Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Fin (7) en Emma (9) geven hun ouders thuis voorlichting over de Week van de Lentekriebels

Binnenkort is het weer zo ver: de Week van de Lentekriebels. Omdat het de afgelopen jaren nogal wat stof deed opwaaien, kiezen steeds meer kinderen ervoor om hun ouders vroegtijdig voorlichting te geven over deze spannende week.

De zevenjarige Fin is ervan overtuigd dat je er maar beter zo vroeg mogelijk bij kan zijn. “Je kunt wel willen wachten totdat er een brief van school komt met uitleg. Maar voor je het weet is de Week van de Lentekriebels al bezig en weten je ouders zich geen raad met alle opwinding die daarbij komt kijken. Bovendien kunnen ze enorm schrikken van de plaatjes.”

Emma (9), ook een voorstander van thuisvoorlichting, is het hier roerend mee eens. “Je wil gewoon niet dat je ouders voor verrassingen komen te staan en dan schuimbekkend gaan twitteren over dat we bestuurd worden door een pedofiele sekte. Het is heel normaal dat deze week allerlei vragen bij ze oproept. Het beste dat je kunt doen is zorgvuldig luisteren naar hun behoeftes.”

Andere kinderen vinden de voorlichting meer een taak voor de school. Zo bepleit Levi (8): “Je moet daar als kind niet tussen gaan zitten. Wat er tussen je ouders en school gebeurt is aan hen. Als het dan toch nog onzekerheden oplevert, kunnen mijn ouders thuis altijd nog bij mij terecht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *