Wikimedia Commons - Kippelboy - CC ASA 3.0

CPB presenteert trots nieuwe getallen

3,3, 2,5, 53547, 2018 en dertig

Gisteren presenteerde het CPB nieuwe getallen. Het gaat onder meer om de getallen 3,3, 2,5, 53.547, 2018 en dertig. Op de nieuwe getallen wordt enthousiast gereageerd.

“We zijn ontzettend blij met deze nieuwe getallen”, vertelt directeur Laura van Geest. “Van tevoren is het altijd even spannend, maar er zitten weer een paar ongelooflijk mooie getallen tussen en het zijn bovendien meer getallen dan we hadden verwacht.”

Het getal honderd kan voorlopig op de meest enthousiaste reacties rekenen. Ook bij het CPB zelf zijn ze verheugd met het getal: “Het is lang geleden dat we nog zo’n mooi rond cijfer hebben gehad. Ik denk dat we daar best tevreden mee mogen zijn. We hebben daar als Nederlanders de afgelopen jaren hard voor gewerkt.”

De getallen zijn hoog, maar het CPB maant ook tot kalmte: “Het zijn natuurlijk wel voorlopige getallen, dus we moeten niet te vroeg juichen. Wij kunnen heel erg blij zijn met dertig, maar daar heeft de man op de straat niks aan zolang hij die dertig niet voelt, of geen idee heeft waar het op slaat. Maar goed, ik denk dat we alsnog tevreden mogen zijn dat de getallen niet negatief zijn, daar houden we niet zo van.”

Op de lange termijn verwacht het CPB nog meer getallen: “2030 bijvoorbeeld, maar goed, dat is nu nog toekomstmuziek. Je kunt niet rekening met alles houden, die getallen kunnen zomaar ineens veranderen. Maar dat er getallen zullen zijn, daar zijn we vrij zeker van.”

Volgende week komt het planbureau met een lijst demografische kenmerken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kennelijk zijn ze bij Het CPB geen aanhanger van de bekende filosoof-schrijver-econoom Douglas Adams. Anders had men wel het correcte getal gevonden. Dat is 42.

Reageer
gravatar

Goed idee, of toch maar gewoon Lotto of Bingo?
Is er trouwens al een keer BINGO! geroepen of is deze loterij ook al ‘doorgestoken kaart’?

gravatar

Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de numerologische duiding van de combinatie.

Komen we nog op 666 uit? (Daar is ‘ie weer, als uit een doosje!)
Of 14? (Ach, die Johan toch!)
13 dan? (Oei!!)
11? (Wie is de gekste?!)

Iemand?

Reageer
gravatar

De CPB is Trumpiaans bezig. Lekker wat getallen noemen zonder onderbouwing!! Vroeger maakten ze nog een vergelijking met de vorige cijfers, Maar ook dat is er niet meer bij…populisme, bah!

Reageer
gravatar

De gedachte zonder voelen gaat vroeger of later zich delen in gemiddelden.
Wat heb je er aan? Niks.

Wat heb je aan je ouders of leermeester als je zelf niet meer in staat ben om te zien wat je jezelf voor ogen houdt.

gravatar

Viesman, jij blind stuk vreten,

Kijk voor je in die vulpen van je klimt eerst eens goed of je het juiste zwembroekje hebt aangetrokken. Nu staat iedereen hier naar een hol gat te staren.

gravatar

Ik had datzelfde trotse gevoel altijd toen ik als leerling van de lagere school mijn rapportcijfers thuis liet zien. Steevast was de reactie “Wat een mooie cijfers zeg!” Vooral dat ene cijfer met bovenin een sierlijke ronde bocht en onderin een haarscherpe bocht gevolgd door een horizontale streep naar rechts kreeg veel esthetische waardering

Reageer
gravatar

Ja sorry hoor ‘Met z’n 2-en weet je meer dan 1’.

Ik kom er ook niet uit wat voor cijfer je nu bedoeld met je beschrijving. Ik zie geen zes min in.

Wat is het? Wees wat duidelijker.

Corrie.

gravatar

Corrie het gaat om het alles omvattende q.
Schrijf het maar eens zelf ergens op zoals je dat vroeger op de lagere school geleerd heb…
Probeer het in iedergeval met wat je van toen nog weet.

gravatar

Eigenlijk zegt je het zelf al een beetje, “Wat is het?”. “In spanning”: dat zijn 2 woorden. Als je van die twee 1 woord maakt, dan krijg je “inspanning”. En daar is het mij om te doen: dat de lezer zelf ook wat inspanning levert om bij de juiste uitkomst terecht te komen. Net als bij sommetjes maken op school, zeg maar.

gravatar

Er zijn regels ‘Met z’n 2-en weet je meer dan 1′.

Wanneer je een reactie plaatst moet het duidelijk zijn wat je ermee bedoelt. Anders is het voor een lezer van jouw reactie niet te behappen.

Je moet weten dat ik zeer populair ben op het reactieforum. Ik heb zelfs eens 156 likes gehad. Mijn populariteit gaat zover dat ik zelfs een copycat heb die mijn naam en afbeelding gebruikt om reacties te plaatsen.

Dit is je laatste kans om te vertellen welk cijfer het is. Anders ben ik genoodzaakt de redactie van De Speld te verzoeken je een IP-ban te geven. Ik heb zo mijn contacten. 😉

WELK GETAL IS HET?

Corrie.

gravatar

Maar niet ieder getal voelt zich thuis in de reële en rationale hokjes-cultuur. En wat je dan ziet is dat transcendenten niet zichzelf durven zijn maar zich voordoen als 3,3, bijvoorbeeld. Heel onnatuurlijk.

gravatar

Een gemiddeld mens bestaat niet.
In een samenleving als de onze scheid een getal geen gevoel uit, alleen maar een weergave welk niet iedereen ziet.
Het lijden leid getallen niet. Het denken “dat” maakt mensen verschillend terwijl we hetzelfde zijn.
Ook jij Corrie en Diederik! Je bent niet anders voor mij.
Lekker pheù.

gravatar

Dit is de begroting van “de Speld” voor volgend jaar. Zelf word je er niet rijk van.
De kans dat je bij de Aldi Corrie tegenkomt is vele malen groter. Helaas.

gravatar

Wat je zegt Vulploeg,

Voor je het weet zie je die slimmerd bij een van je collega’s vragen of jullie tussen de shampoo en de pedaalemmerzakken iets hebben staan wat helpt tegen prikogen.

gravatar

Ik draag de Speld vrijwillig een warm hart toe als Buitenvelderse.
Na 4 jaar onzin(buffelshit) hoop ik dat het jaarverslag mij weer gunstig stemt.

gravatar

Ik snap hjet ook niet, Bant. Vóór de crisis presenteerde het CPB gewoon nog cijfers. Toen kwamen de bezuinigingen en nu nemen ze ineens de getallen erbij? Waar komt dat geld vandaan?