Shutterstock / Lyndsay Greenwood

Shutterstock / Lyndsay Greenwood

Texas verplicht ongewenste zwangerschap

Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus heeft afgeschaft, staat het thema in verschillende conservatieve staten hoog op de agenda. Arizona haalde bijvoorbeeld een wet uit 1864 van stal om bijna alle abortussen te verbieden. Texas gaat nu nog een stap verder: de staat gaat ongewenste zwangerschap verplichten.

"Bescherming van het ongeboren leven staat voorop", zegt Greg Abbott, de Republikeinse gouverneur van Texas. "Te veel vrouwen willen niet zwanger worden. Of nóg niet zwanger worden. Of niet zwanger worden van hun verkrachter. Dat betekent dat heel veel levensvatbare kindjes niet eens de kans krijgen om verwekt te worden, laat staan geboren. Dat is intens verdrietig en aan die praktijken moet een einde komen."

Kentucky wil nog een stap verder gaan dan Texas: daar wordt gesproken over de verplichting voor vrouwen om zich te laten bevruchten door Donald Trump.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *