PRO SHOTS / Zuma Press / NOS

PRO SHOTS / Zuma Press / NOS

Koeman verklaart mogelijke basisplaats: ‘Wijnaldum was 6 jaar geleden tegen Frankrijk ook goed’

Het nieuws dat Georginio Wijnaldum vanavond mogelijk in de basis start tegen Frankrijk, zorgt voor nogal wat verbazing bij fans en Oranje-watchers. Bondscoach Ronald Koeman wil nog niets zeggen over de startende elf, maar volgens hem is het niet meer dan logisch om Wijnaldum op te stellen: “Zes jaar geleden speelde hij ook hartstikke goed tegen Frankrijk.”

“Ik zeg altijd maar zo: never change a winning team”, legt de bondscoach uit. “Gini was in 2018 in bloedvorm tegen die Fransen, dan zou ik wel gek zijn om hem nu niet op te stellen. Voetbal is niet zo ingewikkeld, je moet gewoon blijven doen wat je altijd al deed, dan komt het vanzelf allemaal goed.”

Dat Wijnaldum destijds nog bij Liverpool speelde en nu bij Al-Ettifaq, deert Koeman niet. “Voetballen verleer je niet zomaar hoor, ook niet als je al jaren uit vorm bent. Je moet niet te veel sleutelen aan een elftal dat zes jaar geleden goed speelde. Heb jij trouwens voor mij het nummer van Ryan Babel? Die stond destijds ook lekker te swingen tegen Frankrijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *