Shutterstock / NataliAlba

Shutterstock / NataliAlba

Met de juiste training en veel doorzettingsvermogen kan ook jij het twee minuten uithouden in één huis met Wim Hof

Als je de beelden ziet, dan denk je: je bent gek als je het doet. En toch zijn er mensen die het lukt om het tot wel twee minuten uit te houden in één huis met Wim Hof. En, geloof het of niet, ook jij kunt dit. Het vergt wel een hoop training en doorzettingsvermogen.

Ervaringsdeskundige Caroline trekt het land door met haar Caroline-methode, waarin ze mensen leert om in de aanwezigheid van een zelfingenomen gewelddadige tiran te zijn. “Het lijkt inderdaad volslagen krankzinnig om jezelf in de nabijheid van Wim Hof op te houden”, geeft ze eerlijk toe. “Maar met mijn methode wil ik bewijzen dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf zou denken.”

Om echt te leren hoe je het uithoudt met een doorgedraaide gezondheidsgoeroe als Wim Hof, zul je moeten deelnemen aan haar cursus, maar Caroline wil al wel vast prijsgeven dat het zeer belangrijk is om op je ademhaling te letten wanneer Hof je uitkaffert: “Neus in, mond uit. Dat vereist heel veel discipline, omdat je eerste impuls wanneer Wim woest op je af stormt is: in paniek raken. Maar dan kun je niet rationeel nadenken. En dit zijn dingen die trainbaar zijn. Als je het maar vaak genoeg oefent, dan kun je het ook toepassen wanneer het er echt toe doet.”

Hoewel de Caroline-methode door velen wordt omarmd, is er ook veel kritiek. Veel mensen vinden het kwakzalverij. Experts wijzen op verhalen van mensen die de Caroline-methode hebben toegepast, en nu door toedoen van confrontaties met Wim Hof voorgoed met een posttraumatische stressstoornis zitten opgescheept.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *