NOS

Geniale Banksy houdt kunstwereld spiegel voor door veel geld te verdienen

Een krachtig commentaar van de artist Banksy: hij houdt de kunstwereld een spiegel voor door ontzettend veel geld te verdienen. “Het is alsof de kunstenaar Banksy zegt: ‘zie, zie wat er van jullie is gekomen, met jullie geld. Dit geld, van mij, waarvan ik veel heb, is eigenlijk *jullie* geld.’”, zegt kunstkenner Bert Gomberink. “En met dat geld bedoelt de artist Banksy dan: bloedgeld. Slecht geld. En hoe meer hij ervan heeft, hoe meer hij de kunstwereld een spiegel voorhoudt, des te beter zijn punt overkomt.”

“Zeer geniaal”, zegt Gomberink. “Hij maakt iets en daar krijgt hij iedere keer heel veel geld voor, om ons zo te laten zien hoe gek dat is. Er zijn er maar weinig die dat kunnen. Maar de artist Banksy kan het. Dit is volgens mij waar streetart om draait. Heel veel geld. En daar een belangrijk punt mee maken. Wat zeg ik: een spiegel voorhouden. En wat staat er op die spiegel geschreven? ‘Art’. Kijk in die spiegel, kunstwereld. Wat zien jullie daar? Wow.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een geniaal idee van Banksy.
Met Photoshop kan ik op foto’s van elk schilderij hedendaagse voorwerpen zetten.
Ik ga beginnen met de nachtwacht te voorzien van AK-47’s en een verkeerslicht.
Ik word schatrijk.

Reageer