Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Archeologische vondst brengt ontcijfering waslabels een stap dichterbij

'Binnenkort weten we eindelijk wat zo’n driehoek met een kruis er doorheen betekent'

Een opzienbarende vondst in Egypte: archeologen hebben een steen met hiërogliefen ontdekt die de ontcijfering van onze wasvoorschriften een stap dichterbij brengt. De inscriptie uit de 27e dynastie vertoont voor het eerst overlap met de vooralsnog onleesbare waslabels.

Epigraficus Bert Bokhoven is razend enthousiast enthousiast over de ontdekking. “Binnenkort weten we misschien eindelijk wat zo’n driehoek met een kruis er doorheen of een cirkel met een F erin eigenlijk betekent.”

Of de oude Egyptenaren de wasvoorschriften ook naleefden is volgens Bokhoven niet duidelijk. “Waarschijnlijk flikkerden ze hun linnen na twee handwasjes gewoon samen met de rest van hun wasgoed in de Nijl.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat Bokhoven ook als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen graag aan het woord is, wisten we natuurlijk allang. Van enige relevante en accurate duiding is het er tot op heden nog niet van gekomen. Zie in deze het middelste symbool: Let op! Nijl, krimpt.

Reageer
gravatar

wat een rare cultuur toch die egyptenaren afgezien van mijn onderbroek die ik nog wel eens was omdat ik nogal eens een lepeltje jus als bijproduct heb als ik een scheet laat snap ik niet waarom je je kleding uberhaupt zou wassen

Reageer
gravatar

Het Waterscheetschandaal 2300 B.C.? Toen hadden ze nog geen lepeltjes. En kijk uit! Voor je het weet hangt er een helikopter boven je, met aan de ene zijde de onderbroeken uit Villariba en de andere kant Villabajo, Brrr.

gravatar

En wellicht zelfs (pre-Tsjernobyl) al radio-actief. Die geblokkeerde cirkel-in-vierkant (naast die proto-strijkbout en die witgewassen Ankh-Hermes) duidt daar op, zo liet Bert Bokhoven in een later uitgelekt perscommuniqué weten.