Shutterstock / Santi Rodriguez

Shutterstock / Santi Rodriguez

Boeing gaat vliegtuigonderdelen voortaan aan elkaar vastmaken

Naar aanleiding van een vliegtuig in San Francisco dat bij het opstijgen een wiel verloor, komt Boeing met een opmerkelijk bericht: het bedrijf gaat de onderdelen van de vliegtuigen voortaan aan elkaar vastmaken.

Boeing-directeur Dave Calhoun spreekt van een doorbraak. “Dit is revolutionair. Neem bijvoorbeeld de deuren. Als je die vastschroeft aan het frame, vallen ze niet meer naar beneden tijdens de vlucht. Het losraken van een wiel zoals vanmiddag komt dan ook niet meer voor.”

“Je moet als bedrijf toch met de tijd meegaan en blijven innoveren. Het aan elkaar vastmaken van vliegtuigonderdelen is de toekomst en zou ons imago zo maar veel goeds kunnen doen. Het is nog duurzaam ook: de lijm die we besteld hebben kan decennialang mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *