Shutterstock / Fotokostic

Shutterstock / Fotokostic

Eindelijk erkenning voor tegelzetters in Ministerie van Infrastructuur, Waterstaat en Tegelzetterij

Fantastisch nieuws voor alle tegelzetters in Nederland: het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat verder als het Ministerie van Infrastructuur, Waterstaat en Tegelzetterij.

Wilders: “Wij zijn trots op onze tegelzetters. De tegelzetterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Al honderden jaren zetten mensen in Nederland tegels. Dag in, dag uit zorgen zij ervoor dat je tegels hebt in je huis.”

Ook de 38-jarige tegelzetter Daan kan zijn geluk niet op: “De tegelzetterij is jarenlang het ondergeschoven kindje van de bouw geweest. Met de T van Tegelzetterij in de naam van het Ministerie gaat daar eindelijk verandering in komen. Hier staat een trotse tegelzetter.”

Caroline van der Plas heeft zich er persoonlijk hard voor gemaakt. “Het voortbestaan van de tegelzetterij is cruciaal voor de toekomst van Nederland. We gaan er alles aan doen om voor onze tegelzetters te vechten. Ook in Brussel. Hiermee uiten we onze waardering voor mensen die met hun handen werken. Specifiek voor mensen die tegels zetten. Ik krijg er tranen in mijn ogen van. Wat voelt dit goed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *