Consumentenbond: ‘Sushi vaak rijst met wat vis’

Klanten in veel gevallen misleid

Wie sushi gaat eten, wordt vaak misleid. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. In vrijwel alle sushirestaurants wordt een beetje rijst met wat vis geserveerd, terwijl de klant wel de hoofdprijs moet betalen. In sommige gerechten werd volgens de Consumentenbond zelfs zeewier aangetroffen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij mij zat er zelfs gewoon sojasaus bij! Ongelofelijk dat ze daar mee wegkomen. Ze hadden zelfs geen normaal bestek, ik moest de maaltijd nuttigen met wat houten stokjes.

Reageer
gravatar

Dat is niet grappig. Dat is gewoon de waarheid. Bij welk restaurant krijg je nou noig echte kikkoman? Ze vullen die flesjes gewoon met de goedkope koreaanse versie…of zelfs de chinese.

gravatar

Dat is inderdaad wel zeer ééntonig in tegenstelling tot de zeer gevarieerde Hollandse keuken!! Aardappels met spruitjes, aardappels met bloemkool, aardappels met spercieboontjes, aardappels met worteltjes, aardappels met rode kool. Al deze gerechten kunt u op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meer heb je niet nodig….

Reageer
gravatar

De testers van de Consumentenbond zijn duidelijk geen liefhebbers. Rijst vult je maag, de vis/groenten/zeewier/ei zijn de smaakmakers. Langzaam eten, met aandacht zorgt ook voor een betere spijsvertering. Hoe denk je dat t komt dat Japanners veel minder last hebben van welvaartziektes?
Duh…

Reageer
gravatar

Wat is nou het probleem dat er een beetje rijst en wat vis in een sushi zit. Als je het niet lekker vindt, dan haal je het toch gewoon er uit?

Reageer
gravatar

De Consumentenbond is een niet-onafhankelijk onderzoekinstituut. Ik hecht dan ook weinig vertrouwen en geloof aan de conclusies.
Zulke belangrijke zaken moet je laten organiseren en co-ordineren door Brussel.
Met voldoende subsidie.

Reageer
gravatar

Ik kocht laatst een flesje ketchup van het merk Heinz. Nu zag ik op het etiket dat daar gepureerde tomaten inzitten. Echt belachelijk, als ik gepureerde tomaten wil dan koop ik daar wel een blik van. Ik heb nog geprobeerd om de fles te ruilen bij de Appie, maar daar werd ik geweigerd omdat de fles al half leeg was. Ik wil dus iedereen waarschuwen dat er tomaten in de ketchup van Heinz zitten. Ik wil nu graag een ander merk, zonder tomaten, kopen…maar welke andere?

Reageer
gravatar

Ik at laatst in zo’n dure hamburgertent. Zo’n nieuwe die zichzelf een alternatief vindt voor gewoon fastfood. Nou, blijkt die hamburger gewoon uit vlees te bestaan! Er wordt dus een dier geslacht om die hamburgers daar te maken! Dan eet ik tien keer liever een hamburger van de appie, daar groeien ze tenminste gewoon in het vriesvak en hoeft er geen dier voor dood.

Reageer
gravatar

Wij zijn net terug van een all you. Can eat sushi-chinees restaurant! 4 keer 4 keer sushi uitzoeken met zijn vieren, dat betekent wijs worden uit bijna 100 sushihapjes in 2 uur. Wat hebben wij een preet gehad 96 schoteltjes met rolletjes rijst in zeer taai zeewier, maar niemand wist wie wat besteld had! Tja dan pak je maar iets. Van het een of ander. Die gevulde puntzakjes van zeewier grijp ik bij de punt vast en knijp ik dan met 2 vingers leeg! Wat stokjes? 2 vingers of 3! Wat een gep

Reageer
gravatar

Als echte sushikenner moet ik toch wel teleurgesteld terugkeren van menig restaurant… al dat rijst en vis wat terug te vinden is in de sushi die je daar kan vinden…. een schande, aanfluiting op de mooie Japanse cultuur! En dan durven ze er nog zeewier!! in te stoppen ook! Een schande!!

Reageer
gravatar

Ikzelf geef de voorkeur aan pritt om de rijst aan elkaar te plakken. Zo komt het authentieke handwerk (korrel voor korrel) in deze gerechten nog beter tot zijn recht. En deze manier van sushi bereiden heeft ook nog een gunstig effect op het milieu omdat men de korrels toch net dat beetje individuele aandacht geeft waardoor ze met een goed gevoel de sushi betreden in tegenstelling tot de korrels die met duizenden tegelijk (meestal met goedkope behanglijm) aan elkaar geplakt worden.

Reageer
gravatar

Er zit meer kameel in sushi dan sarcasme in deze reacties.

gravatar

Haha ik smul van jullie sarcasme!

En ik vind sushi zoiezo het geld waard. Ga zelf maar eens sushi maken. Dan weet je hoeveel tijd je ermee kwijt bent. Veel meer dan om een ‘simpele’ biefstuk te bakken.

gravatar

of haal de kartonnen leggers eruit, ik heb gehoord dat sommige fabrikanten de appels met karton en al door de molen gooien

gravatar

Het artikel is niet serieus bedoeld. Het is ironie dat zou eigenlijk niemand hoeven uitleggen, zeker daar het een bericht op de speld betreft.

gravatar

Lieve Inge,
Trek je niets van Thijs Pieters aan. Je hebt helemaal gelijk. Jij weet tenminste wat sushi is. En inderdaad raar van de Speld om daar een probleem van te maken.

gravatar

Er zijn zelfs restaurants die stiekum de vis vervangen voor komkommer of avocado!! Alsof je dat niet door zou hebben!!!

gravatar

Dachten we alles gehad te hebben na de friet die gewoon uit aardappels bleken te bestaan en de mayonaise waar eieren in bleken te zitten, krijgen we dit. Onvoorstelbaar.

Reageer
gravatar

Hoe wil je anders dat patat gemaakt word, van brood ? Aardappel en eieren zijn de bindmiddel van heel je maaltijd. Hoe wil je anders dat chips, pannenkoeken, eierkoeken enzo word gemaakt. En dan maar klagen over de sushi terwijl sushi veel lekkerder en gezonder is.
Wat verwachten de mensen dan, dat je een hele vis in je sushi kreeg? Het zijn kleine gerechtjes waarvan je er veel kan uit kiezen en veel rondes heb om te eten. Zo gaat dat nou eenmaal bij sushi!

gravatar

Iemand snapt sarcasme niet :’)
De woorden ‘lekker’ en ‘gezond’ zijn erg subjectief, en sushi is per definitie niet per se ‘gezonder’ dan patat. Sushi heeft veel voedingswaarden, maar mensen neigen vaak te veel hiervan te eten, wat het gezonde aspect hiervan dus min of meer teniet maakt. En patat op zichzelf is gewoon stukjes aardappel. Het zijn vaak de toevoegingen, zoals zout en sauzen, die op een ‘ongezonde’ manier worden verorberd, waardoor patat de boosdoener lijkt.

gravatar

Omdat de rijst plakt komt doordat we rijst met water koken.. rijst hoort te plakken in aziatische landen bv. (China , japan ofzo)

gravatar

Dude sushirijst is een plakrijst.. Als de rijst niet zou plakken zou het rolletje nooit een geheel blijven.. Domme mongolen. Ketan rijst plakt, pandan rijst plakt dat komt door de hoge hoeveelheid zetmelen. Plakrijst is nodig voor sushi.. Een dat komt niet door je pan of waterkoker -_____-

gravatar

Wees blij! Bij de Chinees hier in de wijk trof ik laatst een levende vis aan naast m’n Babi Pangang Speciaal. ‘t Is dat die vis in een aquarium zat, anders had ik direct de Voedsel en Waren Autoriteit ingeschakeld.