Wilders: 'Juist politici moeten hun woorden heel zorgvuldig wegen' cover

Wilders: 'Juist politici moeten hun woorden heel zorgvuldig wegen' cover

Wilders: ‘Juist politici moeten hun woorden heel zorgvuldig wegen’

Geert Wilders heeft nader toegelicht waarom hij aangifte gaat doen tegen Frans Timmermans. Volgens de PVV-leider is het cruciaal dat juist politici hun woorden heel zorgvuldig wegen.

“Het lijkt misschien onschuldig, ‘niets nalaten’, maar woorden doen ertoe”, zegt Wilders over de uitspraken van Timmermans tijdens het congres van GroenLinks en PvdA. “Politici hebben meer ruimte dan andere mensen om te zeggen wat ze vinden. Dat betekent dat je daar op een verantwoordelijke manier mee moet omgaan. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar er zitten wel grenzen aan.”

De PVV-voorman hekelt de reactie van Timmermans, die de kritiek verre van zich werpt. “In feite zegt hij dat het hem worst zal zijn wat anderen vinden van zijn uitlatingen. Dan kies je dus doelbewust voor een heel vervelende en potentieel gevaarlijke manier van politiek bedrijven en moet je er niet raar van opkijken als je ineens voor de strafrechter staat. Hopelijk wilt u me dan nu verontschuldigen, ik heb nog het nodige te tweeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal eens met Geert.
Je gaat toch ook niet aan een kletstafel op de tv zeggen, dat als een vrouw “nee” zegt ze “ja” bedoelt? Zoiets doet een weldenkend mens niet.
Ik hou me altijd verre van dat soort aandachttrekkende uitspraken.

Reageer
gravatar

O ja, nog vergeten: laatst was er een politicus die een collega op z’n bek wilde slaan. Zo diep zijn we dus gezakt in de tweede kamer. Dat Frans Timmermans daar maar eens goed over nadenkt.

gravatar

Iedereen doet wel alsof Wilders extreem recht zou zijn, terwijl hij in Hongarije als gematigd links wordt gezien. Precies dat wat zijn vrouw zo aantrekkelijk aan hem vindt.

Reageer