Snapshot fredd / Shutterstock

Snapshot fredd / Shutterstock

Hele zieke stunt weer, Banksy: kunstenaar installeert zonnewering en warmtepompen bij honderdduizend Nederlandse sociale huurwoningen

Banksy did it again: de kunstenaar heeft vannacht bij 100.000 Nederlandse sociale huurwoningen zonnewering en warmtepompen geïnstalleerd. “Met mijn piece wil ik mensen op diepe wijze laten nadenken over wat het betekent om in een koelere omgeving te wonen.”

Street art critici zijn laaiend enthousiast. “Hoe flikt ’ie het toch steeds weer? En maar anoniem blijven he”, zegt straatkunstdeskundige Roel ‘Arts Muis’ Bolder.

Mensen in de buurten zijn niet allemaal even gecharmeerd van Banksy’s capriolen. “Ja het is lekker koel, maar moet dat nu weer op deze manier? Je hebt er niets over te zeggen he”, zegt Joop, die is getrouwd met Ria, en bij wie vannacht een oranje zonwerend scherm aan de gevel is bevestigd dat je met de hand kunt ophalen en laten zakken. “Ja, maar wel lekker koel hoor”, zegt Ria. “Dat zei ik al, maar je hebt ook wel weer gelijk Ria”, zegt Joop. En als het echtpaar leert hoeveel het kunstwerk waard is, gaan de ogen al helemaal glimmen: de een oranje zonwering van Banksy is – nieuwprijs – ruim 2300 euro waard.

Wel jammer is dat er bij hun geen warmtepomp is geïnstalleerd, en bij de buren weer wel. “Zal je altijd zien”, moppert Ria. “Maar van de andere kant heeft Banksy wel UV-werend folie op ons zolderraam geplakt, en ik hoorde dat hij misschien ook een seniorenlift ging installeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *