Shutterstock / Olaf Schulz

Shutterstock / Olaf Schulz

Stopvliegtuig moet vliegen onaantrekkelijker maken

Sprintervluchten zijn de toekomst

Klimaatactivisten roepen al jaren dat overheden moeten investeren in betere treinverbindingen, zodat het aantrekkelijker wordt om de trein te pakken. Op de klimaattop in Egypte zijn de wereldleiders echter een eenvoudiger plan overeengekomen: ze gaan vliegen minder aantrekkelijker maken middels een stopvliegtuig.

“De tijd van zomaar het vliegtuig naar Barcelona pakken is voorbij”, zegt minister van Klimaat Rob Jetten. “Voortaan stopt het vliegtuig eerst in Rotterdam, dan in Brussel, vervolgens in Parijs, Bordeaux en nog zestien andere plaatsen voordat het uiteindelijk landt in Girona, alwaar het nog een uur stil gaat staan alvorens door te vliegen naar Barcelona.”

De Duitse minister van Klimaat Robert Habeck vult aan: “We hebben ook afgesproken dat de intercom in vliegtuigen net iets te hard moet staan. Dat je je helemaal de pleuris schrikt als de piloot omroept dat er geland gaat worden in Carcassonne Buiten en dat je daar kunt overstappen voor de Spintervlucht richting Boedapest. Tot slot gaan we vliegmaatschappijen verplichten om niet te controleren op zakkenrollers, maar er wel de hele tijd voor te waarschuwen.”

Schiphol gelooft niet in de plannen van de klimaatministers. “We proberen vliegen al jaren zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, maar niks helpt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Auteur Jop heeft het verkeerd begrepen. Het wemelt van vliegen in en naar Sharm-el-Sheikh. De jolige Egyptische klimaatconferentievoorzitter,.Sameh Shoukry, riep echter niet “stopvliegtuigen”, maar dubbelzinnig “stop vliegen”!

Reageer