal’.

102 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Inderdaad véél te véél eer voor deze 3 potige kerels die zich vermaken op een Russisch podium. De hoogste tijd dat zij hun plaats kennen en een stapje terug doen !

  (0)
  • #1

   Ook ik had graag een schotje, aan beide kanten geflankeerd door een lekker wijf, tussen de treden van het podium gezien.

   (0)
 2. #2

  Geen vrouwen en een compleet kleurloze delegatie! Is toch schandalig!

  (0)
 3. #3

  Vergeten jullie toch even dat die bolle Koning Pils er óók nog was, samen met onze Maximale Koningin en de Droeftoeter die hier zogenaamd de boel regeert……. Maar goed dat die “schaduwdelegatie” vanwege terreurdreiging géén bezoek aan het podium mocht brengen!

  (0)
 4. #4

  Ja en dat het dan ook nog eens 3 mannen zijn die gearmd staan… Best provocerend!

  (0)
  • #4

   Heeft paul de leeuw toch nog zijn zin, zijn we daar ook vanaf.
   Niet dat iemand de stille hint opmerkt, maar met de 45 minuten waarin rutte wanhopig heeft geprobeert het a4tje van paultje aan putin voor te lezen, Liebe leute hebben we toch ons stempel wel weer even op de aarde gedruckt, nu alleen nog een overwinnign lied in sojisi van geer goor en we hebben de titel aanstellers weer verdient. nu even de tekst voor de hollanders in russland, nein wieso ich bin doch gaar kein Hollander, of I’m not dutch pobeert u alleen het accent te overdekken.
   rest my case.

   (0)
 5. #5

  Maar…. in Sotsji mág je toch helemaal geen scheve schaats rijden?!

  (0)
 6. #6

  Slap gezeik van de oppositie. Schoenmaker blijf bij je leest. Ze kunnen het land nog geen eens besturen en denken nu ook al dat ze de sport kunnen regeren. Slappe hap daar in Den Haag. Verwende koorknaapjes met te veel vrije tijd blijkbaar. Ga regeren en toon je een vent. Bemoeizuchtig gedoe allemaal.

  (0)
  • #6

   snapt u de defenitie van oppositie?? of van de politiek in zijn geheel? volgens mij niet1!

   (0)
  • #6

   Inderdaad vrolijke troller, volgens mij snapt hij de definitie van oppositie niet, en ik heb een donkerbruin vermoeden dat hij ook de definitie van ‘De Speld’ niet helemaal doorheeft… :)

   (0)
  • #6

   Trollertje,

   Laat jouw toetsenbord even nakijken door jouw pappie. De hoofdlettertoets zit vast. Heb jij er limonade overheen geknoeid?

   (0)
 7. #7

  Schandalig! Drie hetero mannen!

  (0)
 8. #8

  De zwaarte van onze delegatie zit vooral rond het middel van Willie.

  (0)
 9. #9

  wat een enorme PIEP van een vent zeg. Pffff laat hij zich eens druk maken over belangrijkere zaken. Ik baal zo enorm van dit soort figuren die alleen maar in Den Haag zitten om hun zakken te vullen. Ik nodig hem graag uit eens een dagje mee te gaan met me, kan hij eens zien wat werken is voor je geld. De enorme L.U.L

  (0)
  • #9

   PS kijk eens naar zijn profiel op de D66 site, moet zo’n figuur ons gaan redden in het land. Drama66

   (0)
  • #9

   Misschien eerst een kijken naar het ‘De Speld’ profiel voordat je met vleeswaren gaat smijten?

   (0)
  • #9

   Remcootje,

   Vind jij het zelf niet een gotspe dat jij kritiek durft te hebben op iemands profiel, terwijl jij jouw eigen gezichtje hier niet durft te tonen?

   (0)
  • #9

   Remco,

   Ik vind het natuurlijk reuze fijn dat je op mij stemt, maar doe dat dan om de juiste redenen. Waarom denk jij dat ik al zo lang op de puche-zetels van het Binnenhof zit? Toch niet om armoede te lijden?

   (0)
 10. #10

  Onze Mark had die Poetin al een poepie laten ruiken. Dan kan je als triootje op de glij-ijzers natuurlijk niet achterblijven en moet je de beuk er wel even flink ingooien. Dit is juist een prima signaal.

  (0)
 11. #11

  Ik vind het juist top! De 3 beste schaatsers ter wereld allemaal Oranje. Is toch juist iets om trots op te zijn?! Het zet ons landje op de kaart!

  (0)
  • #11

   Hoezo trots op zijn? Heb je meegereden soms?
   Hoezo ‘ons landje’, Calimero?

   (0)
  • #11

   Jeetje rotterdam z.h. en jij komt uit rotterdam? Of ergens anders vandaan ik denk niet dat jij weet wat trots zijn op je land of stad is! We mogen idd trots op wat de 3 mannen hebben gedaan plus nu onze dame! Zo’n klein landje en dan nu al 4 medailles voor t schaatsen!

   (0)
  • #11

   Kim,

   Ik zou maar niet zo juichen als ik jou was. Weet je wel wat voor bonussen deze heren van jouw centen krijgen? En weet je ook hoe hoog de door jou betaalde hotelkosten van onze graaipolitici en het oranjegraaipaar zijn? Dat heeft de linkse graaikerk veroorzaakt, want die willen niet van de graai-EU af!

   Stem op mij als u van graaispelletjes af wil.

   (0)
  • #11

   Ben het absoluut met Ferk eens, laten we eens trots zijn op Nederland en zo laten we Poetin ook zien dat we niet zomaar een landje zijn. Genoeten is ook een kunst , zeker voor Hollanders, denk ik !

   (0)
  • #11

   Heerlijk Ferk, echt super! Men kan er nu eindelijk niet meer omheen. Iedereen weet nu waar ons landje ligt: Aan de Weissensee, wordt er al geroepen, en: Niet te missen! We tellen eindelijk eens mee!
   Ja Ferk, een hele opluchting, wat jij?

   (0)
  • #11

   Ach Kimmetje: je kunt alleen maar trots zijn op dingen die je zelf hebt gepresteerd, en dan bedoel ik niet langs de kant staan zwaaien en hup roepen, of toevallig ergens geboren worden.
   En als je trots moet afhangen van iets totaal nutteloos als rondjes rijden door anderen, tja: ik vind dat zielig, zeker met dat Calimero gedoe van ‘wij zijn klein’.

   Nou fijn, er hebben een paar sportlui een gouden medaille als oorlogstrofee: we hebben gewonnen!
   Joepie, geweldig: morgen is het brood niet goedkoper, is de woningnood niet over, zijn er nog steeds dak- en werklozen en voedselbanken, maar dat dondert niet: we heppu gewonne!

   Jee, ben ik trots dan …….

   (0)
  • #11

   Tja, zo is het wel beste Jeettje, maar ons landje staat in ieder geval op de kaart! En daar schijnen een hoop mensen vrolijk van te worden. En dat blijkt zo belangrijk te zijn dat er zelfs het congres van het CDA voor onderbroken werd. Buma gaf het startschot, de campagne begonnen, en in de euforie die na vijf kilometer volgde begonnen die CDA’ers daar een rotsvast vertrouwen te ontwikkelen in een enorme verkiezingsoverwinning. Hoe ongepast, wat u?

   (0)
  • #11

   Die drie salades Ferk, die zijn inmiddels niet zo fris meer als onze schaatsers…..

   (0)
  • #11

   Helemaal mee eens, de rest is allemaal jaloers. Ik ben trots op ons landje.

   (0)
 12. #12

  Bepalen jullie nu ook al wat een ander wel of niet mag doen? ? Jullie lijken wel een stel Russen 😉

  (0)
 13. #13

  Verkeerd signaal????? Nederland wordt hier op een geweldige positieve manier in het zonnetje gezet. Als je dat als politicus niet ziet ben je de baan niet waard!!!!

  (0)
  • #13

   Nou …. ik denk zomaar dat al die jongens die zich ook de longen uit het lijf geklapschaatst hebben het helegaar niet zo positief ervaren.

   (0)
  • #13

   Kijk eerst eens wat de speld is voor je reageert;-)

   (0)
 14. #14

  zo is dat….altijd wat te zeiken hebben!!!! Wat een topper die Sjoerdsma, zeker gepikeerd dat ie er zelf niet zit, bah bah.

  (0)
 15. #15

  Als ik zo die koppies vergelijk met voetballers is schaatsen toch een hele verademing.

  (0)
  • #15

   Even wachten Oma: straks stappen ze over omdat voetballers beter verdienen en minder hard hoeven te trainen.

   (0)
 16. #16

  Als Nederland nou echt een gebaar had willen maken, hadden ze een homoseksueel laten winnen, zoals vandaag bij de vrouwen.

  (0)
  • #16

   Beste Opa,

   Dat zou heterofobie zijn geweest.

   Maar wat anders. Ik begrijp de jury van het vrouwenschaatsen niet. De Russische Olga Grav heeft onmiskenbaar het lekkerste snoetje. Toch kreeg ze minder punten dan die andere twee deelneemsters.

   Overigens jammer van die idiote supperstrakke latex-pakjes waarin de platgedrukte borsten slecht uitkomen. Heb je als schaatsster een borstvergroting laten doen en dan moet je zoiets aan. Dat kan en mag toch niet de bedoeling zijn van de Olympische spelletjes.

   (0)
 17. #17

  Ja, en dan die afzichtelijke signaalkleur van die pakken, zeer onsmakelijk allemaal, bah!

  (0)
 18. #18

  Ik zie deze “vertegenwoordigers van NL” 10 x liever dan de Haagse Bluffers

  (0)
  • #18

   Jan,

   Je mag Noord-Limburg ook best voluit schrijven. Daar zal niemand moeite mee hebben.

   Je maakt daarbij ook nog eens een grote fout, want op de foto staan helemaal geen Limburgers.

   (0)
 19. #19

  Sotsji is niet homofoob. .. Zij sturen 12 bi-atleten wij alleen Irene Wust…

  (0)
 20. #20

  D66 is op verkiezingspad. Kunnen ze hem wel missen want dit kost stemmen. Allemaal laten weten dat dit de reden is om geen D66 te stemmen!

  (0)
  • #20

   Rob,

   Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

   (0)
  • #20

   Joohoo, dit is een humorsite met nepnieuws!

   (0)
 21. #21

  Ik denk dat onze stageloper Sjoerd zich maar eens moet richten op belangrijkere zaken.

  (0)
  • #21

   Zoals daar zijn ……?

   Ik heb toch zo’n hekel aan onafgemaakte one liners.

   (0)
 22. #22

  zeik toch niet zo wees eens trots

  (0)
  • #22

   Aantje,

   Ik vrees dat jouw juf niet erg trots op jou zal zijn. Dat wordt morgen de hoek in.

   (0)
  • #22

   Paulusje, je moet in de gaten houden dat 5 kilometer chips vreten en bierdrinken op de sofa ook best een prestatie is waar je trots op mag wezen, toch?

   (0)
 23. #23

  Inderdaad. Geheel verkeerd signaal. Snelheidsmaniakken in oranje pakken.
  Gas op de plank om nog nét het oranje stoplicht te halen is NOK.

  (0)
 24. #24

  Ja, ik vind dat ze de 3 laatste moesten worden. Pfff,gaan ze ook nog hun best doen om het sport in Nederland te vernietigen. Doe is iets nuttigs!!!

  (0)
 25. #25

  Idioot zeg, ze dragen alle drie precies dezelfde kleren. Zo sta je zelfs als kerel toch flink voor schut.

  (0)
  • #25

   Ja, erg uniseks. Zal die Poetin boos zijn!

   (0)
  • #25

   euhm nooit gehoord dat elk land afspraken heeft om het land tenue te dragen. iets met herkenbaardheid ofzo. toch duidelijk dat je aan het pak kan zien welk land het is…

   (0)
  • #25

   @ jeetje, Ik denk niet dat de Heer putin onder de indruk is, andersom als hij een handels verbod met onze wonderbaarlijk stukjes moeras oplecht en de gaskraan dichtdraait.. Putin for president

   (0)
 26. #26

  wat een superkloothommel die sjoerdsma ,moeten die schaatsers zich gaan inhouden ofzo??? wat een achterlijke lul zeg!!!!

  (0)
  • #26

   Ruud,

   Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

   (0)
 27. #27

  Zorgde de oppositie er maar eens voor dat ze zelf altijd Goud, Zilver, en Brons verdiende …… iedere dag. Dat “verkeerd signaal” komt al jaar en dag maar vanaf één plaats …. de Nederlandse regering!

  (0)
  • #27

   Marco,

   Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

   (0)
 28. #28

  wat een vreselijk gezeur. Stelletje azijnpissers

  (0)
 29. #29

  Poetin… Dat is toch die spits van Barcelona?

  (0)
  • #29

   mr putin for you, done now likking uncle sams butt…

   (0)
 30. #30

  Nou ben je een prachtige Latijnse vrouw, sta je op de Olympische Spelen tussen drie anti mannen. Je eigen kerel, Mark Rutte en Camiel Eurlings. Als je dan geen Golddigger bent, dan weet ik het niet meer;-)

  (0)
 31. #31

  Toch leuk dat “wij” als klein landje zo groot kunnen zijn in en zo belangrijke, wereldwijd beoefende sport. Respect!

  (0)
  • #31

   Goed, en dan nu de feiten over deze “wereldwijde, belangrijke sport”:

   http://tinyurl.com/pz5mzc8

   Nog geen 2000 man werelwijd met als oudste een 78 jarige, en bij de dames nóg minder tegenstanders.

   Reuze belangrijk allemaal ………

   (0)
  • #31

   Nee, dan dit:
   http://24uurssolexrace.nl/nieuw-wereldrecord/
   Dat is pas belangrijk!

   (0)
 32. #32

  je zult hier maar druk om maken…

  (0)
 33. #33

  Belgie vindt dat Nederland had moeten boycottten. Dan was goud voor
  Bart geweest….

  (0)
 34. #34

  ze hebben hier toch gewoon hard voor getraind en dus terecht het podium gedomineerd. gezien het aantal inwoners had Rusland met een goed plan best meer en beter schaatsen kunnen opleiden. Maar dan moet je als land wel op tijd beginnen met opleiden van schaatsers en ze genoeg begeleiding bieden om naast studie of werk te richten op topsport. Wat ze in Nederland gewoon goed voor mekaar hebben.

  (0)
 35. #35

  Wij moeten in dit land ophouden met het opsteken van ons vingertje. Het is terecht dat de sporters een positief signaal krijgen uit Den Haag. Daar gaat het om en dat schijnt iedereen te vergeten. Wegblijven en ons wijze hoofd schudden was makkelijk geweest. Gelukkig kiezen de Koning, Koningin en Regering niet voor deze weg. Mark Rutte is daarbij keurig zijn afspraken nagekomen. Wat mij betreft ophouden met zeuren en de sporters aanmoedigen die ons met topprestaties op de kaart zetten.

  (0)
  • #35

   Martijn,

   Alex en Máxi hebben niks te verkiezen. Ze mogen slechts ergens heen als ik dat zeg als verantwoordelijke minister.

   Hahahahahaha

   (0)
  • #35

   Zo is het Martijn! Ons landje stond nog niet op de kaart. Men had werkelijk waar nog nooit van ons gehoord! En dat terwijl wij al eeuwen met ons vingertje vooral naar onszelf lopen te wijzen, en in dijken te steken. Maar volgens het buitenland in de richting van Kopenhagen; die stad is natuurlijk wel bekend. Om nog maar te zwijgen van de Hollandse Euro, waarover men zich hardop afvraagt of dat wel een wettig betaalmiddel is, of dat je die papiertjes alleen tegenkomt wanneer het deksel van het monopolyspel wordt opgetild. En dan onze politici: Ook nooit van gehoord! Hoewel iedereen wel Rasmussen en Van Rompuy schijnt te herkennen met een glimlach.
   Beste Martijn, daarom is het goed dat nu eindelijk eens aan de wereld is getoond dat wij bestaan! Gehuld in smakeloos oranje, dat dan weer wel.

   (0)
 36. #36

  Bah…………………!

  (0)
 37. #37

  Ik ben blij hier zoveel politiek bewogen lezers te treffen. Hoe anders was het jaren geleden, toen de Engelsen geconfronteerd werden met het gegeven dat er kennelijk zoiets idioots bestond als “het Ministerie voor Rare Loopjes”. Ze reageerden nauwelijks of met gegrinnik. Gelukkig is dat in Nederland wel anders! Bravo!

  (0)
 38. #38

  Sport moet toch geen politiek spelletje zijn ?

  (0)
  • #38

   Meneer Olthof,

   Dat weet ik, daarom ben ik niet voor de sport in Sotsji.

   Hahahahaha

   (0)
 39. #39

  Het tolerante Nederlandse drugsbeleid heeft ervoor gezorgd dat wij ook in de sportdoping stukken verder zijn dan elders. Dit werpt nu zijn vruchten af. Dank u wel dr. Kolle!

  (0)
  • #39

   Dit is top sport stelletje azijn zeikers. Schaam je om zo over deze sportmensen te oordelen. Ga je werk doen voor al die nederlanders die thuis zitten door al die eu beslissingen. Eigen volk eerst.

   (0)
 40. #40

  ge moet nie zo zeiken allemaal

  (0)
 41. #41

  knap van die jongens nederland staat er weer

  (0)
 42. #42

  Nederland op zijn smalst, jaren trainen en afzien en dan niet de roem mogen pakken…….. Ze hebben het gewoon gedaan en makkelijk ook! Dus winnen is winnen. Lange neus naar de rest van de wereld. En is ook nog eens een keer goed om ons Nederlandje weer eens flink op de kaart te zetten. Niet zo miepen om niets.

  (0)
 43. #43

  2 namen in 1 naam vind ik een verkeerd signaal. Deze mannen deden hun best zoals ook de ouders van dit kamerlid.

  (0)
 44. #44

  Gefeliciteerd Speld, bij dit bericht was het bijna de helft van de reageerders… zo’n hoog percentage heb ik nog niet gezien :)

  (0)
 45. #45

  Waar mensen zich druk om kunnen maken. Waar hebben we het over?

  (0)
  • #45

   Over dat ons landje eindelijk eens op de kaart is gezet beste Floris. En D66 heeft daar problemen mee.

   (0)
  • #45

   Over een satirisch bericht op de speld. En de reacties zijn lachwekkender dan het bericht. :)

   (0)
 46. #46

  Wat een gezeik! Ga werken!

  (0)
 47. #47

  In plaats van al die kinnesinne over de Nederlandse supprematie op het Olympische schaatsen, zouden wij ons eens moeten buigen over de positieve effecten ervan op onze handelsbelangen in de regio. Waarom sturen we met Maxi en Willem anders zo’n overbemeten deputatie aan zakelijke en politieke zwaargewichten mee?

  (0)
  • #47

   Outsider,

   Dat is noodzakelijke ballast anders zouden Alex en Maxi door hun lichtheid wegzweven.

   (0)
 48. #48

  tja…., waar ik me nog meer aan erger is dat de onze zogenaamde regering, van plan is om jaarlijks 6 miljoen te korten op de uitgaven t.b.v. chronisch zieken en gehandicapten. En dan straks, bij de gehandicapte spelen vooraan staan zeker! En de nederlandsepers, die laat het afweten! http://jusd1.wordpress.com/2014/01/30/schaamt-nederland-zich-zo-diep/

  (0)
  • #48

   Janetta , dat is toch heel simpel. Iedereen wordt gekort, dus ook mensen met een handicap.

   En Mark Rutte is toch ook voor de normale spelen in Sochi. Dus wat is je punt nu eigenlijk?

   (0)
 49. #49

  Wat ik zelf interessant vind is, als je “Sjoerd Sjoerdsms verkeerd signaal” intypt in Google in typt. Krijg je minimaal 20 verschillen onderwerpen waar de beste heer heeft gezegt dat hij het een verkeerd signaal vind. Blijkbaar kan hij enkel op deze wijze in de publiciteit komen.

  (0)
 50. #50

  Het is inderdaad en zwaarlast.Voor Nederland.

  (0)
 51. #51

  Sport is geen politiek…… Toch?

  (0)
  • #51

   Politiek is topsport, dat vergeten er weleens een paar hier. Ga maar na, een man traint zich het schompus, jarenlang, wordt soms gevraagd doch afgewezen en eindelijk mag hij een kabinet gaan leiden. De eerste poging valt hij af, gediskwalificeerd omdat hij de nationale recordhouder verpissen in de sneeuw heeft gehinderd, de tweede poging lukt en hij mag zowaar met de majesteiten mee naar Sotsji. Hier krijgt elke geaarde Nederlander toch tranen van in z’n ogen (die niet in zijn zak zitten of wel?)

   (0)
 52. #52

  Nog leuker zou het zijn geweest als de heren elkaar hadden gefeliciteerd met een vette kus vol op de mond…

  (0)
 53. #53

  Te zwaar? Hoe zwaar was die delegatie dan precies? Ik heb 28 mm betonplex geleverd aan Vladje, daar zou hij wel een stevig podium van moeten kunnen maken toch?
  Zo akelig, onvolledige informatie.

  (0)
  • #53

   Hup dan maar weer; de kaart va Nederland uit 1648.
   Voor al die sufferds die niet hebben opgelet bij de geschiedenisles:

   http://tinyurl.com/prkx8p3

   Je word er zoooo moe van, die snurkers ….

   (0)
  • #53

   Sorry Jeettje.
   Ik deel je gevoel helemaal, maar dit is niet een kaart van Nederland maar van Holland en Zeeland, waaronder een deel van het huidige Brabant.
   De belangrijker delen van Nederland staan hier nog helemaal niet op.

   (0)
 54. #54

  Let me just sum up a few things:
  1. People be complaining about what the opposition said. They say things as: The government needs to shut up, those ‘zakkenwassers’ from the Hague. Opposition is NOT the same as government. Learn the difference before you open your mouth.
  2. The article is a parody/persiflage on all the news on the zware delegatie representing the Netherlands in Sochi. There was a lot of critique on the fact that we send our King and Queen, Eurlings and Rutte. They took the fuss about this delegation and made it into a fun article, pretending to make the same fuss about having to many Dutch people on the stage.

  And not entirely unimportant: De Speld is satire.
  If you do not know the meaning of the word satire, it’s time to leave the internet and go back to juf Els at the plaatselijke basisschool.

  I know it’s not common to comment in English, but my Dutch isn’t entirely fluent yet. Enough to understand the toe-curling comments though.

  (0)
Menu Title