Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Wilders noemt bezwaren tegen coalitie met PVV ondemocratisch: ‘kabinetten waar ik niet inzat heb ik ook altijd netjes gesteund’

'Jetten en Timmermans zetten Tweede Kamer weg als nepparlement'

PVV-leider Geert Wilders is er niet over te spreken dat een groot deel van de partijen een kabinet met PVV-deelname bij voorbaat veroordeelt. “Kabinetten waar de PVV geen deel van uitmaakte, heb ik zelf ook altijd enthousiast gesteund.”

Het behoort volgens Wilders tot de democratische traditie in Nederland dat Kamerleden niet hun wantrouwen uitspreken over kabinetten waarvan de beleidsvoorstellen nog niet eens bekend zijn. “Over Jan-Peter Balkenende en Mark Rutte heb ik altijd met respect gesproken. Ik was het politiek vaak niet met ze eens, maar hun partijen waren nou eenmaal de grootste. Dan vond ik het niet zuiver om als leider van een kleinere partij een grote scheur op te zetten.”

Wilders hoopt dat Timmermans, Jetten en Bontenbal hun felle woorden terug nemen. “Anders laten ze zien dat ze Tweede Kamer beschouwen als een nepparlement. We mogen nooit toestaan dat er in Nederland zo over het parlement gesproken wordt. We zijn tenslotte geen Hongarije.”

De PVV-leider is ook enigszins teleurgesteld dat de informateurs voor de volgende ronde een SGP’er een CDA’er zijn. “Dat had ik liever anders gezien, maar helaas gingen VVD en NSC niet akkoord met een PVV-lid als informateur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *