Yes Theory

Wij gooiden Wim Hof in kokend water om te kijken of ie nog zo stoer is

Wim Hof, wie kent hem niet? De zelfverklaarde Ice Man rent naakt over de noordpool, zit urenlang in een bak met ijs, en inspireert talloze geestverwanten om hetzelfde te doen. Maar is hij nog zo stoer in kokend water? Wij namen de proef op de som.

“Ben je er klaar voor, Wim?” vragen we. Hij roept iets onverstaanbaars over het bellen van de politie. Volgens de methode van Hof is koud water goed voor het immuunsysteem, en wij zijn razend benieuwd of dat ook geldt voor water dat het kookpunt heeft bereikt. “Het is voor de wetenschap,” troosten we de jammerende poolman. “We moeten allemaal offers brengen.”

Daar komt onze stagiaire al aangereden met de takelwagen. “Alsjeblieft,” smeekt Wim Hof. “Ik wil nog zoveel meer mensen inspireren om de hele dag op instagram te zeiken over hoe gezond het is om in koud water te zitten.” Maar dat kan Arie Boomsma natuurlijk ook prima zonder hem af. Langzaam laten we de goeroe in het hete water zakken.

Om 16:33 uur verklaren we het subject gesmolten en kunnen we de hypothese verwerpen: Wim Hof is aanzienlijk minder stoer in kokend water.

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben hem alvorens aan deze proef bloot te stellen hem eerst een uurtje in het zoutzuur gelegd, en verdomd geen probleem! Het blijft een bikkel en zijn dus verbaasd dat hij een beetje heet water niet overleefd. Hij begon wel raar te zwatelen maar is dat opvallend?!

Reageer
gravatar

Leuk bedacht kikker, maar Rudolf en Soehan waren bij het uitvoeren van hun experiment niet zo dom en morbide als jij denkt.

Ze legden een zware deksel op de ketel, zodat Wim Hof er niet als een kikker uit kon springen. Belangrijker, Rudolf en Soehan konden Wim zodoende niet zien lijden.

gravatar

Avondklok. Café. NSB.

Het is nog steeds niet duidelijk wie Anne Frank heeft aangegeven.

Een zwarte huid is erger dan zwarte tanden.

Yoga.