Shutterstock / Red Stock

Shutterstock / Red Stock

Luxepoes: Meike (38) wil niet langer bij haar ouders wonen

De 38-jarige Meike uit Lelystad is een echte luxepoes. Ze heeft haar zinnen gezet op iets buitensporigs: een eigen huurhuis. “Wat kan ik zeggen? Ik verwen mezelf nou eenmaal graag.”

Meike slaat beschaamd haar handen voor haar gezicht. “Ik durf er bijna niet voor uit te komen, maar als je het me op de vrouw af vraagt dan is een eigen huurhuisje wel waar ik van droom. Terwijl ik wéét dat het echt superverwend en luxepoezerig is, want ik kan ook gewoon bij mijn 75-jarige ouders wonen. Maar ja, dan denk ik weer aan die 30 m2 die ik voor mezelf zou kunnen hebben en dan vóel ik het gewoon kriebelen. Erg he? Terwijl er natuurlijk niks mis is met elke avond MAX Geheugentrainer doen boven een bord met witlof.”

Meike scrollt door Pararius en klikt het zoveelste onbetaalbare krot aan. “Soms word ik van al dat scrollen wel onzeker. Dan vraag ik me af of ik écht een eigen huisje wil, of dat het meer een fantasiebeeld is." Ze zucht. "Het is net als met dates. Als je iemand niet kan krijgen, dan wil je het ineens heel graag. Zo is het met een eigen plek ook. Denk ik.”

“Gelukkig heb ik nog even de tijd om aan het idee te wennen. Als ik goed doorspaar heb ik over 14 jaar genoeg geld om een paar maanden de huur van een studiootje te betalen. Tegen die tijd ben ik het gepraat over E-bikes en Jan Slagter heel misschien wel zat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *