AlvaroFabian / Shutterstock

AlvaroFabian / Shutterstock

Retour van jouw pakketje kan alleen bij aftandse kelder op een uur fietsen

Heb je een pakketje gekocht dat je wil terugbrengen? Helaas: de retour van het pakketje kan alleen bij een soort aftandse kelder op minimaal een uur fietsafstand. De bezorgdienst waar je nog nooit van gehoord hebt, Postal UZ Relay, ontvangt je met gepaste tegenzin op het enige pakketpunt dat ze in een wijde omtrek van dertig kilometer hebben.

Bij de kelder, die ooit dienstdeed als werkplaats voor een fietsenwinkel en eigenlijk meer op een kerker lijkt, word je opgewacht door een man met een scanner die de drukte niet aankan. Hij moet zich elke keer door een berg tot aan het plafond opgestapelde dozen wurmen. Soms valt er een doos, waarbij je maar moet hopen dat het niet die van jou is. Ergens in een hoek ligt nog een fietsband, als herinnering aan het werk dat de man met de scanner ooit deed. Hij worstelt zich in zijn eentje door de rij met 41 klanten heen.

Na anderhalf uur wachten ben je eindelijk aan de beurt en kom je erachter dat je niet bij Postal UZ Relay, maar bij Post UU Relay had moeten zijn. Gelukkig hebben zij een pakketpunt op slechts 26 kilometer afstand. Je moet hopen dat je voor de dageraad weer thuis bent. Soms lukt dat, soms niet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *