Kritiek op zware podium-delegatie 5 kilometer

'Een verkeerd signaal'

De oppositie heeft kritiek op de zware Nederlandse delegatie op het podium van de 5 kilometer schaatsen in Sotsji. Op de eerste officiële dag van de Olympische Winterspelen brachten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma namens Nederland een bezoek aan het podium. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma spreekt van een ‘verkeerd signaal’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let me just sum up a few things:
1. People be complaining about what the opposition said. They say things as: The government needs to shut up, those ‘zakkenwassers’ from the Hague. Opposition is NOT the same as government. Learn the difference before you open your mouth.
2. The article is a parody/persiflage on all the news on the zware delegatie representing the Netherlands in Sochi. There was a lot of critique on the fact that we send our King and Queen, Eurlings and Rutte. They took the fuss about this delegation and made it into a fun article, pretending to make the same fuss about having to many Dutch people on the stage.

And not entirely unimportant: De Speld is satire.
If you do not know the meaning of the word satire, it’s time to leave the internet and go back to juf Els at the plaatselijke basisschool.

I know it’s not common to comment in English, but my Dutch isn’t entirely fluent yet. Enough to understand the toe-curling comments though.

Reageer
gravatar

Te zwaar? Hoe zwaar was die delegatie dan precies? Ik heb 28 mm betonplex geleverd aan Vladje, daar zou hij wel een stevig podium van moeten kunnen maken toch?
Zo akelig, onvolledige informatie.

Reageer
gravatar

Sorry Jeettje.
Ik deel je gevoel helemaal, maar dit is niet een kaart van Nederland maar van Holland en Zeeland, waaronder een deel van het huidige Brabant.
De belangrijker delen van Nederland staan hier nog helemaal niet op.

gravatar

Politiek is topsport, dat vergeten er weleens een paar hier. Ga maar na, een man traint zich het schompus, jarenlang, wordt soms gevraagd doch afgewezen en eindelijk mag hij een kabinet gaan leiden. De eerste poging valt hij af, gediskwalificeerd omdat hij de nationale recordhouder verpissen in de sneeuw heeft gehinderd, de tweede poging lukt en hij mag zowaar met de majesteiten mee naar Sotsji. Hier krijgt elke geaarde Nederlander toch tranen van in z’n ogen (die niet in zijn zak zitten of wel?)

gravatar

Wat ik zelf interessant vind is, als je “Sjoerd Sjoerdsms verkeerd signaal” intypt in Google in typt. Krijg je minimaal 20 verschillen onderwerpen waar de beste heer heeft gezegt dat hij het een verkeerd signaal vind. Blijkbaar kan hij enkel op deze wijze in de publiciteit komen.

Reageer
gravatar

Janetta , dat is toch heel simpel. Iedereen wordt gekort, dus ook mensen met een handicap.

En Mark Rutte is toch ook voor de normale spelen in Sochi. Dus wat is je punt nu eigenlijk?

gravatar

In plaats van al die kinnesinne over de Nederlandse supprematie op het Olympische schaatsen, zouden wij ons eens moeten buigen over de positieve effecten ervan op onze handelsbelangen in de regio. Waarom sturen we met Maxi en Willem anders zo’n overbemeten deputatie aan zakelijke en politieke zwaargewichten mee?

Reageer
gravatar

Outsider,

Dat is noodzakelijke ballast anders zouden Alex en Maxi door hun lichtheid wegzweven.

gravatar

Over dat ons landje eindelijk eens op de kaart is gezet beste Floris. En D66 heeft daar problemen mee.

gravatar

Nederland op zijn smalst, jaren trainen en afzien en dan niet de roem mogen pakken…….. Ze hebben het gewoon gedaan en makkelijk ook! Dus winnen is winnen. Lange neus naar de rest van de wereld. En is ook nog eens een keer goed om ons Nederlandje weer eens flink op de kaart te zetten. Niet zo miepen om niets.

Reageer
gravatar

Dit is top sport stelletje azijn zeikers. Schaam je om zo over deze sportmensen te oordelen. Ga je werk doen voor al die nederlanders die thuis zitten door al die eu beslissingen. Eigen volk eerst.

gravatar

Ik ben blij hier zoveel politiek bewogen lezers te treffen. Hoe anders was het jaren geleden, toen de Engelsen geconfronteerd werden met het gegeven dat er kennelijk zoiets idioots bestond als “het Ministerie voor Rare Loopjes”. Ze reageerden nauwelijks of met gegrinnik. Gelukkig is dat in Nederland wel anders! Bravo!

Reageer
gravatar

Wij moeten in dit land ophouden met het opsteken van ons vingertje. Het is terecht dat de sporters een positief signaal krijgen uit Den Haag. Daar gaat het om en dat schijnt iedereen te vergeten. Wegblijven en ons wijze hoofd schudden was makkelijk geweest. Gelukkig kiezen de Koning, Koningin en Regering niet voor deze weg. Mark Rutte is daarbij keurig zijn afspraken nagekomen. Wat mij betreft ophouden met zeuren en de sporters aanmoedigen die ons met topprestaties op de kaart zetten.

Reageer
gravatar

Zo is het Martijn! Ons landje stond nog niet op de kaart. Men had werkelijk waar nog nooit van ons gehoord! En dat terwijl wij al eeuwen met ons vingertje vooral naar onszelf lopen te wijzen, en in dijken te steken. Maar volgens het buitenland in de richting van Kopenhagen; die stad is natuurlijk wel bekend. Om nog maar te zwijgen van de Hollandse Euro, waarover men zich hardop afvraagt of dat wel een wettig betaalmiddel is, of dat je die papiertjes alleen tegenkomt wanneer het deksel van het monopolyspel wordt opgetild. En dan onze politici: Ook nooit van gehoord! Hoewel iedereen wel Rasmussen en Van Rompuy schijnt te herkennen met een glimlach.
Beste Martijn, daarom is het goed dat nu eindelijk eens aan de wereld is getoond dat wij bestaan! Gehuld in smakeloos oranje, dat dan weer wel.

gravatar

ze hebben hier toch gewoon hard voor getraind en dus terecht het podium gedomineerd. gezien het aantal inwoners had Rusland met een goed plan best meer en beter schaatsen kunnen opleiden. Maar dan moet je als land wel op tijd beginnen met opleiden van schaatsers en ze genoeg begeleiding bieden om naast studie of werk te richten op topsport. Wat ze in Nederland gewoon goed voor mekaar hebben.

Reageer
gravatar

Nou ben je een prachtige Latijnse vrouw, sta je op de Olympische Spelen tussen drie anti mannen. Je eigen kerel, Mark Rutte en Camiel Eurlings. Als je dan geen Golddigger bent, dan weet ik het niet meer;-)

Reageer
gravatar

Poetin… Dat is toch die spits van Barcelona?

Reageer
gravatar

Zorgde de oppositie er maar eens voor dat ze zelf altijd Goud, Zilver, en Brons verdiende …… iedere dag. Dat “verkeerd signaal” komt al jaar en dag maar vanaf één plaats …. de Nederlandse regering!

Reageer
gravatar

Marco,

Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

gravatar

wat een superkloothommel die sjoerdsma ,moeten die schaatsers zich gaan inhouden ofzo??? wat een achterlijke lul zeg!!!!

Reageer
gravatar

Ruud,

Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

gravatar

euhm nooit gehoord dat elk land afspraken heeft om het land tenue te dragen. iets met herkenbaardheid ofzo. toch duidelijk dat je aan het pak kan zien welk land het is…

gravatar

@ jeetje, Ik denk niet dat de Heer putin onder de indruk is, andersom als hij een handels verbod met onze wonderbaarlijk stukjes moeras oplecht en de gaskraan dichtdraait.. Putin for president

gravatar

Ja, ik vind dat ze de 3 laatste moesten worden. Pfff,gaan ze ook nog hun best doen om het sport in Nederland te vernietigen. Doe is iets nuttigs!!!

Reageer
gravatar

Aantje,

Ik vrees dat jouw juf niet erg trots op jou zal zijn. Dat wordt morgen de hoek in.

gravatar

Ik denk dat onze stageloper Sjoerd zich maar eens moet richten op belangrijkere zaken.

Reageer
gravatar

Rob,

Het IOC wil graag dat spelletjes en politiek worden gescheiden. Dus even dimmen, ja.

gravatar

Ik zie deze “vertegenwoordigers van NL” 10 x liever dan de Haagse Bluffers

Reageer
gravatar

Jan,

Je mag Noord-Limburg ook best voluit schrijven. Daar zal niemand moeite mee hebben.

Je maakt daarbij ook nog eens een grote fout, want op de foto staan helemaal geen Limburgers.

gravatar

Ja, en dan die afzichtelijke signaalkleur van die pakken, zeer onsmakelijk allemaal, bah!

Reageer
gravatar

Beste Opa,

Dat zou heterofobie zijn geweest.

Maar wat anders. Ik begrijp de jury van het vrouwenschaatsen niet. De Russische Olga Grav heeft onmiskenbaar het lekkerste snoetje. Toch kreeg ze minder punten dan die andere twee deelneemsters.

Overigens jammer van die idiote supperstrakke latex-pakjes waarin de platgedrukte borsten slecht uitkomen. Heb je als schaatsster een borstvergroting laten doen en dan moet je zoiets aan. Dat kan en mag toch niet de bedoeling zijn van de Olympische spelletjes.

gravatar

Verkeerd signaal????? Nederland wordt hier op een geweldige positieve manier in het zonnetje gezet. Als je dat als politicus niet ziet ben je de baan niet waard!!!!

Reageer
gravatar

Ik vind het juist top! De 3 beste schaatsers ter wereld allemaal Oranje. Is toch juist iets om trots op te zijn?! Het zet ons landje op de kaart!

Reageer
gravatar

Jeetje rotterdam z.h. en jij komt uit rotterdam? Of ergens anders vandaan ik denk niet dat jij weet wat trots zijn op je land of stad is! We mogen idd trots op wat de 3 mannen hebben gedaan plus nu onze dame! Zo’n klein landje en dan nu al 4 medailles voor t schaatsen!

gravatar

Kim,

Ik zou maar niet zo juichen als ik jou was. Weet je wel wat voor bonussen deze heren van jouw centen krijgen? En weet je ook hoe hoog de door jou betaalde hotelkosten van onze graaipolitici en het oranjegraaipaar zijn? Dat heeft de linkse graaikerk veroorzaakt, want die willen niet van de graai-EU af!

Stem op mij als u van graaispelletjes af wil.

gravatar

Ben het absoluut met Ferk eens, laten we eens trots zijn op Nederland en zo laten we Poetin ook zien dat we niet zomaar een landje zijn. Genoeten is ook een kunst , zeker voor Hollanders, denk ik !

gravatar

Heerlijk Ferk, echt super! Men kan er nu eindelijk niet meer omheen. Iedereen weet nu waar ons landje ligt: Aan de Weissensee, wordt er al geroepen, en: Niet te missen! We tellen eindelijk eens mee!
Ja Ferk, een hele opluchting, wat jij?

gravatar

Ach Kimmetje: je kunt alleen maar trots zijn op dingen die je zelf hebt gepresteerd, en dan bedoel ik niet langs de kant staan zwaaien en hup roepen, of toevallig ergens geboren worden.
En als je trots moet afhangen van iets totaal nutteloos als rondjes rijden door anderen, tja: ik vind dat zielig, zeker met dat Calimero gedoe van ‘wij zijn klein’.

Nou fijn, er hebben een paar sportlui een gouden medaille als oorlogstrofee: we hebben gewonnen!
Joepie, geweldig: morgen is het brood niet goedkoper, is de woningnood niet over, zijn er nog steeds dak- en werklozen en voedselbanken, maar dat dondert niet: we heppu gewonne!

Jee, ben ik trots dan …….

gravatar

Tja, zo is het wel beste Jeettje, maar ons landje staat in ieder geval op de kaart! En daar schijnen een hoop mensen vrolijk van te worden. En dat blijkt zo belangrijk te zijn dat er zelfs het congres van het CDA voor onderbroken werd. Buma gaf het startschot, de campagne begonnen, en in de euforie die na vijf kilometer volgde begonnen die CDA’ers daar een rotsvast vertrouwen te ontwikkelen in een enorme verkiezingsoverwinning. Hoe ongepast, wat u?

gravatar

Onze Mark had die Poetin al een poepie laten ruiken. Dan kan je als triootje op de glij-ijzers natuurlijk niet achterblijven en moet je de beuk er wel even flink ingooien. Dit is juist een prima signaal.

Reageer
gravatar

wat een enorme PIEP van een vent zeg. Pffff laat hij zich eens druk maken over belangrijkere zaken. Ik baal zo enorm van dit soort figuren die alleen maar in Den Haag zitten om hun zakken te vullen. Ik nodig hem graag uit eens een dagje mee te gaan met me, kan hij eens zien wat werken is voor je geld. De enorme L.U.L

Reageer
gravatar

Remcootje,

Vind jij het zelf niet een gotspe dat jij kritiek durft te hebben op iemands profiel, terwijl jij jouw eigen gezichtje hier niet durft te tonen?

gravatar

Remco,

Ik vind het natuurlijk reuze fijn dat je op mij stemt, maar doe dat dan om de juiste redenen. Waarom denk jij dat ik al zo lang op de puche-zetels van het Binnenhof zit? Toch niet om armoede te lijden?

gravatar

De zwaarte van onze delegatie zit vooral rond het middel van Willie.

Reageer
gravatar

Slap gezeik van de oppositie. Schoenmaker blijf bij je leest. Ze kunnen het land nog geen eens besturen en denken nu ook al dat ze de sport kunnen regeren. Slappe hap daar in Den Haag. Verwende koorknaapjes met te veel vrije tijd blijkbaar. Ga regeren en toon je een vent. Bemoeizuchtig gedoe allemaal.

Reageer
gravatar

Inderdaad vrolijke troller, volgens mij snapt hij de definitie van oppositie niet, en ik heb een donkerbruin vermoeden dat hij ook de definitie van ‘De Speld’ niet helemaal doorheeft… 🙂

gravatar

Trollertje,

Laat jouw toetsenbord even nakijken door jouw pappie. De hoofdlettertoets zit vast. Heb jij er limonade overheen geknoeid?

gravatar

Heeft paul de leeuw toch nog zijn zin, zijn we daar ook vanaf.
Niet dat iemand de stille hint opmerkt, maar met de 45 minuten waarin rutte wanhopig heeft geprobeert het a4tje van paultje aan putin voor te lezen, Liebe leute hebben we toch ons stempel wel weer even op de aarde gedruckt, nu alleen nog een overwinnign lied in sojisi van geer goor en we hebben de titel aanstellers weer verdient. nu even de tekst voor de hollanders in russland, nein wieso ich bin doch gaar kein Hollander, of I’m not dutch pobeert u alleen het accent te overdekken.
rest my case.

gravatar

Vergeten jullie toch even dat die bolle Koning Pils er óók nog was, samen met onze Maximale Koningin en de Droeftoeter die hier zogenaamd de boel regeert……. Maar goed dat die “schaduwdelegatie” vanwege terreurdreiging géén bezoek aan het podium mocht brengen!

Reageer
gravatar

Inderdaad véél te véél eer voor deze 3 potige kerels die zich vermaken op een Russisch podium. De hoogste tijd dat zij hun plaats kennen en een stapje terug doen !

Reageer