Een opzienbarende vondst in Egypte: archeologen hebben een steen met hiërogliefen ontdekt die de ontcijfering van onze wasvoorschriften een stap dichterbij brengt. De inscriptie uit de 27e dynastie vertoont voor het eerst overlap met de vooralsnog onleesbare waslabels.
Epigraficus Bert Bokhoven is razend enthousiast enthousiast over de ontdekking. “Binnenkort weten we misschien eindelijk wat zo’n driehoek met een kruis er doorheen of een cirkel met een F erin eigenlijk betekent.”
Of de oude Egyptenaren de wasvoorschriften ook naleefden is volgens Bokhoven niet duidelijk. “Waarschijnlijk flikkerden ze hun linnen na twee handwasjes gewoon samen met de rest van hun wasgoed in de Nijl.”
Dat Bokhoven ook als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen graag aan het woord is, wisten we natuurlijk allang. Van enige relevante en accurate duiding is het er tot op heden nog niet van gekomen. Zie in deze het middelste symbool: Let op! Nijl, krimpt.
Duw ‘m erin?
“…is razend enthousiast enthousiast…”
Dubbel enthousiast zelfs.
wat een rare cultuur toch die egyptenaren afgezien van mijn onderbroek die ik nog wel eens was omdat ik nogal eens een lepeltje jus als bijproduct heb als ik een scheet laat snap ik niet waarom je je kleding uberhaupt zou wassen
Het Waterscheetschandaal 2300 B.C.? Toen hadden ze nog geen lepeltjes. En kijk uit! Voor je het weet hangt er een helikopter boven je, met aan de ene zijde de onderbroeken uit Villariba en de andere kant Villabajo, Brrr.
Maar hadden ze daar en toen ook al wastafels?
Zo’n uil heb ik nou nog nooit op enig label aangetroffen. Wel andersom, labels op uilen. http://www.uiltjeboompjebeestje.nl/wp-content/uploads/2015/03/tn_IMG_3097-kopie.jpg
Labels zijn dus enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de mens.
Het zou me dan ook niet verbazen als er nog veel oudere aanwijzingen voor het bestaan van waslabels gevonden gaan worden.
Was dat ook een soort schetsboek?
Die duiken de laatste tijd nogal eens op.
Moeten niet allemaal serieus genomen worden.
Vincent van Gogh
Ja, de farao van toen was voor schrift. En er kwam schrift. Zodoende zitten wij nu met de gebleekte sokken. En social media.
was Nijl.
Zou daar het woord waslijn vandaan komen?
Grappig hoe dat altijd loopt met die taalontwikkeling.
Klopt. Zo komt “farao” van “A of Ra?”. De Egyptenaren konden geen keuze maken, en zo werd de roep om een sterke man di
gELUKKIG. eINDELIJK EEN KEER NIET OVER cORRRIE.
iK WIST DAT JE HET NOG IN JE HAD!
die ene betekent toch: stop het niet in de wasmachine. Maar die moesten ze toen toch nog uitvinden?
Langetermijnwaarschuwing.
Die Eguppies van toen waren zeer proactief!
En wellicht zelfs (pre-Tsjernobyl) al radio-actief. Die geblokkeerde cirkel-in-vierkant (naast die proto-strijkbout en die witgewassen Ankh-Hermes) duidt daar op, zo liet Bert Bokhoven in een later uitgelekt perscommuniqué weten.
Een van de grote raadsel van Cleopatra, net als haar neus!