Shutterstock & PRO SHOTS / Stanley Gontha

Shutterstock & PRO SHOTS / Stanley Gontha

Moeten we zakelijke middenvelders buiten het voetbal gaan zoeken?

Na het afhaken van middenvelders Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, moet bondscoach Ronald Koeman naarstig op zoek naar vervangende middenvelders. Tijd om creatief na te denken. Wij hebben een aantal potentiële zakelijke middenvelders buiten het voetbal op een rijtje gezet.

Mark Rutte
Mark Rutte kan met zijn jarenlange ervaring als Minister-President echt fungeren als een bruggenbouwer binnen het team. Daarnaast weet De 57-jarige Rutte hoe het is om de mening van een gehele natie op zijn schouders te dragen. Een echte stofzuiger, die niet zou misstaan op een middenveld naast Joey Veerman.

Chris Woerts
Kan met zijn eindeloze gebrabbel een tegenstander echt uit zijn spel halen. Vanaf het eerste moment pakt hij zijn mannetje op en hij verliest hem niet meer uit het oog. “Jullie moeten nog tegen Polen hè, Antoine, goed ploeggie hoor. Wist je trouwens dat het grootste kasteel ter wereld in Polen te vinden is? Moet je een keer heen.”

Jody Bernal
De Nederlandse zanger, bekend van zijn hit Que si, que no, weet hoe het voelt om voor het grote publiek te spelen. Daarnaast spreekt hij vloeiend Spaans, wat wellicht nog goed van pas kan komen indien we later in het toernooi Spanje tegenkomen, of om een Spaanse scheidsrechter te overtuigen.

Rico Verhoeven
Een echte benenbreker. In navolging van het WK 2010, lijkt het een verstandige keuze om op zoek te gaan naar een type Nigel de Jong. Iemand die zijn tegenstander kan uitschakelen. In dat geval kom je al gauw uit bij onze Rico. Weet daarnaast ook hoe het is om een voorsprong zakelijk over de eindstreep te trekken.

Won Yip
Doet het niet meer voor het geld, maar vanwege de passie voor het spelletje. Vanwege zijn outsider-karakter een verrassende aanwinst voor elk team.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *