Shutterstock / Iwan Azharie & Flystock

Shutterstock / Iwan Azharie & Flystock

Krekel geniet van zomerse geluid: ruziënde Nederlanders op camping

Het hele jaar door is krekel Walter zijn holletje aan het voorbereiden op de winter en zijn vetreserves aan het bijtanken. ‘Hard werken’, dat is zijn devies. Maar nu het warme weer eindelijk is begonnen kan Walter weer genieten van dat typische zomerse geluid: ruziënde Nederlanders op de camping.

“Dit geeft zo’n heerlijk vakantiegevoel”, vertelt Walter terwijl hij aan het tsjirpen is op een stukje heide langs camping Domaine de lan Noguière in de Provence. “Als al die hordes caravans en campers met gestreste Nederlanders weer naar het zuiden van Frankrijk trekken kom ik meteen in die relaxmodus terecht, en ja, ik weet dat dit het zuiden van Frankrijk is.”

Walter neemt plaats op een comfortabel graspolletje in de zon. “Die heb ik gisteren al geclaimd door er wat eitjes op te leggen. Met geluiden als ‘ben je nou het wc-papier vergeten?!’, ‘je gaat godverdomme zelf de afwas doen’, of ‘ga maar naar het animatieteam, ik ben hier ook voor mijn rust!’ op de achtergrond kom je echt tot rust.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Luister hier, nou dat is niet werken, dat is de weg hoe je het doet. Je speelt die gitaar op die MTV, geld voor niks en je kippen voor gratis.

Reageer