Shutterstock / Bjoern Wylezich

Shutterstock / Bjoern Wylezich

Buschauffeur per direct ontslagen nadat hij andere buschauffeur vergeet te groeten

De 35-jarige buschauffeur Henk uit Lisse is gister door zijn werkgever per direct op straat gezet. Hij werd op het matje geroepen nadat hij vergat zijn tegemoetkomende collega van buslijn 20 te begroeten met het aandoen van een lichtje in de cabine. Henk is niet de eerste buschauffeur die op deze manier zijn baan kwijtraakte.

“Normaal gesproken heb ik altijd oog voor mijn collega’s en gooi ik altijd even een handje de lucht in”, vertelt Henk. “Maar een passagier vroeg of de bus wel richting Amsterdam ging en ik werd even afgeleid. Voor ik het wist was de andere bus al gepasseerd.”

Het busbedrijf wil niet terugkrabbelen, zo laat een woordvoerder weten. “Wij voeren bij ons bedrijf een zerotolerancebeleid. In het verleden hebben we veel onenigheden gehad tussen buschauffeurs onderling. We hebben 2 jaar terug besloten om hier harde regels voor op te stellen. Niet groeten is een no go.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan mij haast niet voorstellen dat je hiervoor wordt ontslagen???? Werk 43 jaar in het OV. Daar gaat een re hter toch niet in mee? Ik denk dat de OV bedrijven meer voor hun Chauffeurs moeten doen, zeker met het te kort aan Chauffeurs.

Reageer
gravatar

Ik ben 38 jaar buschauffeur geweest, en het was altijd een ongeschreven wet dat je elkaar groet, maar het is te gek dat als je met een cliënt bezig bent en op dat moment je collega niet ziet aankomen je dan ontslagen word vanwege het niet groeten,
Ik geloof hier niets van, zal wel een andere oorzaak hebben.

Reageer
gravatar

Wat een belachelijk besluit.
Dit gaat echt buiten proportie.
Er zijn wel betere toepassingen om mensen te ontslaan. De chauffeur die dit op zijn geweten heeft is niet goed bij zijn hoofd. En het bedrijf is helemaal door gedraaid.

Reageer
gravatar

Mooi verhaal , kan zo de Fabeltjeskrant in . Ik werk 27 jaar in het OV , en ben mij ervan bewust dat de chauffeurscabine eigen werkterrein is . Dus dit is juridisch onmogelijk.

Reageer