Wie sushi gaat eten, wordt vaak misleid. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. In vrijwel alle sushirestaurants wordt een beetje rijst met wat vis geserveerd, terwijl de klant wel de hoofdprijs moet betalen. In sommige gerechten werd volgens de Consumentenbond zelfs zeewier aangetroffen.
Consumentenbond: ‘Sushi vaak rijst met wat vis’
Klanten in veel gevallen misleid
Bij mij zat er zelfs gewoon sojasaus bij! Ongelofelijk dat ze daar mee wegkomen. Ze hadden zelfs geen normaal bestek, ik moest de maaltijd nuttigen met wat houten stokjes.
Dat is niet grappig. Dat is gewoon de waarheid. Bij welk restaurant krijg je nou noig echte kikkoman? Ze vullen die flesjes gewoon met de goedkope koreaanse versie…of zelfs de chinese.
Sushi is een welvaarts ziekte.
Je bent zelf een welvaartsziekte.
Dat is inderdaad wel zeer ééntonig in tegenstelling tot de zeer gevarieerde Hollandse keuken!! Aardappels met spruitjes, aardappels met bloemkool, aardappels met spercieboontjes, aardappels met worteltjes, aardappels met rode kool. Al deze gerechten kunt u op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meer heb je niet nodig….
Ik vind een frikadel waar gewoon goed vlees in zit veel erger, gelukkig komt dat niet zo vaak voor.
Liggen er in de Ollandse supermarkten ook al bakjes met pak honderd wormen in te koop voor 2,5€? Het schijtn heel goed voor het milieu te zijn.
De testers van de Consumentenbond zijn duidelijk geen liefhebbers. Rijst vult je maag, de vis/groenten/zeewier/ei zijn de smaakmakers. Langzaam eten, met aandacht zorgt ook voor een betere spijsvertering. Hoe denk je dat t komt dat Japanners veel minder last hebben van welvaartziektes?
Duh…
Whaha en zeewier??? Dat hoort er oooook in te zitten
En ook de Wasabi is niet echt…
Ik zat laatst zelf in Sushi, lekker!
Sushi Quatro?
Sushi van hier naast (met d’r dikke pens)
Wat is dat? Sushi ? Heet toch Suzie-Wan? Daar eet je rijst bij, en dat plakt niet of mis ik iets?
Ik was eens in een sushi restaurant en nam sashimi.
Wat denken jullie: waren ze bij het opdienen zelfs de rijst vergeten !
Er is niets vreemd aan dat er zeewier in Sushi zit.
Zo lang het geen rotte vis is!
Ik at laatst een biefstuk van de haas. Dat moet een grote haas geweest zijn, dat kan ik je wel vertellen!
Wat is nou het probleem dat er een beetje rijst en wat vis in een sushi zit. Als je het niet lekker vindt, dan haal je het toch gewoon er uit?
Ter verduidelijking: Dit artikel is satirisch bedoeld. Iedereen weet dat sushi met tapir wordt bereid.
De Consumentenbond is een niet-onafhankelijk onderzoekinstituut. Ik hecht dan ook weinig vertrouwen en geloof aan de conclusies.
Zulke belangrijke zaken moet je laten organiseren en co-ordineren door Brussel.
Met voldoende subsidie.
Ushi vaak rijst met wat vis??? Wat is dat voor een onzin!?!?!
Fuck it, i love sushi !!!!!!
Das toch niet meer normaal! Voor mij geen sushi meer!
Het wordt steeds erger. Ik at laats in een friettent. Kreeg ik vooral aardappel te eten.
Whaha
Ik kocht laatst een flesje ketchup van het merk Heinz. Nu zag ik op het etiket dat daar gepureerde tomaten inzitten. Echt belachelijk, als ik gepureerde tomaten wil dan koop ik daar wel een blik van. Ik heb nog geprobeerd om de fles te ruilen bij de Appie, maar daar werd ik geweigerd omdat de fles al half leeg was. Ik wil dus iedereen waarschuwen dat er tomaten in de ketchup van Heinz zitten. Ik wil nu graag een ander merk, zonder tomaten, kopen…maar welke andere?
Ik at laatst in zo’n dure hamburgertent. Zo’n nieuwe die zichzelf een alternatief vindt voor gewoon fastfood. Nou, blijkt die hamburger gewoon uit vlees te bestaan! Er wordt dus een dier geslacht om die hamburgers daar te maken! Dan eet ik tien keer liever een hamburger van de appie, daar groeien ze tenminste gewoon in het vriesvak en hoeft er geen dier voor dood.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sushi
Wij zijn net terug van een all you. Can eat sushi-chinees restaurant! 4 keer 4 keer sushi uitzoeken met zijn vieren, dat betekent wijs worden uit bijna 100 sushihapjes in 2 uur. Wat hebben wij een preet gehad 96 schoteltjes met rolletjes rijst in zeer taai zeewier, maar niemand wist wie wat besteld had! Tja dan pak je maar iets. Van het een of ander. Die gevulde puntzakjes van zeewier grijp ik bij de punt vast en knijp ik dan met 2 vingers leeg! Wat stokjes? 2 vingers of 3! Wat een gep
Nou, ik pik het niet langer meer met die sushi, ik steek er een stokje voor! (2 stuks)
Als echte sushikenner moet ik toch wel teleurgesteld terugkeren van menig restaurant… al dat rijst en vis wat terug te vinden is in de sushi die je daar kan vinden…. een schande, aanfluiting op de mooie Japanse cultuur! En dan durven ze er nog zeewier!! in te stoppen ook! Een schande!!
Ikzelf geef de voorkeur aan pritt om de rijst aan elkaar te plakken. Zo komt het authentieke handwerk (korrel voor korrel) in deze gerechten nog beter tot zijn recht. En deze manier van sushi bereiden heeft ook nog een gunstig effect op het milieu omdat men de korrels toch net dat beetje individuele aandacht geeft waardoor ze met een goed gevoel de sushi betreden in tegenstelling tot de korrels die met duizenden tegelijk (meestal met goedkope behanglijm) aan elkaar geplakt worden.
Er zit meer kameel in sushi dan sarcasme in deze reacties.
Er zit meer kameel in sushi dan sarcasme in deze reacties.
Iemand lid worden van mij stichting “Haal appels uit de appelmoes”?
Haha ik smul van jullie sarcasme!
En ik vind sushi zoiezo het geld waard. Ga zelf maar eens sushi maken. Dan weet je hoeveel tijd je ermee kwijt bent. Veel meer dan om een ‘simpele’ biefstuk te bakken.
of haal de kartonnen leggers eruit, ik heb gehoord dat sommige fabrikanten de appels met karton en al door de molen gooien
Laatst is in Nijmegen bij een onverwachte controle wortel – sommigen spreken zelfs van peen – aangetroffen in een als hutspot gepresenteerde dagschotel.
? sushi is toch oa een beetje rijst met vis? en zeewier hoort er ook bij, wat is nu het probleem hier?
! sushi is toch oa een beetje rijst met vis! en zeewier hoort er ook bij, dat is nu het probleem hier!
Dat je het bericht van De Speldt niet snapt!
Hoe bedoel je?
Het artikel is niet serieus bedoeld. Het is ironie dat zou eigenlijk niemand hoeven uitleggen, zeker daar het een bericht op de speld betreft.
Thijs, ik snap het niet. Leg eens uit?
Lieve Inge,
Trek je niets van Thijs Pieters aan. Je hebt helemaal gelijk. Jij weet tenminste wat sushi is. En inderdaad raar van de Speld om daar een probleem van te maken.
Beste carrotte, niet de Speld maakt er een probleem van, maar de Consumentenbond.
Er is geen probleem, want als je niet van sushi houdt, neem je gewoon een eetlepel van dat groene spul dat er bij zit en dan proef je de sushi toch niet meer.
In een mosselpannetje gooien ze dan weer schelpen….
Er schijnen zelfs erwten in erwtensoep te zitten…
Je weet toch …..
Beter dat, dan dat het achteraf toch paardenvlees blijkt te zijn…
Mijn vriendinnetje Patty – die Maagd was, maar nu onder Vissen valt – zou ik ook wel rauw willen opeten.
Shirtje ruilen?
Beste Polleke,
toen mijn vriendin maagd-af was, veranderde ze in een kikker. Ik moet zeggen dat kikkerbilletjes ook erg lekker zijn…
In veel restaurants waar een kaasplatteau geserveerd werd troffen we ook kaas met schimmel aan.
Maar JV, na 5 december houden we alleen nog de kaas over
Hoi Rudolf!
http://www.hoemannendenken.nl//2014/05/01/sushitest/
Er zijn zelfs restaurants die stiekum de vis vervangen voor komkommer of avocado!! Alsof je dat niet door zou hebben!!!
Er zijn zelfs restaurants die stiekum de vis vervangen voor komkommer of avocado!! Alsof je dat niet door zou hebben!!!
PAPAGAAI • 24 NOVEMBER 2014, 08:00
Mamagaai.
En dan nog de pit van de avocado stelen ook!
Dachten we alles gehad te hebben na de friet die gewoon uit aardappels bleken te bestaan en de mayonaise waar eieren in bleken te zitten, krijgen we dit. Onvoorstelbaar.
Hoe wil je anders dat patat gemaakt word, van brood ? Aardappel en eieren zijn de bindmiddel van heel je maaltijd. Hoe wil je anders dat chips, pannenkoeken, eierkoeken enzo word gemaakt. En dan maar klagen over de sushi terwijl sushi veel lekkerder en gezonder is.
Wat verwachten de mensen dan, dat je een hele vis in je sushi kreeg? Het zijn kleine gerechtjes waarvan je er veel kan uit kiezen en veel rondes heb om te eten. Zo gaat dat nou eenmaal bij sushi!
Iemand snapt sarcasme niet :’)
De woorden ‘lekker’ en ‘gezond’ zijn erg subjectief, en sushi is per definitie niet per se ‘gezonder’ dan patat. Sushi heeft veel voedingswaarden, maar mensen neigen vaak te veel hiervan te eten, wat het gezonde aspect hiervan dus min of meer teniet maakt. En patat op zichzelf is gewoon stukjes aardappel. Het zijn vaak de toevoegingen, zoals zout en sauzen, die op een ‘ongezonde’ manier worden verorberd, waardoor patat de boosdoener lijkt.
Je kunt die Belgen ook nooit vertrouwen he!
Geweldig de reacties hier. Het artikel is niet serieus bedoeld. Het is de speld.
Mensen, houd eens op elkaar voor rotte vis uit te maken!
Wij kregen laatst in zo’n restaurant juist een beetje vis met wat rijst en ruzie.
Valt wel mee
Goed verhaal.
Lekker kort!
Zelfs de rijst plakt meestal aan elkaar. Massaproductie, dat is het!
Omdat de rijst plakt komt doordat we rijst met water koken.. rijst hoort te plakken in aziatische landen bv. (China , japan ofzo)
Één keer heb ik rijst zonder water gekookt. Toen bleef de rijst aan de pan plakken.
Omdat de water koken rijst doet plakken ofzo ? Echt waar Stella ? Weer wat geleerd.
Als rijst in Aziatische landen hoort te plakken, waarom plakt hij dan ook in Nederland:)
André, vermoedelijk vanwege de aziatische mensen die hier zijn blijven plakken 🙂
maar dat hoort zo dat is plakrijst of ketan!
Dude sushirijst is een plakrijst.. Als de rijst niet zou plakken zou het rolletje nooit een geheel blijven.. Domme mongolen. Ketan rijst plakt, pandan rijst plakt dat komt door de hoge hoeveelheid zetmelen. Plakrijst is nodig voor sushi.. Een dat komt niet door je pan of waterkoker -_____-
Als iets plakt, dan moet je het schoonmaken. Ik haal de rijst altijd voor het serveren even door een sopje, dan plakt het niet meer.
Ik heb een keer water zonder rijst gekookt. Plakte totaal niet.
Sara snapt duidelijk het fenomeen ‘sarcasme’ niet…
Ik koop altijd gewoon een pak rijst i.p.v. plakrijst.
Nog altijd mensen die geen idee hebben wat voor een nieuws er in De Speld staat…
Zo ben je snel uitgegeten in een ‘all you can’ eat’ restaurant 🙁
Geen bestek, en 2 veel te grote tandenstokers …. ja dan ben je er snel klaar mee
Het schijnt dat Obama na z’n presidentschap een “Yes we can eat” restaurantketen gaat opzetten.
Tot overmaat van ramp is de vis vaak ook ongekookt.
Één keer trof ik zelfs rauwe vis aan in mijn sushi
Wees blij! Bij de Chinees hier in de wijk trof ik laatst een levende vis aan naast m’n Babi Pangang Speciaal. ‘t Is dat die vis in een aquarium zat, anders had ik direct de Voedsel en Waren Autoriteit ingeschakeld.
Volgens mij hoort er ook rauwe vis in/op een sushi te zitten… Daar draait het toch allemaal ok? En rijst..
Dat is dus de clou…………
Koude, kleffe, witte rijst. Met een stukje koude, rauwe, dode vis. Als die vis tenminste dood genoeg is.