Proshots / Imago & Stanley Gontha

Proshots / Imago & Stanley Gontha

EK-deelnemers onder vuur omdat ze schaamteloos meedoen aan toernooi waarop iemand een haarband draagt

Vrijdag begint het EK in Duitsland, misschien wel het meest controversiële EK tot nu toe. Veel EK-deelnemers liggen onder vuur, omdat ze schaamteloos meedoen aan een EK waarop iemand een haarband draagt.

In landen als Engeland, Frankrijk en Denemarken heeft het al geleid tot grootschalige protesten. De Belgische actiegroep ‘Geen haar op mijn hoofd’ zette de Belgische bond onder druk om zich terug te trekken van het EK. In meer landen is de roep om een boycot sterk, maar vooralsnog trekken de bonden zich daar niets van aan.

“Dit EK is vervuild en de UEFA kijkt weg”, verwoordt een supporter van Spanje het gevoel van zovelen. “Er draagt iemand opzichtig een haarband en we doen gewoon allemaal alsof er niets aan de hand is. Het voetbal is corrupt en het draait alleen nog maar om geld. Alles is te koop, zo blijkt wel weer. Maar ondertussen is er niemand die zich afvraagt hoeveel gastarbeiders zijn gestorven bij het vervaardigen van die zweetband.”

Het Belgische nationale elftal heeft laten weten juist wel mee te willen doen, om het toernooi van binnenuit te kunnen hervormen, laat het bij monde van Kevin de Bruyne weten: “Bij ieder toernooi is er wel wat. Als je zo gaat denken, dan kun je nergens meer een toernooi organiseren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *